Neznesiteľné svrbenie v tehotenstve

zuziis
11. aug 2020

Ahojte baby... prosím o radu. Máte niektorá skúsenosti s cholestazou v tehotenstve? Som v 33tt a už dlhší čas má neznesiteľne svrbí pokožka. Je to také bodave svrbenie niekedy až bolestivé. Dr.mi robil aj pečeňové testy a boli v poriadku ale neverím tomu že je toto normálne, nedá sa to vydržať dokonca kvôli tomu ani nespavam a mám pocit že sa už z toho zbláznim.. môžem mať toto ochorenie aj napriek tomu že som mala tie pečeňové testy v poriadku? Alebo čím to môže byť? Naozaj už neviem čo mám robiť 😓

gelifil
11. aug 2020

Patrí k príznakom tehu....mne pomáhalo natrieť sa kokosovým olejom po sprche, keď sú póry pokožky otvorené

evamea
11. aug 2020

No moc ti asi neporadím, ale mne to prešlo až po pôrode. Dovtedy som bola natretá od nôh po hlavu v tekutom púdri s mentolom celý posledný mesiac + som dostala súbežne silnú alergickú reakciu na ampicilin, tak to svrbenie bolo o to neznesiteľnejšie.

puskaruka
11. aug 2020

Po pôrode to prejde.

zuziis
autor
11. aug 2020

Pri prvom tehotenstve som to mala tiež ale nie až takto intenzívne... vyskúšala som už asi naozaj všetko,no keď sa niečím natriem je to ešte horšie.. začne to až tak pichať že musím sa škrabať z celej sily,až mám z toho chrasty..jedine čo mi na chvíľu uľaví je alpa,to ma chvíľu vystipe ale potom to začne zas..ten tekutý púder asi vyskúšam tiež lebo už som naozaj zúfalá, ďakujem za radu 🙂 no oleje aj krémy som poskusala už asi všetky ..viem že to prejde po pôrode ale neviem ako to dovtedy ešte vydržím, spávam kvôli tomu tak 2 hodiny každú noc 😒 a keď vás to svrbilo tiež vám robili pečeňové testy?

evamea
11. aug 2020

@zuziis pečeňové testy mi robili niekoľkokrát, vždy výsledky v poriadku.

a_nn_a
11. aug 2020

@zuziis Mne na svrbenie pomoholo telove mlieko lactovit s 10% ureou. Je to na velmi suchu pokozku, za 3 tyzdne som minula velke balenie.. Vecer by som nezaspala, keby som sa nenatrela... Dnes to je lepsie, svrbenie mizne.. Vyskusaj sa kremovat viac krat za den. Kokosovy olej neodporucam, nehydratuje do hlbky, upchava pory.

ctrl
11. aug 2020

@zuziis tak na toto nikdy nezabudnem tak som bola vyčerpaná zo svrbenia že tiež som spala len 1-2 hodiny v noci . Všetko som mala roskriabane do krvi . V nemocnici mi nechceli dať žiadne lieky koli tomu že by sa to prenášala na deti . Čakala som dvojičky . Neznesiteľne má svrbeli . dlane chodidla nohy brucho . Pečeňové testy som maká zle. Ale po pôrode do 3 dni všetko prešlo . .

jankalukasova
11. aug 2020

Mne aj kamoske pomohlo zacat sa sprchovat detskym sprchovym gelom. Takym babylove z DM. Po comkolvek inom som sa sla zblaznit. Nepreslo ani po porode (po porodoch).

amelia000
11. aug 2020

@zuziis mne pomohli studene obklady, sudokrem a ku koncu kortikoidna mast.

danielahamar
11. aug 2020

Mňa svrbí telo od medu.

vevu
11. aug 2020

@zuziis nemôže ísť o histaminovu intoleranciu?

danielahamar
12. aug 2020

@vevu môže, ak ma pečeň ok, môže sa to týkať aj jedla

zuziis
autor
12. aug 2020

Ďakujem za odpovede ale myslím že telové mlieka,oleje ani žiadne krémy mi nepomôžu lebo naozaj som toho skúšala už až až 😒 bola som aj u kožnej, tá mi dala na to nejakú masť a povedala mi že si myslí že mi to aj tak prejde až po pôrode.. a tá masť od nej veru nepomáha tiež..keď sa čímkoľvek natriem tak po chvíľke to začne až tak pichať neznesiteľne že musím zas skriabat a natierať sa alpou,no v posledných dňoch mi už aj alpa prestáva pomáhať 😒 zo začiatku to bývalo viac ku večeru no teraz je to už nonstop od rána. Ja som niekde čítala že môže byť v tehotenstve problém s pečeňou aj keď sú tie testy ok, že sa robia ešte testy na zlcove kyseliny, s tým nemáte žiadna skúsenosti? A čo sa týka tej histaminovej intolerancie tak veru príznaky by aj sedeli ale zas by som to nemala len počas tehotenstva nie ?

5katarina7
12. aug 2020

Ja som tiež veľmi svrbela a prvýkrát mi vyšli pečeňové testy v poriadku,posielali ma na kožné,ale nič mi nepomáhalo,tiež som ani spať nevedela.Dr.potom napadlo ešte raz zopakovať pečeňové a vtedy som mala už zlé výsledky.

zuziis
autor
12. aug 2020

@5katarina7 môjho Dr. to asi nenapadne..vždy sa ma len spýta na poradni či je to lepšie,vždy mu poviem že to je len a len horšie a to som si myslela že to ani horšie byť nemôže..a on stále dokola len že máme asi tvrdú vodu a také blbosti,pritom keby to bolo vodou tak by som to nemala len počas tehotenstva,nikdy som takéto problémy nemala. A už to trvá asi tri mesiace..keď pojd najbližšie na poradňu asi mu poviem nech mi urobia tie testy znova alebo už neviem,lebo ja to už do pôrodu nevydržím,idem sa zblázniť to nie je normálne.. a keď si mala zlé výsledky tak ti dali nejaké lieky alebo ako sa to potom rieši?

5katarina7
12. aug 2020

To bolo už dávnejšie ,možno teraz sú na to už modernejšie postupy.Mňa poslala vtedy do nemocnice,dostávala som infúzie a sledoval sa plod či je všetko ok.V nemocnici sa mi to svrbenie zlepšilo,na začiatku som ani tam nevedela spať,ale potom sa to zmiernilo.Povedali,že ak by sa zhoršovali výsledky budú musieť vyvolať pôrod.Nakoniec mi aj vyvolávali,ale ani nie kvôli pečeňovým testom,ale dačo iné sa mi tam zhoršilo.Tak o 3 týždne skôr mi vyvolali pôrod.
@zuziis

lerenard
12. aug 2020

Tiež som to mala pri treťom tehotenstve,cela doskriabana a testy ok, niekoľkokrát mi robili..našla som na nete že sa to vyskytuje aj ako taká tehotenská dermatitida,ale v nemocke o tom ani nechyrovali🙂 prejde až po pôrode bohužiaľ.. tiež som mazala všetko možné..najlepšie nenechať vysušiť,stále premastovat..

veverickav
12. aug 2020

O tomto by som vedela pisat hodiny. Do bodky viem co prezivas. Doteraz mam na tele, vsade, jazvy. Nic mi nezaberalo, az ked som prelistovala cely google, tak som nadabila na dechtove jedlo z usa, objednala a stal sa zazrak. Je vsak pravdou ze pri druhom mi az tak nezaberalo, ale stale to bola jediná pomoc a ulava. Kortikoidy som odmietla. V noci som plakavala a muz mi musel drzat ruky . Skoro som sa zblaznila. Nerada na to myslim

ivus14gasparka
12. dec 2020

@zuziis ahoj prosím ťa ako si nakoniec dopadla s tým svrbením ? Pôrod bol v termíne či skôr? Ďakujem

lyly717
18. feb 2024

@veverickav zdravim Vas viete mi napisat toho viac o tom dechtovom jedle mam presne ten isty problem dakujem pekne

gelifil
18. feb 2024

@veverickav ach😨😨😨...baby, skuste sa natriet kokosovym tukom

veverickav
19. feb 2024

@lyly717 Dobry den, je to dechtove mydlo. kupovala som ho cez tuto zahranicnu stranku, verim, ze pomoze. https://sk.iherb.com/pr/the-grandpa-soap-co-fac...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre