Je priebeh choroby v tehotenstve ťažší?

lili929
1. dec 2023

Ahojte zienky, som v 1.trimestri tehotenstva, pred tyzdnom som zacala kaslat, nezlepsovalo sa to, tak som sla k dr. Popocuval ma, vraj dychanie bolo ciste, spravil mi covid test - negativny a crp mi vyslo 3.5, takze ani na atb to nebolo. Sla som si do lekarne po stodal, 4 dni som sa nim liecila a vysledok ziadny. Dnes sa k tomu pridruzila aj poriadna nadcha, bolest hlavy, no skratka je mi uplne na nic.
Aj vy ste taketo prechladnutie prezivali v tehotenstve tazsie?
Najhorsie je, ze si naozaj nemozem nic poriadne dat, teraz, ked sa vyvijaju dietatku organy je to najcitlivejsie. Obavam sa, ze do vecera mi vystupi aj teplota.
Povzbudte ma prosim, ze to vsetko bude ok. 😒

pribinak
1. dec 2023

@lili929 tak stodal sú homeotika nie? Od toho zázrak naozaj čakať nemôžeš

Kopec tehotných berie opakovane ATB a deti sú zdravé, tak sa daj do pohody

adka3321
1. dec 2023

@lili929 ano, ja som bola 6 mesiacov z 9 tehotenstva chora. vzdy sa choroba so mnou vliekla aj mesiac, nie a nie to vyliecit a ked som sa vyliecila mala dovliekla zo skolky dalsi sopel a kasel a bola som v tom zas 🤦🤦🤦

gr3tch3n
1. dec 2023

@lili929 v tehotenstve býva oslabená imunita+ môžeš sa liečiť len určitými liekmi, ktoré, povedzme si úprimne, sú väčšinou na dve veci.Mne teda nezaberalo nič, asi najväčší úspech mal obyčajný cibuľový sirup 🥴. To som bola v 30tt
Neboj sa, skús to vyležať, veľa piť a ja som pri prvých náznakoch stúpajúcej teploty dávala hneď vlažnú sprchu. Ja som mala v prvom trimestri kovid, tak si vieš predstaviť, ako som sa bála. V krajnom prípade môžeš paracetamol.

sejbipi
1. dec 2023

Tiež som len na začiatku a chorá. Prvé 3 dni som myslela, že sa nedožijem ďalšieho dňa. Nasadil mi dr atb, po 3 dňoch užívania mi gyn povedal nech to okamžite vysadím 🤷🏻‍♀️ takže som teraz už úplne k.o

maryetta
1. dec 2023

Ja som v 8.mesiaci. Prvych 5 som prelezala co mi bolo zle. 6-7.ako tak som zvladla. 8.prekaslala. Cely mesiac kasel. A dnes covid pozitivny test. Boli ma snad este aj posledny vlas na hlave.

majlo1234
1. dec 2023

Haha, som rada,ze nie som sama. Ja horsie ako chorobu prezivam nemoznost vylezat to skrz dalsie dieta😏

nevenka
1. dec 2023

@lili929 mozes si dat lokalne veci do hrdla (odobrene od gynekologa), Olynth (neprehanat, ale na noc, nech sa dobre dycha a nedrzi sa to v dutinach, ale ide von), na kasel mi pomahal Livsane lisajnikovy sirup. Ine mi nefungovali. Stoptussin mi bol najlepsi, ale ten sa fakt nemoze. Mam 4 deti a pri vsetkych som bola chora v kuse. Davala som si aj Jox, Strepsils plus sprej, deti su zdrave.

nevenka
1. dec 2023

@majlo1234 toto je to najhorsie...

nevenka
1. dec 2023

@sejbipi prosim? No to riadne vyraba rezistenciu...😔

lili929
autor
1. dec 2023

@gr3tch3n no to ti verim, kovid by aj mna postrasil. Vdaka za tip na tu sprchu, teplota uz stupa a veru idem si dat taku vlaznu, aj ked sa mi do toho vobec nechce 🙂

lili929
autor
1. dec 2023

@sejbipi no to je hrozne a clovek ma potom doktorov pocuvat, ked jeden povie tak a druhy tak. :( uz sa len spoliehat na nase vlastne telo, ze to vybojuje a bude dobre.

gr3tch3n
1. dec 2023

@lili929 našťastie všetko dobré dopadlo. Verím,že aj tebe bude rýchlo lepšie a zvyšok tehotenstva si užiješ 🙏 Skús tu sprchu a keď by ti teplota naďalej stúpala daj si kľudne Paralen, vždy je to menej nebezpečné ako mať vysokú horúčku.

lili929
autor
1. dec 2023

@maryetta jooj to mi je luto, preco to priroda nemohla zariadit tak, ze tehotna zena nikdy neochorie, nebude jej zle a len same pozitiva aby to malo. Pre zachovanie ludsta by to bolo priaznive, to by sme kazda chcela byt tehotna stale :D

lili929
autor
1. dec 2023

@gr3tch3n dakujem za povzbudive slova 🙂 ano, potom ak uz ani sprcha nebude pomahat, dam ten paralen, pojdem cestou mensieho zla.

lili929
autor
1. dec 2023

@majlo1234 no ved toto, ale dnes je to fajn, maly chodi len ocko ocko, tak chvalabohu, dnes mam klud 😀

lillyd
1. dec 2023

Ja osobne som sa prvý x v živote vyliečila z choroby bez ATB práve v tehotenstve a to mám imunodeficit.. 2
Dni mi bolo veľmi zle zvyšných 5 len sople.. od zacistku 2x denne paralen, 3-4x denne vyzmykany citron zaliaty horúcou vodou a lyžička medu, výplachy nosa morskou soľou a aj kloktanie hrdla. Cibula s medom 2x denne. Sprej do nosa len morská soľ, nemohla som dychat ale žiadne iné kvapky som sa neopovazila si dat. Na hrdlo len pastilky čo mi dali v lekárni pre tehotne. A prešlo to. Celé tehotenstvo berem poctivo vitamín C, D3, K2, kyselina listová a magnezium. Bola som u doktorky jeden deň CRP 50, druhý 36 a o 5 dni už len 3..

lili929
autor
1. dec 2023

@lillyd tak to si super zvladla, ja sa tiez pokusim prezit tuto chorobu bez liekov. Ale ak uz bude najhorsie, co spravim.

lili929
autor
1. dec 2023

Dievcata tak uz sa mi spojila choroba + vracanie z tehotenstva, ak dozijem rana, budem hrda na seba

lillyd
2. dec 2023

@lili929 no ja osobne by som si v prvom trimestri nedala antibiotiká, keby to je nutne tak neskôr. Ako napr zinnat je vhodný pre tehotne to je pravda ale ja mám voči tomu strašný respekt lebo ked slm pred rokom prvý x otehotnela, akurát som brala lieky od reumatologa a u cievneho som bola na injekcie - od pozitívneho testu som to stopla ale potratila som v 10tt.. takze ja sa strašne bojím. Skús googlit rôzne take domáce medicíny ako js tu cibuľu s medom bol to humus ale pomohlo. A ptoom ak nepomôže tak už len v lekárni pýtať niečo vhodne pre tehotne… a na vracanie si daj cierne uhlie to je prirodne to môžeš

juliet86
2. dec 2023

dozila si rana? co mozes skusit je inhalovanie naparovanie cesnak cibula med drzim ti palce

lili929
autor
2. dec 2023

@juliet86 ano, nejako s biedou som tu noc prezila. Ale pocas dnesneho dna to nebola ziadna slava tiez :( snad zajtra bude troska lepsie.

juliet86
2. dec 2023

@lili929 aku mas teplotu? paralen si davas? skore zotavenie

lili929
autor
2. dec 2023

@juliet86 dakujem ❤️
teplota mi kolise, ale najviac som mala 37.7. Na noc som si dala polovicku paralenu, lebo ma strasne bolela hlava, tak mi to preslo, potom som aj pospala trosku. Ale bojim sa zasa noci, mne sa vzdy choroba na vecer zhorsuje. Ooch joj.

juliet86
3. dec 2023

@lili929 vacsine ludi sa zhorsuje od cca piatej. teplota super to nie je ohrozujuca vyska teploty pre plod. oddtchuj a prejde to drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre