Manžel nezvláda naše dieťa

4. aug 2023

Ahojte,v skratke manžel je doma celý august,nemá zákazky.Tak cez deň pokiaľ som ja v robote sa venuje nasmu chlapčekovi,má 5rokov.Stazuje sa že ho nezvláda,že celý deň si ani nesadne,stále synček chce niečo od neho alebo aby sa s ním hral.Ked dôjdem z roboty domov,manžel už vo dverách mi povie že vymeníme sa že on si chce oddýchnuť a byť sám až do večera.Ja idem variť čo treba upratať a popritom sa venujem aj synovi.Lenze ja viem všetko naraz robiť.Vecer malý chce manžela aby ho uspaval,lebo dobre vie že pri ňom môže odbehovat a vymýšľať.Ked ho uspim ja,prečítam mu rozprávku dám pusu a idem preč.Zachvilu spí.Hrat sa ja sa s ním pohram,potom ho nechám aj samého sa hrať a ja si idem niečo iné robiť.Manzelovi sa to nepáči že keď sa hrať tak byť nonstop pri synovi a hrať sa s ním.Maly stále kričí naňho tato povoz ma na tatrovke.Manzel povie nie.Syn začne plakať a manžel hneď ide za ním.Toto sú len príklady ako to u nás vyzerá

letfenixa
4. aug 2023

A otázka?

januska12323
4. aug 2023

Ty si tu už písala pravda.

vanilkovazmrzka
4. aug 2023

No dobre.

0silvia0
4. aug 2023

5 rocny sa nudi, treba mu rovesnikov. Otecka treba poslat s malym na ihrisko a na vylet. Lepsie im cas prejde obom.

viestta
4. aug 2023

Tvoj muz nie je prvy "hrdina", na ktoreho dopadli radosti materskej "dovolenky" a nezvlada to. Nezabudni mu pripomenut, ze ked sa on vracal domov v casoch ked si bola na rodicaku doma bolo upratane, oprate, navarene aj dieta bolo zabavene. Neviem akym zazrakom to my zeny dokazeme, ked to chlapov polozi uz po jednom dni.
A teraz k veci: Otecko nech zdvihne zadok, zabali velku desiatu a ide so synom von z domu. Na ihrisko, na vylet, na kupalisko, na prechadzku do lesa, alebo aspon do parku. Maly sa nebude nudit a otecko nebude vynervovany.

ivangeline
4. aug 2023

Manzel je s detmi kazdy den von. Tiez odporucam. 🙂

rebrambora
4. aug 2023

Muz ma este poslednu sancu vybudovat si respekt. 5rocny uspavat uz nepotrebuje a varila by som iba pre seba, maximalne syna.

salamistka
4. aug 2023

Podľa mña to tvoj muž zvláda celkom dobre, veď sa s ním celý deň hrá a to je veru tiež dosť vyčerpávajúce...môj muž keď bol doma cez prázdniny s dcérou, tak buď niečo pracoval vonku, alebo pozerali s dcérou TV, on nebol ten typ otca, čo sa jaší, blázni a vymýšľa zábavky, radšej sa doma zahrabal do nejakej činnosti a dcérka sa "bavila" sama...ja som taký ten typ "animátora"...a zvládala som sa hrať, domácnosť aj prácu, ale bolo to ťažké...teraz by som to už nedala

lilope
4. aug 2023

4 dni je s ním doma a už nevládze? Ach tí chlapi, a že silnejšie pohlavie 🙊

bolarazjedna
4. aug 2023

Keď je s ním celý deň, tak večer keď prídeš, a ty stíhaš sa mu venovať aj domácnosti, tak problém solved.... Nech manžel má chvíľku pre seba a všetci budete spokojný. A možno by si mu mohol zadať úlohu, čo konkrétne treba spraviť, nech povysáva, hodí pizzu do rúry kým prídeš (a tým pádom ani variť nemusí), nech sú riady umyté, nákup spravený .... Však 5 ročný už vie v tomto aj pomôcť....aj čas prejde rýchlejšie...

Ako čítam, manžel ale nemá autoritu, pevné pravidlá, preto ho asi nezvláda.... Malý výstraha pri nom, lebo vie ze pri ockovi si to môže dovoliť.
Stanovte pevné pravidlá. Napr aj to uspavanie..... Majte pevný režim, napr večera, po večeri ešte chvíľku sa provozua s tatom na tatrovke, a potom umyť si zúbky, sprcha a už len rozprávka v posteli, ocko dá pusu, vysvetli, že už nepríde do izby, aj keď bude plakat, a potom už len ty mu prečítaš rozprávku a zhasnes. Však malý to pochopí, možno jeden deň bude trucovať a plakať... Keď manžel bude k nemu stále chodiť, tak sa to nenaučí....

A súhlasím, že výborný napad, nech sa zbali do ruksaku, narobí chlebíčky a nech idú na výlet. Keď len vlakom do najbližšieho mesta na zmrzku a späť, malého to určite poteší.

autor
4. aug 2023

@letfenixa Otázka ako tomu dopomôcť aby manžel nebol taký vyčerpaný pri dieťati?Aby ho dieťa poslúchalo atď?

kittykat22
4. aug 2023

Skus mu poradit, ze ked povie nie, tak treba vydrzat hukot dietata 1-3x a ono prestane. Ze ked vzdy pride ked syn zahuka, tak to bude nekonecne. To, ze dieta niekedy place zlostou, ze nieco nedostane je normalne. Tak sa prejavuje a nevie inak.

autor
4. aug 2023

@viestta On chodil na týždňovky preč,tak veľa času nebol so synom.
@salamistka Práve to mu vadí,on sa s ním nechce hrať,on chce sedieť a oddýchnuť si keďže má voľno.Len pri malom sa to nedá,on zaplace a manžel hneď skáče okolo neho.
@lilope Není zvyknutý byť s ním dlhšiu dobu.
@bolarazjedna Muž mi nepomáha vôbec v domácnosti,nič nespraví ani nenavari ani riad neumyje.To je všetko na mne.

h2
4. aug 2023

Ach, riadne si si pána manžela rozmaznala. V domácnosti neurobí vôbec nič a je unavený už len z hrania sa s dieťaťom. 👎

viestta
4. aug 2023

Ma ma starosti jedno celkom samostatne dieta, okrem toho nema na starosti vobec nic a on je unaveny? Rozmaznany je, nic ine to nie je. Ja by som mu nariadila este aj domace prace. (ale je som hnusna potvora, ktora nema pochopenie pre muzske vnimanie sveta = deti a domacnost su starost zeny)

danica2711
4. aug 2023

a to sedia celé dni doma? V tomto počasí? Vychádzka do lesa, na ihrisko, na kúpalisko - učiť syna plávať... každý deň niečo iné, zaujímavé, vedľajší efekt: keď nebudú doma, ani tam bordel nenarobia

deti95060810
4. aug 2023

prečo dieťa nie je v mš? alebo daj aspoň na denný tábor - niekde berú už aj 4 r. deti do denného tábora...
syn sa nudí - chýba mu spoločnosť detí...
u nás tiež bývala mš zatvorená - tak sme deti vozili do denného tábora.

zuzuliatko18
4. aug 2023

5 ročný je už super parťák na výlety, pobyt vonku, akcie. Nespí poobede, relatívne samostatny.
Toto podľa mňa veľa otcov ma problem nechať dieťa pomrncat (u nás bol boj, keď ja som pred kupanim zavelila ideme upratat hračky, prip. ich mali upratať oni dvaja spolu a keď sa drobcovi nechcelo, muž povedal, že o to uprace).
Muž by sa to mohol naučiť, ako So synom stráviť čas. možno by si im ráno mohla dat nejaké tipy alebo úlohy, máličko, nech sa to učia. Ty syna poznáš, vieš čo má rád a asi aj posúdiť, čo by na úvod muz mohol zvládnuť.

h2
4. aug 2023

@deti95060810 A aký rozdiel by to bol? Aj tak by dieťa prišlo domov cca v rovnakom čase, ako mama z práce a doma by ju čakalo presne toľko isto práce, ako aj teraz. Lebo pán veľkomožný doma krížom slamy nepreloží! 😡

ahhola
4. aug 2023

Hod do Google CP vlaky a vyber im výlet na pondelok🚂🚂🚂
niekam 100km tam a späť... Pozrieť v meste hrad, ihrisko, termalko...

autor
4. aug 2023

@danica2711 Áno v tomto počasí,celý týždeň prší

sashabb
4. aug 2023

Nevládze z dieťaťa? Nech teda oddychuje pri upratovaní a varení. Prečo to robíš všetko ty?

deti95060810
4. aug 2023

@h2 decko by bolo unavené z výletu, z denného tábora a tým pádom aj kľudnejšie...

viestta
4. aug 2023

@deti95060810 a to pan otec nevie vlastne dieta unavit, vymysliet mu program by sa nenudilo? Na to im treba instituciu?

kristinka92
4. aug 2023

😂😂😂 skodoradostne som sa zasmiala…okej teraz k veci 😊 nič nezvyčajne si nenapisala. taký bežný deň jednej matky by som povedala. a to ešte aj varíme, pecieme, upratujeme domácnosť a áno, všetko popri dietati 😃 nikto z nás nemá “vypínač na dieťa” vtedy kedy potrebujeme, musíme to zvládnuť aj s detmi za zadkami. aspoň nech si to manzel uvedomí, ze za pár dni ma toho dost, a niekto to dieta 5rokov opatroval, vychovával…tak nech si to uvedomi a začne si to vážiť

autor
4. aug 2023

@deti95060810 Škôlka je zavretá cez leto.Denny tábor sme skúšali no malému sa tam nepáčilo,plakal tam.A nechceli ho tam animatorky.On dosť ťažko si zvyká na nových ľudí,aj v školke mal problém zvyknúť si.
@sashabb A kto to má robiť?Síce je pravda že po práci by som si aj ja oddýchla,no jesť musíme a ako taký poriadok tiež musí byť.
@kristinka92 On má na všetko odpoveď,že doteraz bol synček malý tak to a ním bolo ľahšie,aj spával cez deň tak to sa dalo.

heidy222
4. aug 2023

Mne raz mama povedala, že ,,keď si chcela sedieť a si oddýchnuť tak si nemala mať deti " sedí to aj na túto tému

stanulienkat
4. aug 2023

A z čoho je unavený, keď za celý deň neuvarí, neuprace, nepovysáva? Veď má na starosti len jedno dieťa. Prečo mu nepovieš, ako si to stíhala ty? Nerozumiem prečo on nepriloží ruku k dielu? Ja by som takého muža hnala. Predpokladám, že ani pred dieťaťom nič doma nerobil. Vedel vôbec, čo také dieťa obnáša? Ci myslel len,že sa vystrieka a jeho úloha končí..

sashabb
4. aug 2023

Že kto to má robiť? a ty si čo, nebodaj jeho slúžka? alebo ste rovnocenní partneri? veď ty ideš z roboty do druhej roboty a on čo? vála si celý deň šunky. Nič neurobí, keby aspoň navaril a upratal, tak nepoviem, že preberieš štafetu a venuješ sa dieťaťu.
Zle si si to nastavila. Daj mu to na papier, keď to nedokáže pochopiť. Toto robíš ty a toto robím ja. Ako si to podelíme? Prečo ho ospravedlňuješ?
Myslím si skôr, že tvoj muž je z toho nič nerobenia znudený a preto mu prekáža venovať sa synovi. To nie je o tom, žeby to nezvládal.

rebrambora
4. aug 2023

@heidy222 ono sa to da aj s detmi.
Ale partner musi byt rovnako nastaveny.