Nechutenstvo v 10. týždni a coca cola

28. dec 2021

Ahojte mamičky. Idem sa poradiť alebo skôr vyzalovat. Som v 10 tt a neviem do seba dostať ZIADNU vodu, ani čistú,ani so sirupom,ani limonády. Skúšala som už asi všetko,ale zo všetkého má napína. Jedine,čo z tekutín dokážem vypiť je ráno kakao a počas dňa COLA. Ja viem,že COLA nieje vôbec zdravá,ale zas niečo piť musím 😱 tekutiny nahradxam ešte polievkou ale trápi ma tá COLA...Keď ju pijem,mám normálne výčitky,ze ňou ublížim bábätku,no naozaj ešte aj z čistej vody má napne....zažili ste to niektorá ? Koľko tej Coly reálne môžem vypiť ,keď už nič iné nepijem ? Jasné,že nevypijem za deň 2 litre, ale občas sa predsa napiť musím 😱 cítim sa z toho strašné , blbý pocit,že robím niečo nezdravé 👀

roztlieskavacka
28. dec 2021

Ja tiež sladké vody nepijem ale v čase nevoľnosti som si neskutočne fičala na pepsine 😀 dobre mi robili tie bublinky ... ked mi neskôr prešli nevoľnosti uz som na Pepsi ani nepomyslela...

cinda555
28. dec 2021

Kúp si Coca cola Zero

marsmykkok
28. dec 2021

cola je dobrá na žalúdok, ja mám tiež na ňu najväčšiu chuť ked mi je zle, bolí ma žalúdok a tak... Podľa mňa pi koľko potrebuješ, lepšie ako nič a telo vie prečo si ju pýta a prečo ti chutí.

ukulela
28. dec 2021

A mineralky? Magnezia, gemerka?

emalka
28. dec 2021

Cista voda z vodovodu je tazka na zaludok ked ma clovek nevolnosti, aspon tak mi povedali viaceri lekari.
Mne pomahal slaby cierny caj a zazvorovy caj. Mozno je to aj tou prevarenou vodou... Zopar dni som zila aj len na Kofole.

danulicek
28. dec 2021

Vdaka cole som prežila prvé tehotenstvo. Netreba jej vypiť dva litre denne, ale keď sa ti žiada a je ti lepsie, urcite nemaj vycitky. Moje jedine jedlo, ktoré som dala v prvom trimestri, boli tycinky a nápoj cola.

gleep1
28. dec 2021

Skús nejake čaje a podobne. A colou dieťaťu neublížiš, nie je v nej nič take hrozne, kofeínu minimum, veď ženy pijú aj šálku kávy denne. A nekupuj si colu Zero, neviem co to bolo za hlúpu radu, cukor dieťaťu určite neublíži, no o umelých sladidlach by som pochybovala. Ich ucinky nie sú jednoznačne. Kola na zaciatku tehu zachráni veľa žien. Buď bez výčitiek 🙂

cyberk
28. dec 2021

ja som to mala stejne ako danulicek .. a do toho kysele zizalky 🙏
Jedz a pi to, co telo pyta a neboj bude vse dobre 🙂

engynka
28. dec 2021

A nebude to skor o bublinkach? Neskusala si napr extra bublinkovu sodu? Alebo vyskusaj ine druhy sytenych napojov ked uz sa bojis CC.

zanetakovacsova
28. dec 2021

Ja som žila na kofole a malá je tu živá a zdravá. Samozrejme som pila aj veľmi jemne perlivu minerálku. Lebo čistú vodu do mňa ešte nikdy nikto nedostal 😃 ja som nečítala všetko.. Užívala som si tehu 😊Dokonca bryndzové halušky som mala každý týždeň raz 😊😊😊

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brendaa
28. dec 2021

Bylinkový čaj medovka, fenikel... skus Fatru po duskoch

cinda555
28. dec 2021

@viestta nech sa páči. Bodaj by to bola jediná syntetika v našom živote.

benit
28. dec 2021

Ja som tiez nic nemohla len tu colu. Bola som vdacna aj za nu. Neskor to uz bolo lepsie. Vsade som zo sebou vlacila 2l.

h2
29. dec 2021

Už som to sem písala viackrát, ale mne v tehotenstve odporučil Colu sám gynekológ. Ak to odporúča ten najpovolanejší odborník, tak to bude OK. Ak fakt nič iné nezvladneš, skús si ju riediť vodou.

mattkapd
29. dec 2021

@cinda555 zero nie náhradné sladidlá sú v tehotenstve nevhodné.. Aspoň tak mi vravela diabetoligicka

mattkapd
29. dec 2021

Mne gynekolog odporučil Pepsi ale vraj nie tu v Pet fľaši ale v skle.. No myslím ale ze obe sú rovnaké ale hádať sa nejdem.. Ja zas fičím na sladených napojoch.. Dostať do mňa čistú vodu je des.. Prve tehotenstvo som pila colu a pepsinu jasne ze nie zas celý deň ale malo jej veru nebolo a v druhom tehotenstve som mala strašnú chuť na sladené nápoje no kvôli tehotenskej cukrovke som bola len na vode

queen_el
29. dec 2021

Bežne pijem Colu na žalúdok v tehotenstve...mne tiez nič nepomáhalo, keď mi bývalo zle, iba Cola. Ved reálne tam môže vadiť iba kofeín, a toľko toho nevypiješ.

elizabet173
29. dec 2021

vôbec sa necíť strašne, mňa cola zachránila pred infúzkami, tiež som v sebe nič neudržala, ani vodu, minerálku občas, ak som si ju dávala po kávových lyžičkách. Moja strava bola chlieb alebo knedľa vo vajci a cola. ostatné išlo všetko von, aj suché keksy, piškóty. Bola som ako smrtka, dieťa v poriadku 3,80 kg. Celý život sa stravujem zdravo, za posledných desať rokov neviem či som vypila liter coly, skôr nie, ako áno, ale vtedy som to neriešila.

silviaa
29. dec 2021

Ja som prvy trimester pila pepsi, robila mi dobre na travenie, deci az dve som denne vypila, plus bublinkovu mineralku. Skus cast coli nahradit tehitenskymi cajmi alebo si ried hroznovy dzus s mineralkou.

luluska1234
29. dec 2021

Ja som v 38tt a na coca cole frcim už 3mesiace strašné mi chutí, tehu cukrovku nemám ani tak vysoký nic

wonder13
29. dec 2021

V 1.tehu som mala nevoľnosti a zvracanie (cca tak 8x /deň ) a jedla som dookola iba rohliky s maslom, horčicou, pila som Fantu a Colu. Tiež som mala obavy, ale nebojte sa a jedzte presne to na čo máte chuť. Ono to uvedomenie príde, prešla som potom pekne na minerálky Fatru, Magnéziu, tehu čaje ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre