Zvýšená teplota počas tehotenstva

babula108
13. júl 2011

Ahojte mám taký zvláštny problém ešte pred otehotnením som mávala pravidelné zvýšené teploty tak do 37,5max ale vo vnútri v tele som horela ešte viac bola som aj na rôznych odberoch nič však nezistili. Teraz som v 3 mesiaci tehotenstva a zvýšené teploty mávam dosť často dokonca niekedy ma aj oči pália a bolí z toho hlava ale opäť moja vonkajšia teplota po odmeraní je tak 37.3 niekedy aj menej niekedy dokonca úplne normálna. Hovorila som to už aj na poradni mojej gynekologičko vraj to nie je vysoká teplota a noehrozuje to plod ja mám však obavy či to nejak nemôže ublížiť bábätku a vlastne pri pôrode aj mne síce ten mám ešte ďaleko. Bojím sa aj preto, či nemôžem z toho potratiť alebo nedaj boh by tam mohla potom vzniknúť nejaká porucha u bábätka. Máte s tým niektorá skúsenosti?

eviq
13. júl 2011

ahoj, ja som počula, že mierne zvýšená teplota je v tehotenstve normálna, dokonca je to jeden z príznakov tehotenstva...

babula108
autor
13. júl 2011

No to som počula aj ja ale ja už som po treťom mesiaci a stále ich mávam no veď uvidíme čo bude ďalej krv mi berú dosť často tak tam by hádam zistili keby nebolo niečo v poriadku.

cucu2
14. júl 2011

@babula108 ahoj, ja som mala cely 1.trimester zvysenu teplotu, a potom aj cast 2.trimestra. Vzdy to bolo okolo 37-37,5. Neviem kedy presne to prestalo, lebo v 2.trimestri som si ju uz nemerala, ale viem, ze som ju mala, lebo som sa tak citila, ako keby na mna nieco liezlo. Tiez som sa bala vsetkych moznych nasledkov a dopadlo to dobre. Vsetci gyn.(pytala som sa aspon siestich) ma ubezpecovali, ze to je normalne.

babula108
autor
14. júl 2011

aj mne hovoria, ze je to normalne dokonca teraz sa mi zda, ze uz ani nemam tu zysenu teplotu asi to fakt bolo len v tom prvom trimestri alebo ako tvrdi y cucu uz si ani nemeriam teraz ma skôr trapi caste spinenie beriem aj tabletky ale stale mam taky hnedkasty vytok bojim sa, ze pridem o babätko u lekarky som bola v minuly tyzden teraz mam ist az v auguste no dovtedy to asi nevydrzim a znova ju navstivim hrozne by som nechcela o to babo prist dufam, ze sa to nestane

tinki
14. júl 2011

Teploty nad 38,5 sú už nebezpečné

tinki
14. júl 2011

@babula108 ahoj, aj ja som mala v tehotenstve hnedastý výtok, stále som brala nejaké lieky aj som ležala v nemocnici. Neboj sa, ak si pod dozorom lekárov, je to ok. Ak by si potratila, tak by to bola červená krv a vo veľkom množstve. Ale nie každé krvácanie hneď znamená potrat. Ja som sa tiež plašila. A keď som bola v nemocnici, bolo tam viac dievčať, niekedy ti len praskne nejaká cievka, niekedy tam je infekcia, ktorú treba preliečiť. Nestresuj sa. bude to ok.

babula108
autor
14. júl 2011

Tinki a dokedy si ho mala? Ja mám dokonca niekedy take pocity ako keby som mala dostať menzes potom to prejde a zas je vsetko ok možno to preháňam a zbytočne sa stresujem ale to bude asi preto, že to bábo tak hrozne chcem už keď som zvládla prvé dôležité 3 mesiace a to bábo tiež dúfam, že to už dotiahneme do šťastného konca.
Inak ďakujem za podporu.

cucu2
14. júl 2011

@babula108 ahoj, my sme asi podabny pripad, pretoze aj ja som spinila v tehotenstve. Zacalo to koncom 1.trimestra a pokracovalo az do 20tt. A este k tomu zac. 2. trimestra som dost krvacala. Dolezite je ist k lekarovi, aby zistil pricinu spinenia. Niekedy to fakt nemusi nic znamenat(zvycajne ked ide o tmavy vytok-tmavu krv. Horsie je keby si krvacala cerstvu krv).

babula108
autor
15. júl 2011

No ved ja by som to ani krvou nenazvala je to len taky slaby hnedoruzovy vytok a ked sa to ustali tak mam taky zlty. ked sa to bude zhorsovat pojdem k doktorke.

tinki
15. júl 2011

@babula108 ak píšeš, že aj žltne, tak môžeš mať aj hematom. Takú modrinku pri plode. Ale tá sa môže vstrebať. Aj ja som mala pocit, že načo budem otravovať, veď to nič nie je a nechcela som otravovať doktorov. A keď som sa nakoniec odhodlala, tak mi povedali, dobre, že ste prišli. Radšej 100 krát zbytočne ako raz neskoro. Ani jeden doktor ti nepovie, že choď preč. Zajtra ráno choď na gynekologiu, pôrodnicu a nechaj sa skontrolovať. Pozrú ťa, spravia ti sono a poradia čo ďalej. Normálne im povedz, že špiníš a oni ťa bez rečí vyšetria. A potom mi napíšeš ako si dopadla, OK? Nečakaj na nič, lebo môže byť deň dobre a potom sa to znova ukáže. Aby nebolo neskoro. Hej a niekedy chcú vidieť aj vložku. Však pôjdeš.. 😉 ??

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre