Dilema zo streptokoka tesne pred pôrodom

25. okt 2022

ahojte dievčatá, mám na vás otázku. 27.9. Som si vložila canesten jendu tbl do pošvy lebo som mala svrbenie a pálenie a 29.9. Mi dr. Robil ster na Streptokoka … ktorý neskôr vyšiel negatívny. Avšak až neskôr tesne pred pôrodom som zistila že canesten účinkuje aj na streptokoka. A teraz mám dilemu že čo keď som bola GBS negatívna lebo som dva dni pred tým užila vaginálne canesten ? Nemohol nejako výsledky skresliť tak že vyšli negatívne ? Baby ďakujem za radu

svetlonos
25. okt 2022

Teba asi zaujima, aky by to malo vplyv na fieta, keby di toho streptokoka mala vsak? Mne ho zistili tiez. Nedostala som na to ziadne lieky. Zvazovala som domaci porod a pani, ktora mala byt pri mne vravela, ze to nevadi. Dieta to moze ovplyvnit aj nemusi. Lekar mi povedal, ze treba infuzli s atb pri porode. Rodila som nakoniec v nemocnici, infuzku som mala len hodinu, porod bol rychly.
Maly chitil nejaku virozu a bol 8 dni na atb. Ked som sa opytala, ci je to koli streptokoku, povedali ze nevedia, mohlo to byt aj nieco ine.
Pokijne povedz dr o tvojej neistote a urcite ti da rozumne vysvetlenie 🙂 Prajem ti pekny porod.

arasidka123
25. okt 2022

Ja som bola tiež pozitívna...mali mi dať ATB ale nakoniec som sa dozvedela, že som nedostala, lebo si mysleli, že ešte je čas..mala mala pozitívny nález na usku, takže 7 dní brala ATB..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre