Tvrdnutie brucha v 19. týždni

15. apr 2023

Ahojte. Som v 19tt a už pár dní si všímam že mi tvrdne brucho od pupka dole, trvá to ani nie minútu a všímam si to hneď po zobudení, niekedy v priebehu dňa a večer. Nerobím nič fyzicky ťažké. Miernu bolesť cítim len pred tvrdnutim. O 5 dní idem na poradňu. Máte s tým skúsenosti?

luckajozko21
15. apr 2023

daj si magnezko (napr magnerot, vyssiu davku). Ak mas pocit, ze je to az moc pravidelne, tak v pondelok volaj gyn. Mne povedala, ze ak sa to nedeje, ze 20x za hodku alebo tak, tak je to ok, telo sa postupne pripravuje.

alison11
15. apr 2023

Ahoj tak akovyššie píše pani,treba vic magnézium pri 500mg som mala povolené gynekológom 5x denne do 36tt.

natasha1988
15. apr 2023

magnezko je blbost, ked už tak nie take bežne lacne magnezko z lekarne. treba len oddychovat a mat vyživnu stravu. Ked už magnezium tak medzi najlepšie využiteľné formy magnézia bez nežiadúcich vedľajších účinkov patrí magnesium malát, bisglycinát a treonát.

petruska173
15. apr 2023

Tiež mi to tak začalo asi od 16-17tt, povedala som to doktorovi a on že je to normálne, treba brať magnerot a oddýchnuť si...po zobudení tiež počkať až to trochu povolí lebo potom zvykne tvrdnut aj do obeda..

nikool701
15. apr 2023

Kazdopadne si to odsledovat a vyskusat magnezko, ako pisu vyssie. Ak ani po magnezku to neprejde, navstivit gynekologa. V 19tt nema co brucho tvrdnut. Moze aj nemusi to znamenat problem, radsej sa vysetrit.
U mna aj po nasadeni konskych davok magnezia tvrdnutie neprestalo a na kontrole sa zistilo skracovanie krcka. Nastala hospitalizacia, tam mi davali magnezko infuzne, no nezaberalo a zacala som sa otvarat. Teda bola som na udrziavacke a nakoniec som aj tak porodila predcasne.

lia2022
15. apr 2023

Ja som sa s tým tiež trápila v podstate celé tehu. Od 17tt mi tvrdlo brucho. Raz som bola dokonca taka vydesená až sme skončili v nemocnici ale ani to nepomohlo..brucho tvrdlo stále častejšie až do konca tehu. Brala som veľa magnerotu, fyz. šetrenie a rodila som presne na vypočítaný deň pôrodu. Ak chceš napíš mi ss.

lia2022
15. apr 2023

Ono je ale samozrejme rozdiel či sú po častom tvrdnutí brucha zmeny na krčku. Či sa príliš neskracuje a neotvara. Ja som mala strašne trvdnutie ale zmeny na krčku boli minimálne, takže to bolo ok.

stupel181
27. máj 2023

@lia2022 a ako ste nakoniec dopadli? stale drzi? ja som v nemocnici pre tvrdnutie bruska v 17tt a strasne sa bojim co bude dalej nakolko krcok sa neskracuje a stale drzi

lia2022
27. máj 2023

@stupel181 Rodila som presne na vypočítaný deň termínu pôrodu. Pokiaľ sa krčok neskracuje tak by to malo byť ok. Mne dávali v nemocnici magneziové infúzie , posteľ vyššie ale ani to mi nepomohlo. Tvrdlo mi celé tehu. či som chodila alebo ležala, tak som sa s tým už aj potom prestala zaoberať. Neviem či to má s tým súvis ale myslím si, že mi tak brucho tvrdlo aj kôli tomu že som dosť nízka a chudá.

stupel181
27. máj 2023

@lia2022 mne davaju to iste a to bruseno tvrdne aj tak stale aj ked lezim a nic nerobim mam dost velky strach ako to cele vydrzime

lia2022
27. máj 2023

@stupel181 Ja som sa s tým tiež trápila od 17tt až do konca tehu.🤦‍♂️a veľmi často mi brucho tvrdlo, nie že do 10x za deň..dokonca aj keď som znervóznela. Strašný strach som mala. Hlavne kľud. Ste v nemocnici , odsledujú to ako veľmi sa skracuje krčok. Ja som mala šťastie že som aj napriek častému tvrdnutiu mala zmeny minimálne a neotvárala som sa..ale v dnešnej dobe vedia spraviť sekrláž príp.pesar takže Vám určite nejako pomôžu.
Ja som brala veľa magnerotu, snažila som sa fyz.šetriť a oddychovala som s vankúšom pod zadkom aby sa bábätko posúvalo hore a netlačilo na krčok. Prajem pevné nervy a hlavne veľa veľa síl a zdravia pre Vás aj bábätko ❤️🙏. Pevne verím, že vydržíte dokonca ako aj my..budem na Vás myslieť. Kľudne sa ozvite ako pokračujete.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre