Pocit na zvracanie a celková únava v 8. týždni

natalila90
8. aug 2022

Ahojte 🙂

Som v 8 tt a je to moje prvé tehotenstvo 🍀 veľmi sa tomu teším ale na druhej strane som neskutočne unavená a pociťujem hormonálne zmeny každý jeden deň čo je určite normálne. Najviac ma trápi, že počas celého dňa ma napina na vracanie a neviem s tým nič urobit. Všetko mi smrdí a každá vôňa mi robí veľký problém, nemôžem normálne dýchať. Chcem sa teda spýtať, či s tým má niektorá skúsenosť a či vám na to niečo pomohlo? Chápem, že to musí proste len prejsť a chce to čas ale ak by existoval nejaký spôsob ako to zmierniť, tak to rada skúsim. Neustále napínanie na vracanie ma unavuje a menej mi potom chuti jesť čo si uvedomujem, že nieje dobre pre správny vývoj dieťaťa. Každý deň si dávam aspoň kyselinu listovú ako výživový doplnok a šumivé magnesium.

Ďakujem.

domcaxxx
8. aug 2022

@natalila90 ahoj. Mne bolo presne tak isto. Po kazdej vete ma napinalo. Vsetko mi smrdelo, aj jedlo. Paradoxne mne sa to stupnovalo pocas dna, takze mi bolo vzdy najhorsie vecer. Snazila som sa jest ked mi bolo najmenej zle a jedla na ktore som mala chut. Nic mi nepomahalo... skus zazvorove alebo mentolove cukriky, nejaku chladenu limonadu a tak.. len vydrzat. Prechadzky vonku ( pokial nie je 80000 stupnov) a vela spat. Drzalo ma to cca do 5.mesiaca tusim.. ale vacsinou po prvom trimestri je lepsie. Aspon vies ze mas dost potrebnych hormonov hihi. Sucitim s tebou. A dobre ze nezvracias, ked malo jes...

taktotedanie
9. aug 2022

Nic nepomohlo,skusala som co ma napadlo a co som precitala aj tu.. grcala som kazdu hodinu, nonstop stav ako keby mi zaludok plaval na vode od 6tt do 15tt..

gertys
9. aug 2022

Lizatka proti nevolnosti v tehotenstve z lekarne mi pomohli zmiernit nevolnosti 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre