Muž nevstáva k bábätku

15. sep 2023

Ahoj mamicky
Prosim vas muz od narodenia babatka povedal ze v noci ho nemam budiy ze sa potrebuje vyspat
Prve 2 tyzdne mal otcovske...
A teraz ma babo 4 mesiace v noci spi ale aj tano spava do cca 10tej hodina plus minus....
Ja kojim v noci nakojim spinka babo ale niekedy je hore aj hodinu dva a ja na rukach... a rano musim zase fungovat. Ako to mate vy mamicky tiez takto ?
Dakujem

autor
15. sep 2023

Cize fungujem ja od narodenia a on chce ak bude mat babo 2,5 roka ze ja mam ist do prace a on chce ist na matersku no na otcovske na pol roka

autor
15. sep 2023

Dakujem za nazor rady

tamta
15. sep 2023

Pokiaľ muž chodí do práce, neocakavam od neho, ze bude k malej vstávať. Nakojit musím tak ci tak ja a on tiež potrebuje sa vyspať do práce. Skus spať vtedy, kedy aj dieťa (ak iné nemáte). Nemusí byť doma všetko tip-top.

autor
15. sep 2023

@tamta Ďakujem 🙂

anjelicek26
15. sep 2023

Aku ma prosim muz pracovnu dobu, ked moze vstavat o desiatej? Potom asi robi este neskor vecer, nie? U 4 mesacneho kojeneho dietata by som absolutne neriesila, aby k nemu vstaval muz uprimne... aj tak mi ho nakoniec na to kojenie donesie...

zzuunnaa
15. sep 2023

môj vstával aj keď chodil do prace… Snažila som sa ho nechať spat ale niekedy to nešlo a vstal sám. A malú už mame na UM a do teraz keď začne v noci plakať tak jeden ju utisuje a druhý chystá mliecko. Našťastie vypije a spi ďalej. Ale keď bola miminko a museli sme ju nosiť stále tak mi pomahal a skôr ja som sa snažila ho nezobudit

nafka0483
15. sep 2023

Do prace som ho nechavala vyspat, pretoze si nemoze dovolit byt mimo a zaspavat pocas dna. On by vstaval ale nechcela som aby potom skolaboval po par dnoch.

Vstaval ked mal dovolenku, volno cez vikend, ked nemusel dalsi den skoro vstavat do prace. Ale mala bola dokrmovana umelym cize vedel vybavit aj nocne krmenie.

terezka1947
15. sep 2023

Manžel chodil do práce a boli niektoré ťažké noci,keď normálne vstával. Bral to tak,že on je cez deň v práci,ja cez deň fungujem s dieťaťom,deťmi,varim,fungujem v domácnosti.
Neviem aku odpoveď čakáš....každý muž je iný,tak ako aj žena.
Porozprávajte sa.

vkatush
15. sep 2023

Keďže kojíš, vôbec by som to neriešila, lebo tak či tak budeš musieť vstať ty. Nechaj ho spať. Dôležité je, či sa stará, keď príde z práce domov alebo je to všetko na tebe 24/7.

Môj vstáva k malému v noci a vstával,aj keď som kojila, ale skôr ako moja opora, keďže sme s tým bojovali a väčšina kojenia bola sprevádzaná plačom (mojím).

Teraz keď je na umelom vstáva tiež,ale skôr cez víkend alebo ak má dovolenku, cez týždeň ho nechávam spať.
Ak vidí, že mám dosť, som unavená, samozrejme nechá ma spať, vstane k malému aj počas týždňa. A cez voľno ho zväčša ráno zoberie, nech dospím, idú sa hrať a urobiť mi raňajky 😁

ankare
15. sep 2023

Ak muž vstáva do roboty, v noci ho nechaj spat.

1234321
15. sep 2023

Aj môj manžel vstáva k synčekovi odkedy sa narodil. Veľakrát som mu povedala nech spi, že mliecko dám malému ja. Ale vždy na tom trva, že sa mám vyspať aj ja. Čiže cca každú druhu noc sa striedame. A ešte povedal, že dieťatko je nás oboch tak aj starostlivosť je 50na50. A prácu ma dosť ťažkú. Čiže záleží od nastavenia. Komu sa chce a kto môže vstať tak vstane.

nelca0510
15. sep 2023

Ja som kojila,ale aj tak môj manžel vstával,aspoň sa pozrieť na malú a pohladkať. Nie každu noc ho zobudila,ale ak áno,tak prišiel. Je to také divné od tých chlapov. Chápem,že do roboty sa potrebujú vyspať,ale čo máš robiť ty - v noci hore,cez deň hore a keď príde z roboty,tak tipujem,že chce mať voľno pre seba a dieťa nič

rebrambora
15. sep 2023

Ja som na materskej bola 3 mesiace, muz na otcovskej takisto 3.
Ked som bola doma ja a on mal volno z prace alebo nie, nenechala som ho pohnut ani prstom. Babatka, psy, domacnost, jedlo, zahradka - nic. Vsetko som robila ja. Teraz som po 2.x tehotna a uz musim byt doma, vyzera to takisto. Extremne by ma zralo svedomie, kebyze som cely den doma a on musi popri praci nieco robit.
Nevravim, ked som chodievala do fitka, tak musel sa postarat tie necele dve hodinky, ale vsetko som pred tym a potom vybavila.
Takisto to ale vyzeralo, ked bol doma on a ja som pracovala. Tiez som nemusela nic.
Dalsia vec je, ze po zaspati deti sa vyspat 30 minut da vzdy.

