Dvojcievny pupočník a agenéza obličky

dijany
1. okt 2015

Ahojte je tu niekto kto má u bábätka dvojcievny pupocnik a agenézu obličky? Ja som teraz v 32 tt a celkom sa bojím o malého a priebeh porodu.

vera0808
4. jan 2016

@dijany ahoj mne teraz zistili dvojcievny pupocnik a dilataciu panviciek obliciek ,ze vraj ked som bola na trysomi teste a vysledky boli dobre tak si to nemam vsimat ale tiez sa obavam co bude.ja som teraz 22t.ty uz asi mas aj dietatko..ked mozem vediet ako to dopadlo ? dufam ze je vsetko v poriadku :D

dijany
autor
5. jan 2016

Ahoj, ano maly ma uz 6 tyzdnov 🙂. Co sa tyka dvojcievneho pupocnika maly nemal ziadne problemy..Narodil sa s vahou 3066g a meral 49cm. Narodil sa spontanne v ukoncenom 39. Tyzdni. A dokonca mu nasli aj druhu oblicku. Mame presne to co ty dilataciu obliciek.obe su vsak vyvinute rovnako. Ibaze ta jedna mu tlaci na mechurik. Takze nas poslali na urologiu a nefrologiu.Ale tam som este nebola.Malicky je bez problemov.. Krasne pribera...A cika 🙂Nemusis sa vobec bat.. Ja som bola poslana na morfologicky ultrazvuk. Bola som v Martine u Dr. Grochalu. Toho ti velmi odporucam isla som odtial omnoho kludnejsia 🙂

vera0808
6. jan 2016

Ahoj dakujem za povzbudzujucu odpoved a tesim sa stebov ze maly je v poriadku.Dufam ze to bude aj u mna tak..Ja som bola na morfo u dr.Slezaka v dunajskej je tiez velmi dobry ,vlastne on mi vsetko zistil..Tak drzim palce ,nech sa dari aj nadalej 🙂

dijany
autor
6. jan 2016

Dakujem, podobne zelam len to naj..Nech malinke rastie a boli ste zdravy..ozvem ked budeme po vysetreniach obliciek 🙂 a ty sa ozvi ako sa vam dari..a ozaj co to bude?

vera0808
6. jan 2016

Bude to chlapcek ,a budem rada ked sa ozves 🙂 ja sa tiez ozvem 🙂

dijany
autor
26. apr 2016

No po dlhsom case sa ozyvam..Tak s malym som bola u pani dr.Fajcikovej v NR na nefrologii.Tam ma dost vystrasila co sa tyka jeho druhej oblicky. Maju par centimetrov pod pupockom..Vraj hydrometrozu uz 2-3 stupna.Z porodnice sme odchadzali s 1 stupnom.Poslalia ma na urologiu na Kramare. Tam si nas zobral prednosta na starost a trosku nas ukludnil- vraj to nieje take zle a zvolil konzervativny styl liecby.V polovici maja ideme zas na kontrolu a budem dufat ze to bude dobre.Inak nas caka hospitalizacia :(

zaj
13. mar 2020

Dobrý večer, neviem či mi ešte niekto odpíše, ale ako to všetko dopadlo? Su vaše deti v poriadku? Nám bolo presne toto isté diagnostikované minulý týždeň (24tt).

dijany
autor
16. mar 2020

@zaj dobrý deň 🙂 máte dvojcievny pupočník a aj problémy s oblickou? U nás je stále rovnaké ako som opisovala vyššie. Chodíme každého pol roka na kontrolu na nefrologiu a na urologiu. Oblicka má dilataciu 3-4stupna a je umiestnená pri mocovom mechuriku. V podstate sa mu ťa dilatacia zväčší keď ma plný mechúr. Inak je zdravý chlapec a extrémne živy 😅.

zaj
21. mar 2020

@dijany ano, máme, aj ste boli počas tehotenstva viacej sledovaná? A ďakujem za odpoveď.

dijany
autor
21. mar 2020

@zaj áno bola. Ja som si pichala aj feaxiparine. Mám totižto zvýšenú zrážanlivosť krvy.. v pôrodnici v Trnave som chodila tiež do rizikovej poradne . A naozaj super odborník bol gynekológ Grochal v Martine. Bola som u neho na vyšetreni a naozaj ma dosť ukludnil 🙂

zaj
21. mar 2020

@dijany už aj ja som bola u neho na vyšetrení. Tiež ma ukludňoval. Teraz už len čakať, čo bude po pôrode. Snáď to dobre dopadne

dijany
autor
22. mar 2020

@zaj a čo má drobec presne? Môjmu synovi tu obličku našli po pôrode.. kiežby ju radšej nemal asi by to bolo jednoduchšie..takto stále chodíme a kontrolujeme čo je s ňou. Prešiel rôznymi vyšetreniami zvyšné som už nedala.. zatiaľ ide na 33%je menšia a teda má megaureter .ale vzhľadom na to že zatiaľ sme nemali žiadne ťažkosti tak sme sa dohodli z doc Brezom na Karamroch že to riešiť nebudeme. Uvidíme čo prinesie čas... Syn je ale veľmi aktívny, a prešli sme si všelijakymi problémami v dectve..či to pripísať povahe,alebo vývoju vďaka dvojcievnemu pupocniku neviem..

zaj
22. mar 2020

@dijany dvojcievný pupočník a agenézu obličky, samozrejme nie je to na 100%, tak ani nevieme čo máme čakať. O obličke povedali, že to môže byť dedičné, aj moja sestra mala zakrpatenú a okolo 13 rokov jej vyvolávala zápaly, prestala jej pracovať v 17 r., teda pracovala na 19% tak jej ju vybrali, len nevieme či to mala od narodenia alebo to spôsobilo niečo iné, keďže vtedy sa po pôrode nerobili vyšetrenia ako dnes. Hlavne, že ste v poriadku a nemáte problémy, držím palce nech to tak aj zostane. 😉

simik238
28. apr 2020

Ahojte aj nám bolo diagnostikovane presne to iste 😒 lekár povedal že do pôrodu sa to môže upraviť tak neviem či naozaj alebo má chcel len ukľudniť. Mamičky ako sa majú teraz vaše detičky?

dijany
autor
29. apr 2020

@simik238 teraz by som sa ničoho nebála. Akurát by vás mali viac sledovať 🙂 . Čo je dobré. Nebojte sa všetko dobre dopadne. Urcite sa nebojte že sa narodí s jednou oblickou. V našom prípade by to bolo určite lepšie ..a syn je aktívny hádam až moc. Nám tvrdili že syn bude menší a mal 3066g keď sa narodil. Až taký malý zase nebol 😅

vandy1
26. feb 2021

@dijany Ahoj, pises, ze tvoj maly je velmi zivy, aktivny. Mozem sa opytat kolko ma rokov? Ja teraz tiez zistujem, co moze byt nasmu malemu a aka moze byt pricina, zrejme ADHD. Upozornili nas v skolke. Ma 3 roky 3 mesiace.Neskoro zacal chodit, Slabsie rozprava, je nekontaktny, ma oslabeny ocny kontakt, je velmi aktivny. Ale inak zdravy a velmi sikovny. A som si spomenula, ze tiez sme mali dvojcievny pupocnik. Este mame pred sebou vysetrenia, tak s urcitostou sa neda nic povedat.

dijany
autor
1. mar 2021

@vandy1 ahoj nas má už 5 rokov. Stále je veľmi aktívny, pohyblivý. Od narodenia veľmi zle spí. V noci sa viackrát budí.. prešli sme všelijakými fobiami.. cez strach od cudzích budov, cudzích ľudí, zadržiavania stolice lebo sa bál kakať. Videl tiene, ujov u nás v dome. Nočné desy, kde sa strhával a kričal že vidí pavúkov, chrobákov, tiene... Boli sme aj u psychológa.. stav sa pomaly zlepšuje ale stále si dávame pozor na to vo vidi, počuje.. či to má spoločné s dvojcestnym pupocnikom neviem..

miskamisiq
17. aug 2022

@dijany Dobry deň Vám prajem. Aktuálne aj nám oznámili v Martine, že bábätku bude chýbať ľavá oblicka. Nevyvinula. Po úvodnom šoku sa s tým začíname zmierovať, že predsa ho bude čakať plnohodnotný život. Aj po prečítaní diskusii a vašich skúseností. Veľmi by ma však zaujímalo, že ubadzate, že ste boli v Martine. Tak isto ak my. Pán doktor vám povedal, že obličku nevidí a po pôrode sa predsa objavila? Alebo ju už uvidel pán doktor? Vopred ďakujem za odpoveď.

dijany
autor
2. sep 2022

@miskamisiq dobrý večer, my sme boli u Grochalu. Na všetkých sonach ju synovi nevideli.. našla sa až po narodení. Má ju pod pupkom, je menšia ale funguje 🙂.

hamca
2. sep 2022

@miskamisiq ahoj, chcem ta len povzbudit, my mame synceka tiez bez lavej oblicky. Mimo to som mala dvojcievny pupocnik, takze v tehotenstve som bola dost z toho v strese.
Aktualne ma maly dva roky, je pravidelne sledovany u nefrologicky a urologicky, no vsetko je v poriadku. Vzdy nas ukludnia, ze kedze sa narodil iba s jednou oblickou, tak ta druha je kompenzacne vacsia, telo si s tym uz vo vyvoji poradilo a pekne vsetko funguje. Treba len davat pozor na zapaly mocovych ciest a vzdy ked ma teplotu, tak nesieme moc, pre istotu na kontrolu. Inak ziadne obmedzenia nema.

miskamisiq
13. okt 2022

@hamca Ďakujem Vám za odpoveď a povzbudenie. Nam chýba ľavá oblicka a na pravej je rozšírená oblickova panvicka. Na kazdej kontrole sa rozširuje, aktuálne je 13 mm a sme v 29 týždni. Máme strach, čo bude po narodení, keďže tá jedna nam chýba.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre