Nízka hladina cukru v tehotenstve

ewka0012
16. nov 2011

ahojte,mate niekto skusenosti s tymto?bola som na glukozovom teste asi pred mesiacom,mala som hodnotu 2,6 po vypiti 75g glukozy.sestricka od gynekologa mi ani verit nechcela ze som to vypila,ze som to urcite vyvratila.ale ja som to vypila naozaj.sem tam mi byva na odpadnutie,oblieva ma horko,hrozne sa potim a nonstop pijem vodu,denne aj 4litre,stale som smadna.hlavne v noci,zobudim sa a v ustach uplne vyprahnute.este mavam aj tlak nizsi.som v 31tt a pribrala som uz 21kg.pritom jem menej a viac porcii za den,nejem neskoro vecer.doktor mi nakazal jest sladke a este nosit pri sebe hroznovy cukor v kabelke.ja moc sladke nemusim.ale zacala som ho jest.dam si kazdy den aspon nejaku buchtu ci sladkost a ten hroznovy cukor.aj ked mi sladke lezie hore krkom.ako mam nepriberat vela ked musim jest sladke?jem aj vela ovocia.pocula som ze je aj taky druh cukrovky ked je hladina cukru nizka,vtedy treba pichat inzulin tiez.je to pravda?doktor mi nic take nepovedal

leeenka26
16. nov 2011

@ewka0012 Nemas problemy so stitnou zlazou? A ako ti dopadol ten test? Uz mas vysledok?

ewka0012
autor
16. nov 2011

problemy so stitnou zlazou by som mat nemala,asi pred rokom som bola s nou na vysetreni a vsetko bolo ok. ved som napisala ako dopadol test,nizka hladina cukru.namerali 2,6 a normal je okolo 5.

vulka
16. nov 2011

Ak si pri nízkej hladine cukru pichneš inzulín, tak to už celkom odkväcneš a preberať Ťa bude záchranka. Odporúčam požiadať o radu diabetológa( ale dajakého dobrého - trebárs v Ľubochni)

paula80
14. jún 2012

@ewka0012 ahoj vidím,že tvoj príspevok bol už dávnejšie,ale mne tiež dnes vyšla taká nízka hodnota 2,8 po vypití tej glukózy,ale dr.tiež povedal,že je to ok,mám sa iba najesť,nemala si s tým už potom problémy,ja mám zníženú funkciu štítnej žľazy beriem aj lieky,tak neviem,či to nemá súvis s tým.ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre