Môžu ma poslať na röntgen v 2. trimestri?

katkakaling
8. sep 2014

Este pred tehu ma boleli kolena, uz to neviem zniest a rozhodla som sa ist k lekarke s tym, ak ma posle do nemocnice na vysetrenie, mozu ma rontgenovat v mieste kolien ked som tehotna

ivetlo
9. sep 2014

Ahoj. Podľa mňa nie.

ckatka
9. sep 2014

mozu... ale mali by ti dat vestu alebo nieco ochranne ine, nezabudni upozornit na to ked tam budes (ak to moc nevidno ze si tehotna)

ivuska027
9. sep 2014

podla mna nie, max nejake sono mozu spravit

mimi321
9. sep 2014

Daju ti vestu... ale aj tak by som asi nesla... ved nech sonom pozru.

prstek
9. sep 2014

nie....napr. u nas v nemocnici pred kazdym RTG aj davaju papier, kde vyplnas resp. prehlasujes, ze nie si tehotna a suhlasis s RTG...takze predpokladam, ze tehotnu by asi nesnimali....je to nebezpecne

skuste1983
9. sep 2014

Môžu ti ho urobiť, ale len na vlastné riziko. Preto sa ten papier podpisuje.

tamarka9
9. sep 2014

ani ja by som nesla, nech by mi dali hocijaku vestu, ja mam problemy so zaludkom a mne ani gastroskopicke vysetrenie nechu urobit, lebo som tehu...

tatiana1985
9. sep 2014

ANO MOZU... a mozu ta poslat aj v 3 trimestri, tak ako poslali mna,,,sama gynekologicka mi povedala ze sa nemam coho bat a ze je hrozne ako z tehotnych zien robia vsetci kriplov kt.sa nedajboze "dotknut".... povedala nech si vypytam tu vestu na brusko a kludne mi mozu robit rontgen inych casti tela... 🙄 🙄

viera77
9. sep 2014

prave pred 2 tyzdnami bol u mna rontgen ako jedine riesenie na zistenie, preco mam bolesti v bedrovom klbe, ale radikalne som odmietla, lekari tiez vobec nenamietali, ved tu ide hlavne o dietatko a mozne nasledky, ze sa naozaj nic nestane, ti nezaruci vobec nikdo a som velmi rada, lebo to nateraz prestalo, mozno aj zabral Paralen.....radsej bolesti vydrzim a vsetky vysetrenia odkladam na neurcito, beriem vapnik a mineraly.

simona24
9. sep 2014

Mne ked som bola tehu tahali nervy zo zubu a rontgen mi robili az ked som porodila 🙂

kiki68
9. sep 2014

nie, nepodstupila by som RTG keby je to len o kolenach. Neskodne zobrazenia su MRI a USG,cize sono. CT a RTG je na rovnakom principe ziarenia a neriskovala by som to. Uz tych par mesiacov vydrzis.

A na tie kolena si kup v lekarni kolagen a to jedz, z toho sa Ti nci nestane, mozno babo berie tieto latky,lebo ich samo potrebuje a na kolena uz dostatok neostava.

S tou vestou neviem ako to je,ale na veterine mi ju davaju,ked idu malemu robit RTG snimku a najlepsie si psa drzi majitel sam. Ale aj ked mam vestu,aj tak sa ma pytaju,ci nie som tehu. Nikto to nechce mat na zodpovednosti,keby cosi.

gumimaci
9. sep 2014

Nemali by ti robit RTG. Mne chceli robit na zaciatku tehotenstva, ale oznamila som im ze som v 1TR, tak lekar sam povedal, ze sa robit nebude. Skus sa spytat na sono.

lorela
9. sep 2014

Urobia, čo by nie, prístup niektorých lekárov je taký... A strčia ti papier, ktorý keď podpíšeš, zbavíš ich zodpovednosti... !

janka_mamka
9. sep 2014

Ano daju ti na brusko taky ochranny pas

kimina7
9. sep 2014

Mne bolo povedané ( na moje ukludnenie), ze sa ten papier podpisuje, pretoze je tam riziko, no mali by ste vediet, ze to riziko je 1% pri rontgene!!!! Strasne ma bolela hlava, bola som 2x na RTG a jedenkrat na CT! Papier som podpisala, kedze som nevedela, ze som tehotná, lebo test som si robila a priatel bol odcestovany, takze po teste som nemala z coho otehotniet (test klamal)....navyse som brala tabletky na uvolnenie svalstva .... (co na celom vidim, ako najhorsie zo vsetkych....kedze narodene dieta, mohlo mat problemy s pohybovym ustrojenstvom - bola som jedine kvoli tymto tabletkam odporucena na potrat....musim napisat, ze som pri prvej navsteve gynekologa mala 1 tyzden sa rozhodnut, kedze som bola uz skoro 3 mesiace tehotna ked mi to doslo). Moj gyn.mi povedal, ze som mlada a zdrava, ze podla neho nebude problem, a ani neskor mi neodporucil odber plodovej vody, kedze je to vacsie riziko, kedze podla neho bude zdrave babatko). Nikde ziadnemu lekarovi nevadilo, ze som bola na rontgenoch, skor tie tabletky a aj ja som sa do porodu neskutocne bála, co bude....Mám stastne, zdrave dieta, uz bude mat 6 rokov a beha rychlejsie ako hocikto ;) AK je to dolezite, daj si prikryt brusko...ak nie, tak pockaj! Ten panadol tiez pre mna neznie uzasne, kedze som strasne proti tabletkam a cez tehotenstvo by som si nic nedala, ani ibuprofen....ak pravdaze viem o tom, ze som tehotna....Som aj proti vitaminom pre tehotne....co nie je prirodne, a nemusi byt, tak nie. Zelezo ano

janka279
9. sep 2014

Davka ziarenia pri RTG je velmi nizka. Pri CT je davka ziarenia neporovnatelne vyssia. Ochranna vesta by mala stacit. Ale urcite je to otazka na lekara. On by mal vyhodnotit rizika, pripadne nutnost RTG.

niki101988
9. sep 2014

Ja som sa ešte na škole učila, že RTG a CT sa robí v nevyhnutých prípadoch, ale ako písali baby vyššie je to na Tebe

majba
11. sep 2014

ja som mala zapaleny nerv v zube a tiez odporuceny RTG ale nakoniec sme sa s lekarom zhodli, ze na RTG nepojdem. predsa, babatko sa vyvija a aj keby tam bolo len minimalne riziko, tak nestoji za to, aby som si to potom po cely zivot vycitala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre