Bardejovské kúpele

marika1712
20. aug 2022

Ahojte, idem so synom ako sprievod do kúpeľov. Ideme prvý krát, nikdy som nebola v kúpeľoch ani ja ako dieťa.
Je tu niekto kto tam bol? Ako to tam chodí? Aké sú procedúry? Čo si zbaliť ? Je tam nejaká spoločná práčka?
Čo sa tam robí vo voľnom čase? Je pre deti aj nejaká škôlka/škola, alebo len procedúry?
Ďakujem 😊

hedviga2
20. aug 2022

@marika1712 vsetko ti povedia na kontakte kde si si objednavala pobyt.

patus_2
20. aug 2022

@marika1712 závisí od toho kde budete ubytovaní. Keď s dieťaťom, tak možno v detskej liečebni Valentína. Je to trošku ďalej od liečebného domu, ale zato budete v perfektnom prostredí na začiatku lesa. Procedúry mu nasadia podľa diagnózy. Pošlem ti link, kde si všetko môžeš prečítať. Čo sa týka práčky, tak to je rozdielne v každom ubytovacom zariadení, skús možno zavolať na recepciu a tam ti poradia. Počas roka tam funguje nejaká "škola" (aspoň teda niekedy fungovala) počas prázdnin netuším, ale deti je tam veľa, takze program tam stále bol vymyslený. Sú tam preliezky, hojdačky, prechádzky v lese, kyslíková dráha, zmrzlina v centre, ak ste veriaci tak aj chrámy. Čo si zbaliť, tak ako na dovolenku, pridaj teplejšie veci, pretože tam zvykne byť chladnejšie. Prikladám ten link o destkej liečebni, keby niečo pýtaj sa 🙂 http://www.kupelepredeti.sk/

patus_2
20. aug 2022

@marika1712 aha akurát som sa tam dočítala, že ak ideš so synom ako sprievod, tak pravdepodobne budete v hoteli Mier 🙂

jaskolka
20. aug 2022

Bardejovské kúpele dobre poznám,sú to krásne kúpele, kde je skutočne toho veľa.
Deti(aj so sprievodcom, ak je)
sú ubytovane v osobitnej ubytovni(tým myslím, že nie si sú pomiešane v tých ostatných s inými hosťami, len s deťmi)...
Tam sa aj stravujú, myslím ze Zornicka sa vola.. Ak nepremenovali. A Mier ešte. Majú aj školu , ale je to také voľnejšie ako v bežnom vyučovaní, chodia normálne na prechádzky, vonku.
Procedúry máš všetky tie klasika - vodoliečba, masáže, je tam bazén, plávanie, minerálne kúpele, podľa stavu detí sa to prispôsobuje, staršie som videla chodiť aj na parafínové ci bahenné zábaly, pitné kúry, je tam skvelá soľná jaskyňa pre detičky s dýchacími problémami, inhalácie.
Vo voľnom čase môžeš s dieťaťom ísť trebárs vonku, na prechádzku, v okolí sú prechádzokve trasy, chodníky aj s kočíkom bez problémov, je tam aj detské ihrisko, cukrárne, reštaurácie, zmrzlina, oplátky sa dajú kúpiť, obchodíky, kino, máš tam aj postu, bankomat a lekáreň.
Jedine co tam nie je , sú potraviny.Bol tam obchod, ale zavreli ho. Je tam taky malý kiosk s pečivom, drobnostami, nejaké údeniny a syry sa, dajú kúpiť. (podľa veku a stravy dietata, či sama pre seba)
A z oblečenia normálne to, čo nosíte doma a vonku. Je tam tak sviežo, čiže aj teplé veci

zlostitko
20. aug 2022

@jaskolka boze, ako krasne pisete o bard kupeloch. Ja tu byvam a mne osobne sa zda, ze tu s prepacenim zdochol pes. Ale dom rada, ze sa vam pacilo 😉

mogaa
20. aug 2022

@marika1712 vo väčšine kúpelov nie je ani škola ani škôlka, veď sú to len 3týždňové pobyty.....okrem toho že je tam veľa detí , veľké vekové rozpätie detí by tam museli mať minimálne 5 pedagógov čo je uplne nereálne...niekde majú pre deti herňu, "školu" ale je to skôr pre deti ktoré sú tam bez doprovodu a vyplńajú im čas mimo procedúr.....dieťa má denne 3-4procedúry, záleží s čím tam ide....takže o zábavu budeš mať do obeda postarané, poobede je voľný program, takže sa môžeš s dieťaťom učiť....rieš učivo s jeho učiteľkou, čo treba prebrať, prípadne nech ti dí pre neho nejaké úlohy čo treba vypracovať....každá škola môže mať na určitý predmet iné knihy, preberať v danom období uplne iné učivo, nehovoriac o tom že tam nemôže byť pedagóg na každý predmet, takže ak tam aj "škola" je , je to skôr na opakovanie základných vecí ako čítanie, písanie, matematika...

mogaa
20. aug 2022

@marika1712 určite nezabudni plavky a tričká a tepláky na cvičenie......

jaskolka
20. aug 2022

@zlostitko možno je to aj tým, že tam bývate. Tak už je to také "bežne" pre vás.
Ale skutočne oproti mnohým iným kúpeľom (Ružbachy, Lubovnianske napríklad) sú Bardejovské skutočne veľké a je tam toho dosť

mariejenka
20. aug 2022

Škôlka a skola je v Heliose, rezim neporadim. Ostatné krásne zhrnula Jaskolka👍👍

marika1712
autor
20. aug 2022

Ďakujem za všetky odpovede...pomohli 😊
Ešte by som sa opýtala,ako to funguje s OČR/PN, kto má vypíše? Či tam priamo v kúpeľoch, alebo naša pediatrička?

zahradnictvo
29. aug 2022

@marika1712 dieta s doprovodom byva v hoteli Mier. Je tu strava, herna pre male deti, da sa oprat.
3 krat za den sa chodi na pitnu kuru na Kolonadu, Dr. povie, aky pramen treba pit.
Skolopovinne dieta navstevuje skolu ( skolska dochadzka je povinna) od 8.00-11.00
Denne maju 4 h. Aj ked kazde pride s inymi ucebnicami a inym ucivom ako ostatne, je mu venovany individualny pristup, prebera sa s nim ucivo dalej, nic nezameska.Ucitel sa riadi ucebnym planom p.ucitelky z kmenovej skoly, ktora napise, co ma dieta preberat.
Po obede su procedury, niekedy davaju detom aj doobeda, treba upozornit, ze ma skolu.
Popoludni od 15.00 navstevuju deti bez doprovodu Skolsky klub, deti si robia DU a hraju sa. Dieta s doprovodom moze travit cas s rodicom.
Kazdy pondelok je zdarma Bowling v nakupnom stredisku od 15.45-16-45.
V B. Kupeloch nie su normalne potraviny, nieco sa da kupit v Drogerii, nieco v cukrarni Domino v nakupnom stredisku.
3 tyzdne zbehnu ako voda.🙂
Oblecenie teplejsie ako na Dolniakoch🙂.
Strava je dobra a pestra.

marika1712
autor
31. aug 2022

@zahradnictvo ďakujem Vám krásne 😊

sashko24
3. mar 2023

@marika1712 pozdravujem, chcem sa opýtať, či ste absolvovali pobyt a ako ho hodnotíte..ubytovanie, procedŕy, čistota prostredia, ochota personálu, možnosť aktivít pre deti,..ďakujem pekne. Chystáme sa aj my tento rok s tromi deťmi 🙂

marika1712
autor
3. mar 2023

@sashko24 áno, pobyt sme absolvovali...syn bol spokojný...ubytovanie nič moc (luxus určite nečakajte), izba bola pre dve osoby dosť mala, ale ako plus beriem balkón a samostatnu kúpeľňu s wc, upratovačka chodila každý deň .. spolocna herňa pre deti v hoteli, spoločná kuchyňa s 2 práčkami ..
Procedúry sa synovi tiež páčili, nemal s nimi nejaký väčší problém
Prostredie je čisté, pekné...je tam kam ísť na prechádzky...
Nám trošku chýbali klasické potraviny, ale je tam taká "búdka" kde sa sa relatívne dá nakúpiť čo potrebujete (mlieko, ovocie, cerstve pečivo, syry)
Ihriská pre deti by potrebovali rekonštrukciu, ale syn sa pohral aj tam...
Tiez sa ešte chystáme tento rok 🙂

zuzka767
14. mar 2023

Pozdravujem,chcem sa opytat na ubytovanie v hoteli Mier konkretne v apartmane.Nemate nejake foto ako to tam vyzera ? Je tam aj balkon ?Ak som s detmi ako sprievodca,je mozne ist aj mimo kupelov napr.do obchodu,na vylety a pod.?Su procedury aj cez vikend ? Ako prebieha den ?Ideme 1x .Dakujem za kazde info a foto.

zahradnictvo
14. mar 2023

@zuzka767 Počas pobytu máte voľný pohyb kamkoľvek. Procedury bývajú aj v sobotu, nedeľa volna.Ranajky, procedury podľa načasovania doobeda, niektore aj poobede, max do 15.h.
Strava v Mieri, dobrá.
Ubytovanie neviem, popis v predch. príspevku.

martinamatka5
14. apr 2023

Pozdravujem.Boli ste s detmi v Bard.kupeloch ubytovani vo Frantiskovi?Ako to bolo so stravou?A aka je tam skola?Moji su 4tak a deviatacka.Dakujem vopred.

kishtika
22. apr 2023

Ahojte, viete mi povedat kde ubytovavaju deti so srievodom ale do trojlozkovej izby? Ideme prvykrat a ponukli nam dvojlozkovu s pristelkou a trojlozkovu. Cena ze je rovnaka, tak som vzala trojlozkovu, len som sa zabudla spytat ktory hotel/ liecebny dom to je. A nechcem tam stale vyvolavat. Dakujem

magimary
22. apr 2023

@kishtika podľa mňa, všetko je v Mieri.
Kedy idete vy?
AJ ja idem s dvomi deťmi, ale beriem ako automatiku, že budeme v Mieri.
Lebo to je hlavný dom pre rodičov s deťmi.
Ale možno sa mýlim

kishtika
22. apr 2023

@magimary dakujem. Snad to tak bude. My az koncom augusta ideme.

magimary
22. apr 2023

@kishtika my začiatkom augusta do 29.

kishtika
23. apr 2023

@magimary tak to sa minieme. 28 mame nastup. Ak nezabudnete, dajte potom prosim vediet ci ste boli v tom mieri. Dakujem

kishtika
23. apr 2023

@magimary este sa spytam a sprievod mate len na jedno dieta ci na obe?

magimary
23. apr 2023

@kishtika je to mám také špecifické...
Najprv som mala sprievod k jednému, potom mi volali, ze to mame poisťovni úplne zrušiť, lebo ja sa idem liečiť tiež (na dospelackych kúp. ), keďže som po ťažkom úraze a operácii... A chlapci sa budú liečiť na alergie a astmu.
Zajtra tam idem opäť volať (v piatok mi nezdvihali telefón), že ako to vlastne s tým sprievodom mám.

kishtika
23. apr 2023

@magimary jasne rozumiem. Ja zas mam sprievod schvaleny na obe deti, aj ked syn ma uz 8 rokov a sprievod poistovna schvaluje do 6 rokov. Aspon doteraz to tak bolo,neviem ci je nejaka zmena, tak nechapem preco mu to schvalili a ked som si rezervovala termin, tak mi ta pani hovorila, ze na jedneho musim zrusit.

magimary
23. apr 2023

@kishtika aha, čiže, ty máš 8ročného a potom ešte staršieho?
mne na mladšieho tiež v pohode schválili (hoci má 6,5r.), ale teda aj toho mám zrušiť
(teda už som požiadala o zrušenie, ale neviem, či už to zrealizovali, lebo v piatok mi prišiel list "so sprievodom"), takže aj to musím zajtra vyzistiť, ako to vlastne je.
A, toto ešte stále celkom nechápem, tak sa spýtam- keď je schválený sprievod, tak ten neplatí za pobyt (ubytovanie)? a keď nie je, tak je sprievod ako samoplatca?
či zle to chápem?

zahradnictvo
23. apr 2023

@magimary Aj doprovod platí.
Doprovod majú aj väčšie deti, nad 6 rokov bežne.A chodia aj matky s 2 deťmi.
Ak je matka tiež na liečení, neviem, ako sa to rieši.Azda plati normálne za svoje liečenie a môže bývať s deťmi,...

magimary
23. apr 2023

@zahradnictvo to už mám zistené, že -i napriek môjmu liečebnému procesu- budem normálne bývať s deťmi, ale platiť by som práve nemala ani ja, keďže idem na "A" pobyt ja sama so sebou (do roka od operácie), čiže keby som išla len ja sama, tak neplatím (okrem kadejakých poplatkov), ale idem teda aj s deťmi, tak uvidím, ako to vlastne bude. Snáď mi to zajtra v telefóne ozrejmia.

magimary
23. apr 2023

Toto je klasické zadelenie od poisťovne:
Ak spadá ochorenie, na ktoré sa liečite, do kategórie A (vážne diagnózy), umožníme vám bezplatný pobyt v kúpeľoch.
Ak patrí vaša diagnóza do kategórie B (menej vážne diagnózy), pobyt vám preplatíme čiastočne.
...
čiže ja by som platiť -podľa vyššie uvedeného- určite nemala,
samozrejme, neviem, ako je to v prípade, keď idem aj s deťmi a zároveň som ich sprievod,
na druhej strane si myslím, že práve preto mi z kúpeľov volali, aby som ten sprievod zrušila

zahradnictvo
24. apr 2023

@magimary Je to možné