Kamarátka sa nenašla v materstve

9. feb 2022

Ahojte, mam veľmi dobrú kamarátku, ktorej sa po dlhej dobe narodila dcérka. Onedlho bude mať 3r. Totižto s manželom sa dlhú dobu snažili o bábätko, skúšali všetko možné a po niekoľkých rokoch sa dočkali. Problém je však v tom,že ako sama povedala,v materstve sa nenašla. Myslela si,že bude z toho úplne happy, že konečne majú dcerku a vraj pocity úplne opačne. Predtým boli zvyknutí na svoj kľud,štandard a dieťa všetko narušilo. Samozrejme veď poznám to sama,mam syna o niečo mladšieho. Iste,že príchodom dieťaťa sa život zmení a dosť,ale o tom to je. Kamoška je nešťastná, príde si ako najhoršia matka na svete keď po malej niekedy kričí. Co ju trápi je aj to,že sa zmenil ich vzťah s mužom. Predtým pohodove manželstvo je teraz vraj úplne nijaké. A zmenilo sa to pár mesiacov po narodení dcéry. Co bol spúšťač netuší. Veľmi ju to trápi. Teraz sa viac hádajú,padajú aj dosť nepríjemné slovné výrazy, krik,hádky . Finančné problémy nemajú žiadne.
Neviem ani co jej na to povedať a poradiť. Nikde to nie je dokonalé a samozrejme aj ja niekedy zvysim na syna hlas,ale tak asi to k tomu patrí.
Ako jej pomôcť?

miadi
10. feb 2022

Ach jaj dalsia .. maleho do skolky kamoska do roboty a snad to bude lepsie. Nemusi byt 3r doma ked jej to nevyhovuje. Hadaju sa s muzom Lebo nie je spokojna a ventiluje sa na nom .. aj na dietati . ( aspon z toho co si napisala) nemas jej ako pomoct musi si pomoct sama ako kazdy .

dadulamamula
10. feb 2022

Diéta do škôlky a nech ide robiť, nebude v každom dennom rituály... Jooj toto je veľmi smutné, snažia sa o dieťatko a keď príde tak zistili ze je niekto naviac.. Och co by dali za to iní, ktorí sa snažia... :/

Možno by bolo dobre navstivit manželskú poradňu, alebo aby niekam vyšli spolu oni dvaja, vtedy skus po strašiť malého a tým jej pomôžeš.

queen_mary
10. feb 2022

Ahoj, ja som mala to iste. Pomaly 4 roky sme sa snazili o dieta a nakoniec to dopadlo tak, ze som sa v tom tiez nenasla. Su lepsie dni, su aj horsie dni. Tiez to zmenilo aj moj vztah s muzom. Ja som dala maleho v 2 rokoch do jasli a ja som isla do prace, tak ako pisu baby vyssie. A velmi mi to pomohlo. A kedze nie som s malym nonstop, tak si o to viac uzivam cas, ked som s nim. Dost nam ta zmena zvysila kvalitu zivota. Pripadne moze skusit psychologa 🙂

ivangeline
10. feb 2022

Mat deti je obeta. Obeta. Obeta. Su aj skratky. Je ich vela. No dieta o vela pride. :/ Ako pisu. Najhorsie je za nimi. Skolka a praca..cas s manzelom.

zuzlaka
10. feb 2022

Podľa mňa mnohí prídu na to, že rodičovstvo nie je proste prechádzka ružovou záhradou a sú z toho mnohí ako vravíš aj nešťastný. No povedzme si tak, dieťa úplne zmení doterajší bezstarostný život a zjavne nie každý túto zmenu ľahko zvláda

7lenka11
10. feb 2022

Uplne chapem tvoju kamaratku. My sa s muzom snazime o dieta tri roky, kedze sa nedari, hladame zmysel a potesenie v inych veciach. Vela cestujeme, v zahranici sme niekolkokrat do roka, mame radi spolocensky zivot, vecere, posedenia pri kvalitnom vine.. Nikdy som nebola doma dlhsie ako tyzden, aj to som si uz isla dobrovolne ukoncit PNku, lebo som doma neobsedela. Stale potrebujem nieco robit, byt medzi ludmi..A casto sa pristihnem pri tom, ze dieta sice chceme, ale pytam sa samej seba, ako si zvykneme na novy rezim a zmenu v nasich zivotoch.
Ja si myslim, ze je normalne mat aj taketo pocity. Len socialne siete nam predostieraju, ze zivot s dietatom je idealny a materstvo je jedno velke ruzove obdobie. Pritom aj moje kamaratky, ktore takto dokonalo zobrazuju svoj zivot, mi potvrdili, ze v skutocnosti su unavene, frustrovane a cakali od materstva nieco viac..

autor
10. feb 2022

Ona práveže pracuje,len teda spolu s mužom. Podnikajú. Možno aj v tom je problém. Sú s mužom stále spolu. On co potrebuje porobi, vybaví, ale ona extra čas na seba nemá. Ako nevravím, vraj muž sa o dcéru vie postarať, ale to je vždy chvíľka alebo pár hodín keď je to nevyhnutné a ona musí ísť niečo vybaviť. Mne je za ňu smutno,poznám ju dlho a vidím,ze je nešťastná. Ani sa tým netají. Veľmi ju trápi aj to,že sa tešila na malú a,teraz si myslí, že to nezvláda. Iste problém je aj v tom,že veľa ľudí si stajluje krásne dokonale fotky na sociálne siete a ľudia to vidia. Lenže dokonale nie je nič.
Trápi ju aj vzťah s mužom. Dovtedy celkom fajn,ale po narodení dcéry nič extra. Aspoň čo viem z jej strany. Zdôverila sa mi,že už párkrát jej muž nepekne vynadal, čo si predtým nikdy nedovolil. Vraj jej neustále vyčíta, že je nervózna podráždená, nervová. Aj to žiaľ priznala. Vraj nikdy sa nevedela tak nervacit ako teraz keď majú malú 😏
Materstvo nie je jednoduché a aj jej to vravím,veď aj ja mam všelijaké chvíľky. Ale tak to je. Aj deti sú také, majú rôzne obdobia ktoré prídu a odídu,treba len vyčkať.

barborachors
10. feb 2022

@7lenka11 Media neukazuju ze materstvo je top v zivote zeny, uz davno nie. Prave naopak. To je mozno info tak spred 10-tich rokov. Dnes sa vsade skoro pise/hovori o tom, ako tehotenstvo poznacilo zenske telo, fotky sa prezentuju na ig a nete bez retuse a hanby, ako je zena hrda ze nemusi nic skryvat, otvorene sa hovori o poporodnej depresii, zmeny partnerskeho vztahu, navsteva psychologa ci poradne je uz bezna vec atd. Takisto porody s fackanim sa zmenili az vtedy ked sa par rokov dozadu tom natocil film. Takze halo. Ten kto dnes ide do materstva, musi to realne a uprimne chciet, nielen preto ze aj Zuzka, Katka, Matka z vedlajsieho officu ma decka a ja nemam tak idem do toho skrz naskrz. Takto to potom dopada. Nie je to pre kazdeho a nie kazda zena ma byt matkou, a teda obetovat sa, atd.

7lenka11
10. feb 2022

@barborachors nehovorim o klasickych mediach, ale o socialnych sietach.. mozno sa tebe zda, ze je tam dost reality, no ja nesuhlasim.. denne na mna na IG vyskakuju nastajlovane deti, baby party, influencerky na dovolenkach s detmi, statusy, ktorymi oslavuju svoje deti, ako ich najviac miluju, ze su jedinym zmyslom ich zivota..a hovorim zo svojej skusenosti, ze mam niekolko kamaratiek (aj v rodine mame taky pripad), ktore zasobuju socialne siete nacancanymi fotkami a ked ich stretnem osobne, nepocuvam o nicom inom, len to, ake su unavene, deprimovane, ze im nema kto pomoct, ze sa nikam z domu nedostanu, nespavaju, nemaju na nic cas, nebavi ich byt doma, pri rozhovoroch doslova placu do telefonu...
To, ze sa v mediach otvaraju aj realne temy, tak to je dobre. Na Slovensku sme vsak v tomto smere este stale v plienkach..
A hovorim hlavne o tom, ze je normalne sa citit tak, ako sa citi autorkina kamaratka. Proste doba sa meni, zijeme rychlo, konzumnym zivotom, meni sa generacia ludi a tym sa menia aj postoje, nazory, prezivanie, hodnoty... No zial niektori az prilis neskoro zistia, ze neboli stavani na rodicovstvo.

7lenka11
10. feb 2022

@barborachors a to, ze maju ist ludia do materstva z uprimneho pocitu.. no dovolim si tvrdit, ze 80% ludi ide do toho uprimne, no realita nakoniec byva casto ina.. pri materstve niekolkonasobne plati, ze kym nevyskusas, tak nevies.. ja ako zena, ktora nema zatial deti, si logicky neviem predstavit, co to vsetko obnasa byt 24hod doma a starat sa o dieta, napriek tomu deti uprimne chcem.. a zrejme az prichodom dietata zistim, ci som na to ozaj bola stavana alebo nie

miadi
10. feb 2022

Zistila ze su z muzom vacsi egoisti nez si myslela. Nevazi si co mà Nevie sa z toho tešit. Deti su skuska pre vztah po porode vidi muza v novom svetle, a aj ona je “ina”. To ze sa predtym nehadali a teraz ano je dost bezna vec . Predtym o nic neslo boli len oni dvaja mohli byt vo vsetkom na rovnakej vlne, Teraz je to viac o ich povinnostiach rodicovstva, Predtym po robote boli free padla. Uz len vecera sex relax . Teraz sa musia venovat dietatu. A ona by chcela aby to bolo 50|50 no ona je mama a je snim 80% casu. Tak ako vacsina mam. Hlavne nech si neurobi druhe ked materstvo nie je pre nu. Mala by najst nejaky ventil na svoju frustraciu a nervozitu. Hobby sport joga beh malovanie tanecny kurz atd. Nieco co ju nabije pozitivne. Ak si s muzom idu na nervy tak zmenit job a bude jej vzacnejsi ked ho uvidi az vecer doma. Nieco musi zmenit a ty to za nu neurobis.

viky173
10. feb 2022

Autorka, preco vlastne vykladas cele sukromie Tvojej kamaratky cudzim zenam na MK? Ako sa asi bude citit Tvoja kamaratka, ked si to tu nahodou najde? Nemyslis, ze je to jej sukromna vec, s ktorou sa zverila Tebe ako dovernej kamaratke? Ci Ta vyslovne prosila o zverejnenie jej sukromnych problemov?