Poradíte niečo na prechladnutie počas tehotenstva?

blackcat8885
4. okt 2012

Prosím poradte mi niečo na prechladnutie,kýchanie,smrkanie čo môžem brať v tehotenstve.Teplotu nemám.Najlepšie niečo prírodné.čaj s medom a paralen nezaberaju.Brala som jeden paralen denne viac nechcem kôli babatku aj ked lekar povedal,že 2denne môžem.Zázvorový čaj tiež nechcem kedže podporuje sťahy maternice.

aotrnavska
4. okt 2012

cibuia, cesnak,zvysene mnozstvi vitaminu C tak 3000/5000denne a o tri dni si ok,plus rakytnikovy caj

petronelasv
4. okt 2012

ja som brala homeopatiká, mne to veľmi pomohlo, na tretí deň bolo po chorobe. Tiež ako ty som sa bála paralenu a nepomáhala mi ani cebuľa s medom, cesnak som nemohla, lebo som mala nízsky tlak a cesnak mi ho ešte znížil.

bets
4. okt 2012

ked som bola tehotna s prvym dietatom, tak mi vseobecna lekarka v pripade choroby neodporucala brat umely vitamin C, lebo ze moze poskodit plod. odporucala mi v pripade choroby dodavat do tela zvysene mnozstvo vitaminu C ale v prirodnej forme, doslova povedala, ze radsej nech zjem pol kila citronov. kedze sa tu objavuje vela odporucani v tehotenstve brat C, tak som skusala, co da net aj teraz po rokoch od tej mojej info od doktorky a niektore zdroje poukazuju na toto riziko.
takze ja konkretne odporucam odstavovat ovocie, zeleninu a pit cerstve stavy. nakolko ako poznam seba, tak velke mnozstvo ovocia nedostanem do seba, ale vo forme stiav je mozne dostat do tela velke mnozstvo prirodnych vitaminov.
rovnako by som si dala jednu salku denne slabsieho zazvoroveho caju, matoveho caju (niektore zdroje uvadzaju, ze je nevhodny pri dojceni, nie v tehotenstve). a potom aj cibula, cesnak. mojim detom pomaha med so skoricou, podla niektorych zdrojov, v tehotenstve so skoricou len v malom mnozstve, ale pri prechladnuti, by som skor skusila trosku skorice na lyzicku medu, ako umele preparaty. a v neposlednom rade vela oddychu, spanku.
a ked nepomoze a zacne to prechadzat do infektu, ja uz mam ten zhruba odhad kedy je ten spravny cas, tak bioparox, ktory je vhodny aj pocas tehotenstva, ale radsej v pripade tehotenstva len po konzultacii s lekarom

evelin325
4. okt 2012

ja súhlasím s tým čo píšeš, ale keď dnešná zelenina a ovocie a vlastne všetko čo kúpiš v obchode, je samá chémia, pesticídy, postreky, obsahujú už len minimum vitamínov a minerálov, a preto vznikajú rôzne choroby, z našej dnešnej stravy, lebo telo nedostane zo stravy to čo potrebuje. My sa aj môžme snažiť stravovať zdravo, ale pokiaľ si všetko nedopestuješ sám, je to všetko zbytočné.

ajkuska
4. okt 2012

veľa naparovať nad bylinkami (napr. mäta, harmanček), alebo morskou soľou a rýchlo to prejde 😉

sunset
4. okt 2012

ja mam aktualne odskusanu kyslu kapustu, prvykrat v zivote sa mi stalo, ze som sa dostala z prechladnutia bez akychkolvek liekov. Obsahuje vitamin C, B, zelezo. Odporucam! vyborna aj na dobru naladu, chudokrvnost a proti zapche.

natfek
4. okt 2012

mne velmi pomohli homeopatika - prave pred dvoma dnami som sa vyliecila aj ja... 🙂 neviem ako je to s reklamou ale mne v lekarni dali paragrip a homeogene9, mozu sa aj v tehotenstve a mne to fasa pomohlo, plus som mala caj kde bol mix ale aj zazvor - v malom mnozstve snad neskodi podla mna, ale samozrejme na vlastne riziko a k tomu jablka s cesnakom a medom (mne to pripomina vzdy vianoce a potom mam aj trosku lepsiu naladu aj napriek chorobe), je to clkom chutne, ma to vitaminy, a vdaka jablcku ten cesnak nieje az tak tazky na zaludok...len opatrne ak je nizky tlak... 🙂 vela stastia!

maria444bb
4. okt 2012

aj ja som zástancom homeopatík, mne konkrétne pomáhajú minerálne soli. Je ich síce v našich lekárňach problém zohnať, hlavne čo sa kvality týka /najlepšie sú z Nemecka,Rakúska,Švajčiarska/, ale stoja za to, neviem si ich vynachváliť.

lusilala
4. okt 2012

tiez odporucam homeopatika ale hned uz pri prvych priznakoch a pravidelne ,mne vzdy stacila jedna krabicka pri oboch detoch,plus samozrejme bilinkove SYPANE cajiky nie moc silne staci 5 min luhovat,,,cibulka popucena v mede s citronom ,hnus ale pomoze,cesnak s vlaznym mliekom., na hrdlo šalvia sypana na cajik.alebo kloktat s tantum verde roztok..miesto hnusnych kvapiek do nosa predavaju v lekarni,,velky roztok Physiomer,to je morska voda.na znizenie teploty jednoznacne Grep,a samozrejme zazvor najlepsie s cerstveho cajik

simonlea
5. okt 2012

Homeopatika jednoznačne pomožu, aj ked je silny kašel tiež som vybrala 2 flašky sirupu z homeopatika a pomohlo!!!! A do nosa morska voda,Quix

svetlusska
5. okt 2012

ja som brala Stodal sirup a to mi pomohlo

lejlla
5. okt 2012

Ja som sa tiez liecila homeopatikami...

biancarv
5. okt 2012

ahoj ja som bola akurát pred dvomi týždňami chorá ako pes 😀 a tiež som brala homeopatiká na prechladnutie, plus nasivin sirup (ten čo obsahuje samé liečivé bylinky a je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy) a ešte som si kúpila bio šípkový čaj , ktorý som si robila niekoľko krát denne s bio medom a bio citrónmi. Prajem ti skoré uzdravenie 😉

hannja
5. okt 2012

a skús piť veľa hovädzieho alebo hydinového vývaru, naša mladá bola raz silno prechladnutá našťastie bez teplôt počas tehotenstva a má rada hovädziu polievočku, tak som jej nabrala silný vývar do šálky , ohriala a čo najteplešjší ho pila. brala ešte niečo ale nepamätám sa čo ... volakedy neboli extra lieky a vývar je výborný a neviem či sa môže počas gravidity poiť šalviový čaj ak áno je super najmä preto že má protizápalové účinky ale v tehotenstve opatrne s bylinkami- proste s mierou.....a citrony kvasená kapusta, jablká, proste domáce ovocie

atreyu
5. okt 2012

cibula, cesnak, med, citron...

ivon444
6. okt 2012

Ahojte, no ja som sa dnes poobede zobudila s horucou kozou a studenym potom na rukach a nohach, ale teplotu nemam asi , lebo tie digitalne su uplne na nic 3 x meranie 3x ina teplota
Zatial si davam citronovu stavu, med, caj ovocny a vyvar
Ak bude cely den zle urcite chcem vyslat muza do lekarne, takze staci im povedat ze homeopatika pre tehotne?? Je jedno ake?

moon1979
6. okt 2012

môžeš lipový čaj s medom, cibulový čaj s medom, alebo cibulu rovno s chlebom 😀 a raz dva bude po prechladnutí

silviatko
6. okt 2012

Homeopatiká a používam ich dodnes 🙂

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miminy
8. okt 2012

ahojte, super rady tu citam, urcite niektore vyskusam, kedze uz 5 den kycham, smrkam a pobolieva ma hrdlo. Doteraz som brala homeopatika, po 2 dnoch zabrali na 3 som bola fit, no potom sa to vratilo. Teraz ako keby nezaberali.
U mna je tiez problem ze nemouem vela kysleho ako su pomarance a citrony lebo mi zhorsuju ranne nevolnosti. Ale kyslu kapustu urcite vyskusam, uz pri citani som na nu dostala chut 😝
vdaka za dobre rady 🙂

bubulka722
8. okt 2012

Vysoké dávky vit. C a D. Z vlastnej skúsenosti môžem odporučiť šípkový čaj - rozdrvené šípky zalej na 8 - 10 hodín studenou vodou, zlej cez papierový filter na prípravu kávy a celý deň pi. Na podporenie imunity je vynikajúci čaj z kvetu bazy čierne, lipy a rozdrvených šípok. Rovnaké diely týchto byliniek zalej vriacou vodou a nechaj lúhovať 10 - 15 min. Na podporu imunity je super tiež tinktúra z echinacei, ale keďže obsahuje alkohol, nie je vhodná v tehu. Vysoký obsah prírodného vit. C má aj rakytník. Na nete sa dá kúpiť čistý prírodný sirup. Všetko sú to veci, ktoré v tomto období podávam celej svojej rodine a môžem povedať, že fungujú na 100%. Ja osobne verím bylinkám a lekárňam sa veľmi dlho a úspešne vyhýbam. Ten Paralen nie je dobrá voľba!!! Vit. C odporúčam z DM drogerky, názov Das Gesunde plus. 😉

evaevelina123
8. mar 2013

Ak Ta boli aj v hrdle a neprechadza, mozes si nasadit lokalne antibiotikum Bioparox. Ja som sa tak liecila po porade s krcnou aj gynekologom. Okrem toho som brala homeopatika a ked mi zacinal kasel, tak homeopaticky sirup Stodal. Z cukrikov na hrdlo sa mozu v tehotenstve Propolki a dobre je kloktat. Do nosa sprej Quicks. Taktiez som pila cibulovy caj....cele to trvalo taky tyzden...a hlavne oddychovat oddychovat.

jamedvidek
26. okt 2016

Môže sa v tehu užívať oscillococcinum? Je to homeopatikum ale obsahuje výťažok z pečene tak si nie som istá.

yoxinka
26. okt 2016

oscillococcinum je veľmi drahá sladká voda v guličkách. Kvoli tej pečeni určite nemusíš mať obavy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre