Únik plodovej vody v tehotenstve

2. apr 2024

Ahojte je tu niektorá ktorá mala únik plodovej vody ? Keď plodová voda unika skôr tak cítiť nejaké bolesti ? A tečie to v nejakých intervaloch počas celého dňa alebo len tak par krát za deň ? Dá sa zistiť u gynekológa cez brucho keď robí sono či uniká plodová voda ?

anavixy
2. apr 2024

Bolesti nemusi a vacsinou ani nie je citit, pv unika v podstate stale, moze unikat po kvapkach, moze odtiect vacsie mnozstvo naraz, ale nie parkrat za den, v podstate by si mala mat stale mokro v nohavickach, kedze pv odteka mimovolne… Zalezi aj v ktorom si tt a ake tehotenstvo mas, v skorsich tt je sice odtok pv tiez mozny, ale vacsinou ide skor o hojny vodnaty vytok, ktory zeny vystrasi. Tiez zalezi ci ide o nahly stav alebo to takto pocitujes dlhsie, ked sa pytas na sono, pv moze odtekat aj dlhsie a aj pri odtekani sa neustale vytvara nova, no pri odtoku pv bez intervencie na jeho zmiernenie ci zastavenie by tehotenstvo dlho neprosperovalo (tym chcem povedat ze ak mas tyzden pocit ze ti odteka pv, tak to skor pv nebude). Na sone sa odtok pv potvrdit ani vyvratit neda (moze byt viditelny oligohydramnion ale ten nemusi byt pritomny a zaroven moze byt pritomny aj ked pv neodteka). Ak mas podozrenie na odtok pv, treba si zalozit poporodnu vlozku a ak bude premocena (kludne po par hodinach), treba s nou ist k lekarovi (na pohotovost) nechat si to skontrolovat Temesvaryho roztokom. To je jediny objektivny sposob.

autor
2. apr 2024

@anavixy ja som v 22 týždni tehotenstva a mám mykózu už približne 2 týždne možno aj dlhšie neviem koľko pretože som o tom nevedela a zajtra sa chystám k môjmu gynekológovi nech mi niečo na to dá. Mám tlaky tam dole a tiež ma podbruško boli raz na pravej a na ľavej strane taka pichlava bolesť. A akurát dnes som si ráno všimla na spodnom prádle také mokre a druhy krát na obed potom už viac nič. To isté sa mi stalo približne pred týždňom že som si 2 krát všimla na spodnom prádle mokre. Mám strach či to nemôže byť únik plodovej vody z tej mykózy ak ju mam už nejako dlho. Čo si myslíte ? A ďakujem za odpoveď

taktotedanie
4. apr 2024

Kuo si domov specialny roztok a budes vediet sle ku gyn chod

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre