Mimomaternicové tehotenstvo - bolesť

lula56
15. júl 2021

Baby, čo ste mali mimomaternicové, kedy ste začali cítiť bolesť, a aká to bola bolesť? Zajtra by som mala začať 6tt, u dr.som samozrejme ešte nebola, chystám sa v pondelok, no dnes ma začalo pichať a ťahať na pravej strane podbruska. Nie je to stále, ale celkom často, behom hodiny aj 5krat. Ale len to pichne a prestane. Veľmi sa bojím, lebo som mala v apríli potrat, a po potrate sa mi spravila na pravom vajecniku aj cysta, ktorá ale s MS odišla. Na kontrole po tej cyste som mala aj vajecniky aj maternicu v poriadku. A teraz už všetko možné čítam. Pri predošlých dvoch tehu som takéto pichanie nemala.
Ďakujem za každu skúsenosť 🙏

kkovacovak
15. júl 2021

@lula56 mňa pri mimomaternicovom nebolelo absolútne nič ale pri klasickom tehotenstve všetko. Začína ti rásť maternica a môžeš to pociťovať ako mierne pichanie a tahanie a presne ako píšeš na jednej strane. Prestane to keď si sadneš alebo ľahneš? Bolí to pri chôdzi alebo vstavaní? Môže to byť práve len maternica. Samozrejme vylúčiť sa nikdy len tak mimomaternicove nedá ale nemusí to byť hneď ono.

tatianaba
15. júl 2021

@lula56 Ja som pri mimomaternicovom tiez nemala klasicku bolest, len lazdy den presne v rovnakom case parsekundovy silny krc v oblasti vajecniku.

belusa
15. júl 2021

@lula56 ja som mala takú ťahavú bolesť, potom prišlo špinenie, verím, že budeš mať všetko ôk a určite choď k doktorovi, držím palce ✊

lula56
autor
15. júl 2021

@kkovacovak no mne práveže prišlo divné že je to len na jednej strane. Som si myslela, že zrovna jednostranné bolesti niečo naznačujú. Práveže sa nevzťahuje tá bolesť na chodzu, alebo keď sa chcem postaviť, ani na nijaký iný pohyb. Ono to pichne aj keď som v klude. Ale to fakt že hneď prestane. Nie je to pretrvávajúca bolesť.

veronikadany
15. júl 2021

@lula56 ja som spinila a bolesť ziadna

c0ccodrill0
15. júl 2021

@lula56 ja som pri mmt spinila a tahala ma jedna strana...kazdym dnom viac a viac..bolest vystrelovala az do nohy.

kkovacovak
15. júl 2021

@lula56 nemusí to byť vôbec mimomatenicove ale nikdy sa to nedá ani úplne vylúčiť. Ak máš podozrenie tak choď skôr k dr.

roztlieskavacka
15. júl 2021

Na tvojom mieste idem okamžite na pohotovosť s tou bolesťou..radšej skor ako neskôr... v 6tt uz ak tak bude vidno gestacny vak aj zltkovy vak 🙂 bud zistíš dobre správy alebo budeš rada ze si prišla skor ako došlo k prasknutiu vajcovodu

belusa
16. júl 2021

@lula56 ahoj ako si dopadla?

lula56
autor
16. júl 2021

@belusa ahoj, potom mi to pichanie prešlo. Dnes celý deň nič, až navečer trošku, ale trhala som burinu, stále som sa kvočala a zdvihala sa. Možno z toho. Teraz už zase nič ako som si ľahla. V pondelok sa chystám k dr. na potvrdenie tehu, aj keď je to asi ešte skoro (budem 5+3tt) ale stredu ideme na dovolenku, tak nech viem.
Ďakujem za opýtanie 🙂

kkovacovak
16. júl 2021

@lula56 myslím že keby to bola bolesť z mimomaternicoveho tak by sa stupňovala alebo by bola stále rovnaká takže by som už bola v kľude 🙂 už sa ti to tam pomaly začína meniť tak to možno pociťuješ. Takých bolestí bude ešte kopec 😄 V pondelok síce uvidí možno len vaky ale aspoň budeš vedieť že sú tam kde majú byť. Potom sem napíš ako si dopadla.

lula56
autor
17. júl 2021

@kkovacovak vieš čo inak, keď som v prvom tehu bola to som išla 5+4tt, tak bolo aj srdiečko a rovno aj knižku som dostala. V druhom som bola 8+0tt a ledva bolo vidno aj plod aj srdiečko. No ale to preto lebo za pár dní to skončilo, nevyvijalo sa hneď od začiatku asi dobre.
Určite dám vedieť v pondelok. Ste strašne zlaté, že sa zaujímate ♥️

lula56
autor
20. júl 2021

Ahojte kočky, tak mimomaternicové to nie je, zatiaľ bol len gestačný vak. No išla som u dr. na WC a skoro ma vystrelo, krv na nohavičkách. Dal mi progestanelle, keďže som mala aj v apríli potrat. O dva týždne kontrola. Držte palce, druhý potrat by som už nedala 😢 a zajtra dovolenka.

kkovacovak
20. júl 2021

@lula56 neboj sa to mohlo byť krvacanie z toho vyšetrenia. Mňa na to vždy dr upozorňovala že po tom môžem krvácať. Buď v kľude, uži si dovolenku a uvidíš. Ak by to bolo také vážne tak ťa nechá sedieť doma na pn s prísnym režimom.

lula56
autor
20. júl 2021

@kkovacovak práveže to krvácanie bolo ešte pred vyšetrením. Preto mi dal to progestanelle keď som mu to povedala. Povedal, že to môže byť z uhniezdovania, alebo začínajúci potrat. No zatiaľ už viac nekrvacam. Bolo to také jednorazové, tak dúfam, že už nič nebude.
Ďakujem, užijem si, idem baliť 😁

kkovacovak
20. júl 2021

@lula56 neboj sa mne sa asi v 8-9tt spustilo zrazu hádam 2 deci krvi na jeden šup. Mala som hematom, ktorý dr najskôr ani nevidela a praskol mi. Potom som krvacala ešte niekoľkokrát a bábätko to zvládlo. Ak ti nasadila lieky a nič iné nepovedala tak je šanca že bude všetko ok 😉

roztlieskavacka
20. júl 2021

Presne ako @kkovacovak akurat som krvácala cely 1. Trimester 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre