Tehotenstvo a fajčenie

25. jan 2022

Ahojte mamičky chcela by som sa opýtať či bol niekto v podobnej situácii ako ja .

Som veľmi silný fajčiar (rozumej 1-2krabičky denne)
Dnes som sa dozvedela že som na konci 14tt o čom som absolútne netušila, o bábätko sme sa nesnažili, mrchu som mala až doteraz, nebolo mi zle , nepriberala som ani som si nevšimla žiadne zmeny na svojom tele 🙈 K doktorovi som išla lebo tento mesiac mi prišla mrcha len na 1 deň a keďže som mala už dávnejšie problémy so zapalmi tak som sa zľakla. Avšak keď mi oznámil že som tehotná tak by ste sa vo mne ani krvi nedorezali.
Podľa sona je bábätko v poriadku , všetko sa vyvíja ako má.
Ja som bola v takom šoku že ma absolútne nenapadlo sa ho čokoľvek pýtať ohľadom fajčenia. Je tu niekto kto bol na tom podobne ? Kto fajčil také množstvo cigariet ? Pokiaľ je na Sone všetko v poriadku, môže sa ešte stať že by malo bábätko nejaký defekt/poškodenie? A hlavne, ak prestanem razom hneď fajčiť, nemôže to mať nejaké následky? Ja absolútne neviem čo mám robiť, bojím sa že by bolo bábätko choré a nikdy by som si to neodpustila 🙈
Ženy prosím ktoré ste fajčili poraďte čo mám robiť? A hlavne, máte zdravé detičky? 🙈🙈 znova mám ísť k doktorovi až o 2 týždne a dovtedy ma rozdrapí od strachu.
Ďakujem za každú jednu zdielanu skúsenosť od vás 🙏 Pekný deň.

simina127
25. jan 2022

Rada si pozriem komenty, bola som v podobnej situácii

anjelicek26
25. jan 2022

Nevedela si to, hodinky nazad nestocis. Gratulujem k tehotenstvu, babatko chore vobec byt nemusi, proste odteraz zdravo a dobre bude. Ked fajcis 2 krabicky denne, zajtra daj len 1,5, den na to len 1, den na to len pol krabicky a potom kazdy jeden den o jednu menej... do dvoch tyzdnov budes bez cigariet a babatko bez soku... drzim palceky, nech sa podari prestat.

sandra163
25. jan 2022

Okamžite prestať s fajčením, hoci to bude ťažké, lepšia motivácia ako zdravie dieťaťa neexistuje. A odteraz sa snaž zdravo stravovať, možno aj nejaké vitamíny pre tehotné by som si kúpila a začala sa tešiť na bábätko. Verím, že to bol šok a že máš strach, aby bolo bábätko v poriadku. Ak máš fotku zo sona, stále na ňu pozri, ak dostaneš chuť na cigaretu. Držím palce, určite to zvládneš a verím, že aj babo bude v poriadku.

travelllerka
25. jan 2022

Kamoška silna fajčiarka, keď zistila že je tehotná, tak sa snažila prestať, ale nedokázala to, fajčila pár slimiek denne až do pôrodu. Ale zistila dosť skoro že je tehotná. Malý je každú chvíľu chorý, furt dáke antibiotiká, ale inak šikovný, múdry. Ale či to má súvis, to sa exaktne asi nedozvieme.

janqa999
25. jan 2022

Ahoj,buď kľudná . Bola som v podobnej situácii ...tiež som veľa fajčila a k tomu akurát pár osláv kde sa dosť popilo ...a zrazu bum som tehotná 🤰 mala má 6 rokov a všetko je oki. Ten stres čo je v tebe na dieťa vplýva horšie ako ciga počas času keď si o tom nedela . Dokonca niektorí lekári neodporúčajú skončiť s fajčením hneď z dna na deň ,ale obmedzovať . NEUKAMENUJTE MA TERAZ ...není to môj názor ..

janqa999
25. jan 2022

A samozrejme gratulujem ♥️♥️♥️

janqa999
25. jan 2022

@travelllerka moja kamoška fajčila denne počas tehu. Zapálila si aj pred pôrodnicou a tak išla rodiť ...chvála Bohu krásne ,zdravé ,šikovné dieťa .

barbora0308
25. jan 2022

Wow gratulujem a ja ze to su iba take poviedky o zenach, co cely prvy trimestet nevedeli, ze su tehotne 🤭 Prajem vela sil, nebude to zjavne lahke, ale musis mysliet na blaho babatka 🍀 😊! P.S. normalne ti zavidim, ja som od zaciatku do 13tt skoro ani nezila, mala som asi vsetky mozne prejavy tehu od brutalnych nevolnosti az po bolesti panvy a chrbtice, ktore trvaju dodnes 😒.

nicollette332
25. jan 2022

ja som si zapalila, aby som sa odhodlala ist si spravit tehotensky test, ked mi to meskalo. vysiel pozitivny a odvtedy som si viac uz nezapalila. nemyslim, ze prave dietatku by to nejak uskodilo, keby prestanes. skor je na tebe, aby si sa k tomu zase nevratila, ked s tym uz raz seknes.

lenkamatkova
25. jan 2022

Raz som videla jeden dokument ako na ultrazvuku sledovali správanie bábetka, keď matka fajčila. Ten pohľad bol príšerný. V momente ako si žena potiahla z cigarety sa bábetko skrčilo do kŕča, ako keby nevedelo "dýchať", malo bolesti....len toľko k tomu
Možno nebude mať následky keď neprestaneš ale tá predstava, že mu počas fajčenia ubližuješ...ale ja nechcem moralizovať, každá nech si robí ako sama uzná za vhodné

sirka9
25. jan 2022

@barbora0308 nie su to poviedky, moja znama netusila az do 6 mesiaca. Cely cas mala menzes, nebolo jej zle, tym, ze nebola najstihlejsia nebolo ani brucho zeby si to nejak uvedomila. Pred 6 mesiacom isla na preventivku a vola mi, ze je tehotna 🤣🤣🤣 cisty sok.

barbora0308
25. jan 2022

@sirka9 Pre mna je to priam neuveritelne, ja keby ze neviem, ze som tehotna, tak si myslim, ze mam nejaku smrtelnu chorobu 😅 😏 fakt zavidim takymto zenam, aj ked ano, ma to aj nevyhody, ako napr. toto fajcenie, alkohol a pod.

autor
25. jan 2022

Aby ma tu niektoré ženy zle nepochopili , nehovorím že nechcem prestať fajčiť, samozrejme že chcem.
Skôr ma zaujímalo to či keď som tak silný fajčiar a teda to bábätko žiaľ v tom brušku malo tie cigarety denno denne , či prestať naraz alebo radšej postupne aby sa niečo nestalo .

Mimo toho fajčenia ale žijem dá sa povedať celkom zdravo , zdravo sa stravujem , pravidelný pohyb mám, pobyt na čerstvom vzduchu tiež.

A hlavne nechcem aby sa mi bábätko narodilo postihnuté, preto sa pýtam či má niekto podobnú skúsenosť a dopadlo všetko v poriadku aj napriek nepriaznivému začiatku tehotenstva .

Mamičkám ktoré napísali svoju skúsenosť veľmi pekne ďakujem 🍀

nevenka
25. jan 2022

Vies co, postihnute priamo nie, ja beriem lieky, u ktorych je dokazane, ze maju vplyv na vyvin, mozu vznikat kadejake malformacie. Ale moze mat problemy s pluckami, neskor astmu, aspon co som citala. Ale nemusi.
Ja nefajcim vobec, ale na Tvojom mieste by som prestala tak postupne, ako radi baba v prvom prispevku.

zuzka565
25. jan 2022

Ja som bola tiež silný fajčiar aj pri prvom aj druhom tehu. Zredukovala fajcenie a som prešla na slimky . Chvála Bohu obaja chlapci sú zdravý. Jeden má 4 roky a druhý má rok

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre