Proteínové nápoje

cicinkova
15. máj 2022

Krásny slnečný deň prajem všetkým. Chcela by som sa spýtať či sa tu niekto nájde kto má skúsenosti s proteínovými nápojmi a chudnutie. Chcela by som začať s ich užívaním ale neviem ktorý si vybrať. Budem rada za každú radu.🙂

mamamasama
15. máj 2022

Už to tu bolo veľakrát. Vďaka proteínovému nápoju neschudnete. Je to super náhrada jedného jedla, lebo doplníte bielkoviny, ale chudne sa len a len kalorickým deficitom. Značiek je veľa. Ak chcete diétnejší, tak choďte do izolátu.

petruldo
15. máj 2022

@cicinkova proteínový nápoj na chudnutie neexistuje.

alvaluka
15. máj 2022

@cicinkova kamaratka bola na Ketodiete. Schudla 15 kil, prvy mesiac mala myslim iba ich proteinove napoje a potom pridavala “klasicke” jedlo, samozrejme vynechala klasicke sladkosti, klasicke pecivo, vela zeleniny, obmedzila ryzu a zemiaky.
Otazka je vsak ci by rovnaky vysledok nedosiahla aj upravou stravy a pridanim proteinoveho napoja ako nahrady jedneho-dvoch jedal.

veronikaszabova
15. máj 2022

@cicinkova ahoj.
Dolezity je kaloricky deficit - musis spalit viacej, ako prijmes.
Ja pijem protein, ale len po cviceni, behu,... Nepijem ho ako nahradu stravy. Je len na doplnenie bielkovin.

petruldo
15. máj 2022

@alvaluka ale to je nízkokalorická dieta, teda 1 porcia zhruba 100 až 140 kcal x 5 jedál, len je založená na proteínoch, teda je to riadny kalorický deficit preto sa chudne, ak po nej pokračuje v držaní stravy tak nepriberie, ak sa vráti k jedeniu pred dietou, naberie všetro aj 2x

alvaluka
15. máj 2022

@petruldo myslela som to tak, ze ak by upravila svoju stravu, vynechala by sacharidy, bielu muku, zvysila prijem zeleniny, tiez by prislo k chudnutiu nie?

petruldo
15. máj 2022

@alvaluka to je princíp LC nízkosacharidového stravovania, ale tam treba nahradiť sacharidy zdravými tukmi

cicinkova
autor
15. máj 2022

@veronikaszabova ahoj ďakujem za radu.

elisella
24. máj 2022

@cicinkova nikdy nechudnes s proteínmi. Jojo efekt ako vyšitý.mala som to iste.schudla som a keď som to prestala brat kila späť ale stihla som to včas zastavit. Už chudnem s pro slimme,chlorofyl, kaloricky deficit,pohyb a pijem veľa čistej vody.