Ahojte tehulky. Zacinam 8tt, dnes som bola na kontrole a podla sona sa plod vobec od poslednej kontroly, ktora bola pred 5 dnami, nevyvinul. Odobrala mi krv a o dva dni znova. Podla vysledkov sa uvidi co dalej. Ale velku sancu mi nedava :( myslite ze je este najdej?
Otazkou je, co to znamena, ze sa plod nevyvija. Teoreticky sa mohlo stat, ze by mal lekar horsi ultrazvuk a nevie zmerat rozdiel 5 dni. Pravdou vsak je, ze v tomto skorom obdobi sa plod vyvija velmi velmi rychlo a aspon nejaky vyvoj by malo byt vidiet. To plati len v pripade, ak je stale pritomna akcia srdca. Ak ta nie je, nadej nie je ziadna.
Uvidis podla rastu HCg, aj ked v tomto "vyssom" stadiu sa skor caka na ultrazvukove vysetrenie. Pockaj a uvidis, bohuzial sa neda nic insieho robit.
Rovnako sa pridávam k názoru, ak tam akcia srdiečka nie je, šanca tam nebude.
nepises dolezitu info ci je akcia srdca. Podla odhadu ak by akcia nebola, tak krvne testy su na nic a neposielala ta na odber. Ak akcia srdca je, tak sance su stale, mohla zle nieco odmerat. preco chodis na kontrolu kazdych 5 dni? je problem s tehotenstvom?
baby, myslíte, že staršie usg prístroje nie su také citlivé na určenie činnosti srdca ako novšie? 😖
@majkaa1 pri druhom mi zachytili srdiečko až v nejakom 9 tt práve kvôli tomu, že mala slabší utz.
Takisto sa mi stalo ze v 8.tt tam nebolo skoro nič vidno ani srdce a lekár mal zastaralejší utz. Lekár mi nadej nedával a dnes je z toho zdravý syn.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
akcia srdiecka? ak nie, tak zial