Upchatý nos v 31. týždni

selvecka96
24. sep 2020

Žienky, som v 31tt a už asi tretí týždeň mám upchatý nos :/ nemôžem poriadne dýchať a bojím sa užívať klasické spreje do nosa ako je Olynth a pod. Čo mi poradíte?

pribinak
24. sep 2020

Morskú vodu, Vincentka

lauriema
24. sep 2020

@selvecka96 tak ako písala túto pribinak, morská voda mne bolo vyslovene zakázané od MUDr. Dávať olynth a tieto podobne v tehu

selvecka96
autor
24. sep 2020

@lauriema mám morskú vodu, vôbec nezaberá :/

eriksonka1234
24. sep 2020

@selvecka96 ja som mala 3x operovane dutiny, 7x prepichovane, keď som zostala s dcérou tehotná, už som mala rozsiahly zápal klinovej dutiny a inak sa nedalo fungovať iba so sprejom. Moje dieťa je zdravé a po pôrode ma zoperovali, odvtedy nemusím používať žiadny sprej.

kikusha2212
24. sep 2020

Zijem v zahranici, tiez mam momentalne nadchu a som tehotena. Muz sa bol pytat v lekarni a vraj kazdy jeden sprej do nosa mozem. Takze asi to az take riziko nebude.

anastasiagrey
24. sep 2020

Neverila som tomu, ale rastlinka Plektrant.(Nadchovnik) . "Rozmagať" 😁 listok a vdychovať tu vôňu. Normálne som zaspávala s lístkom nacapeným na nose 😁 a za 2 dni najhoršie upchatie prešlo... Prajem skoré uzdravenie ❤️
@selvecka96

ckatka
24. sep 2020

Mne sa to tiež stáva. Robím si preplachy nosa teplou/vlažnou vodou, kde na pohár vody dám lyžičku soli (ničí baktérie) a dve kvapky oleja Ravintsara (ničí vírusy). Aj nos prepláchnem.aj kloktam.

mamutka
24. sep 2020

@selvecka96 na dýchanie pomáhajú éterické oleje, do difuzera voda a par kvapiek kvalitného čistého oleja, eucalyptus, pepermint a tak. Neviem ako v tehotenstve, treba si pozisťovať. Výrobcov je tiež viac, dá sa nájsť všeličo. Používam to aj pri deťoch, keď nachladnu a ťažko sa dýcha. Do malého by som nedostala sprej ani kvapky, nic, a aj ten efekt by bol otázny. Takto dám olej do difuzera a všetci krásne dýchame.

katulka94
24. sep 2020

Ja mám upchatý nos od uuuuplneho začiatku tehotenstva (teraz som už v 40tt). Prvé mesiace som trpela ale dalo sa to prežiť neskôr to už ostalo tak neznesiteľne že som nevedela koli upchatemu nosu ani spat ani jest. Mne teda morská sol, vyplachy a podobne veci absolútne nepomohli - kto nezažil silnú tehu nádchu nepochopi. Začala som používať detský Nasivin, neskôr detský Olynth ktorý mi viac vyhovoval zdal sa mi účinnejší a používam ho už niekoľko mesiacov bez neho ani na krok. Bola som aj u imunologicky povedala že v takomto prípade silnej tehu alergie je sprej do nosa v pohode určite lepšie ako sa dusiť cely deň. Plus mi predpísala lieky na alergiu ktoré mi síce upchatý nos trosku povolili ale stále nedokážem byt úplne bez sprejov. A babo je ok.

maminka123abcd
25. sep 2020

Korona

janinad
25. sep 2020

Ja som si tiez davala na noc detsky olynth, cez den sa to dalo vydrzat, no v noci nie. Dietatko je nastastie vporiadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre