Ako navyknúť dcérku na nový byt?

simusiq2
8. máj 2016

Ahojte mam taky problem s dcerkou. Pred necelym mesiacom sme sa prestahovali s manzelom a dcerkou do vlastneho a malicka si nevie zvyknut. Ma dva roky a uplne stratila navyky ako poobednajsi spanok uplne ho vynechava alebo spinka par minut. Je unavena ale nelahne si. Ked je hladna zje par lyzic a dost a niekedy nechce okrem mlieka nic. Uz ked fakt nic nezje tak jej urobim to mlieko nie opacne lebo automaticky keby som jej dala najprv mlieko tak mi nic nezje. V noci sa budi s placom a krici ze sa boji nechce byt v miestnosti sama stale za mnou chodi. Vsetko ma svoje co mala predtym kocik postielku hracky. V noci spi medzi nami sama sa budu ked je v postielke a odkedy sme sa prestahovali uz je tretikrat chora. Prosim pomozte ak viete ako jej to ulahcit.

katarinam85
8. máj 2016

Ahoj..my sme s malým prežili už jedno sťahovanie...mesiac pred sťahovaním sme chodili do nového bytu skoro každý deň a dávali ho doporiadku...zo začiatku sa mu tam tiež nepáčilo a ťahal ma preč "domov", ale pomaličky si zvykol...detskú izbu, resp. spálňu, kde trávi najviac času sme uložili všetko presne tak ako v predošlom byte...ak ste ináč zariadili jej obľúbenú izbu, skúsila by som ju preorganizovať tak ako bola v starom byte...a určite to chce ešte čas...necelý mesiac je ešte krátko na privyknutie si 🙂 toť moja skúsenosť 🙂

bibistec
8. máj 2016

je v strese, preto je aj chorá a prežíva tie pocity, majte ju pri sebe možno má pocit že ju necháte samú...držím palce ak by ste mali dlhodobo problém zavolajte detskej psychologičke stačí keď vám poradí možno dá pár tipov ako to zvládnuť.

janickacrazy
8. máj 2016

@simusiq2 moj starší syn dostal zápal slepáku v den, ked sme sa presťahovali, hned išiel do nemocnice, bol proste z toho v strese, zaujímavé je, že 3ročný si zvykol hned bez akéhokoľvek problému a starší 14ročný bol úplne mimo

traffic
8. máj 2016

Chce to len cas, nas maly mal tiez 2 roky,ked sme sa prestahovali do najkrajsieho bytu aky bol na okoli, ale pre neho to nebol domov, ale iba nejaky byt. Zaciatky boli velmi tazke, ked sme prisli z prechadzky tak sa hadzal o zem, ze on ide domov /ku babke, lebo ppredtym sme byvali u rodicov/ a ze toto je len byt a on nechce byvat na byte, ale doma. Spaval pri nas v izbe, takze so spanim problemy neboli, ale ani za svet nechcel byt sam vo vlastnej izbe, tak asi do 4 rokov bol pri nas v izbe. Nam sa asi po mesiaci ako sme sa nastahovali do nasho bytu narodila dcera, tak potom bolo doma veselsie a aj on si rychlejsie zvykol tam byvat.
Urcite by som poradila nechat malu na noc pri vas v izbe, pretoze pre nu je to sok, kedze ste sa pprestahovali do noveho a zrazu ma byt v novom prostredi a vnoci uplne sama v nejakej cudzej izbe, aj ked ta ma vsetko ako mala predtym,ale kedze sa v noci budi tak je to pre nu problem. Ked bude pri vas v izbe rychlejsie si zvykne na nove byvanie a nebudu take problemy s adaptaciou. Cez den, obcas s nou ist do jej detskej izby sa hrat a ked odides do druhej izby,t ak nechat jej izbu otvorenu, aby vedela, ze si tam stale a ze sa nema coho bat. Co sa tyka vysvetlovania, ze je to vase nove byvanie a budete tu byvat, tak to by som jej ani nehovorila, je prilis citliva na novy domov a tak by som radsej s nou o tejto teme nehovorila. Zavolat k vam domov na navsetvu nejaku kamaratku co ma deti, aby bolo veselsie a mala sa rychlejsie adaptovala.

jankaryan
10. okt 2022

@simusiq2 tento problém mám aj ja a to som dospela