Komu z vás prijala dieťa do štátnej škôlky v Bratislave?

miavra
17. feb 2021

Ahojte, vacsinou tu riesite sukromne skolky v Bratislave. Zaujimalo by ma vsak, ci je tu niekto, komu prijali dieta do statnej - vo veku 3 resp. 4 rokov a na zaklade coho? Predokladam, ze statne skolky maju aj taketo deti, len mi je zahadou kriterium vyberu - neratam uplatok a znamost. Jedina mestska cast, ktora prijala vsetkych prihlasenych je Karlovka. Vdaka.

mogaa
17. feb 2021

@miavra je to jednoduché - pokiaľ je prihlásených viac detí ako mjaú miest v škôlke(teda u najmenších v triede) tak neprijmú všetkých.....kritériou môže byť či dieťa patrí do spádovej oblasti pre danú škôlku), vek nad 3roky, niekde prioritne berú deti čo majú v škôlke súrodenca a kedy podáš pri zápise prihlášku, čiže ideálne podať hneď v deň zápisu...

mogaa
17. feb 2021

*kritériom

meluela
17. feb 2021

@miavra lisi sa to medzi mestskymi castami, najvacsi problem maju tusim Petrzalka, Ruzinov, Nove mesto. Ja som mala stastie a 2x v 3.5 roku bez problemov mi zobrali do statnej, len som standardne podala prihlasku. Kriteria ma kazda mestska cast trochu ine a urcuje to VZN, prednostne beru spravidla deti zamestnancov MČ, deti so surodencom v rovnakej skolke, 5 rocnych musia zobrat a zvysok zoradia podla datumu narodenia.

liz_lemon
17. feb 2021

mam dve deti, obe bez problemov zobrali do statnej, dcera dokonca nemala ani 3 roky, je novembrova

kopytko03
18. feb 2021

Dcéru mi prijali do štátnej ako 2,5 ročnú bez známosti a bez úplatku, priestor a kapacita im ostala aj po prijatí 3 a viac ročných, tak otvorili aj triedu pre menšie detičky. Ale bolo to 5 rokov dozadu.

lucik194
18. feb 2021

@miavra obe deti niekolko rokov dozadu v statnej, mali presne tri roky obe

nellye9
18. feb 2021

V Petržalke ju prijali v spádovej škôlke v troch rokoch, bez problémov. Ja zase koho poznám, tomu deti zobrali...samozrejme za splnenia podmienok, dovŕšené tri roky a doma nie je mladší súrodenec s ktorým je mama na materskej/rodicovskej.

bubinko1506
18. feb 2021

Nam vzali minuly skolsky rok do statnej skolky v Petrzalke dvojicky - 3 roky mali az v oktobri. Bez uplatkov, bez znamosti, uplne bez problemov