lucia147852
15. sep 2023

Nebudim ho, kym to nie je už na slučku. Ale vstával aj pri prvej aj teraz pri druhej. Každý večer mi povie, že ho mám zobudiť. Mna by u tvojho sral hlavne ten postoj. Keby povie teraz má nebuď, som ozaj unavený Ok. Ale inak…🤦🏽‍♀️ A vadilo by mi aj to oznámenie, že on ide na md. Snáď je to vec, na ktorej sa máte dohodnúť spoločne. A teda keď tak veľmi chce, nech ide ale znamenalo by to pre mna, že preberá celú domácnosť a bude robiť presne to čo som robila ja. Nie že žena v práci a po práci druha šichta doma.

1234321
15. sep 2023

@rebrambora je rozdiel byť na materskej 3 mesiace a 3 roky. Tri mesiace je úplne malinko a keď potom žena chodí do prace tak aj “vypne” lebo nie je v tom kolobehu 24/7 pri bábätku.

mmoni89
15. sep 2023

Vstavala som k trom synom v noci casto.Najstarsi spaval tam ze od narodenia ako hodinky bol hore kazdu hodinu.No nikdy som muza nebudila.On chodil do prace,chcela som aby sa vyspal.

bluemoon24
15. sep 2023

Ja nejsem super zena. Kdyz jsem potrebovala, tak muz vstaval.

lucia13022023
15. sep 2023

Keď mal muž otcovsku, vstaval aj on, ale robiť mlieko. Ja som zatiaľ prevbalila malého a krmila som následne ja. Bola som po pôrode, bolela ma aj trocha rana.
Malý bol od narodenia dobrý spáč čize vstal 2x za noc, niekedy len raz. Vždy vstal a urobil mlieko a ja som zatiaľ prebalovala. Tak to je aj teraz.
Ale keby kojím, nebudila by som ho. Ale chápem ze je to frustrujúce keď malý nezaspi hneď a ty s nim musíš byť hore aj 2 hodiny a nuž vedľa teba spi. Skus sa s ním porozpravat keď bude mať voľno, nech vstane k dieťaťu on ráno a skus si pospať sama ak sa dá. Alebo potom fskt spať keď spí dieťa.

syslik81
15. sep 2023

ked chodi do prace nechaj ho vyspat ale cez vikend nech sa zapoji.. je lahke nechat najhorsie obdobie na mstku s potom ked uz he ako tak vypyplane taks i pojde na matersku on. ved aspon vikendy nech vie ake to je ... ale zas na druhu strnu nepises,ci sa mu venuje po praci

jankadr
15. sep 2023

Mam dve deti,muž nevstaval.Chodil do prace a zarábal,služobne jazdil veľa km a potreboval byt fit.Veď som bola doma,nič mi neušlo a poslala som popoludní aj ja s babom.Veď bábätko dom neporozhadzuje,v sobotu pomohol s upratanim domu.Vecer po práci okúpal,cez víkend kočíkoval.Pomohol inak.Veď čo by mi aj pomohol pri kojení.Ale poznám kolegu čo v noci vstáva,lebo ho doma nútia a v práci je ako mátoha,najlepšia cesta ako prísť o prácu. Potom asi ta polovička pôjde zarábať,aby fungovali.Áno,chápem,že s bábätkom je to náročné,ale keď sa chlap aspoň sčasti zapojí po práci,je to úplne v poriadku.

jesenzima
15. sep 2023

Ak máš nepracujuceho muža, ktorý spí "rano" do 10, tak ho nakop do zadku. Na tu materskú ho kľudne nechaj ísť, nech si to skúsi, lebo podľa mňa si predstavuje, že bude celý deň sedieť, ležať a robiť nič ... ak máš muža, ktorý spí do 10, lebo dlho a ťažko pracuje, nechaj ho vyspať. Môj muž tiež nikdy nevstaval k deťom, ale ja som to ani nechcela.. nech je vyspatý do roboty. A aj keď do nej nejde, vstávame vždy okolo 6 všetci ...

linda117
15. sep 2023

U nas vstavam len ja, aby muz mohol normalne fungovat v praci. Nechcem aby si sadal nevyspaty za volant..Ak je zla noc, tak si pospim s dietatkom cez den a manzel mi nikdy nevycital, ak som niekedy nestihla navarit alebo ak bol bordel ked prisiel z prace, ked prisiel tak mi so vsetkym pomohol. Je to len na vas ako sa dohodnete, je to o kompromisoch aby obe strany boli spokojne

deti95060810
15. sep 2023

autorka - my takto isto pri všetkých 4 deťoch...
ale mne to prišlo Ok, lebo som kojila tak načo by sme boli dvaja hore pri decku - ráno išiel mm do práce.

la_dolce_vita
15. sep 2023

Moj muz deti ani nepocul. Vstavala som ja, ved on ich nenakojil a chodil do prace, potreboval sa vyspat. Niekedy som uz mala nervy z toho nevyspatia, ale musi to proste prejst toto obdobie..

larena
15. sep 2023

My sme vstávali na striedačku ja/on/ja/on atď..malá je ale na UM takže to je iné..my sme to tak robili ale preto lebo ja som naozaj citlivá na nedostatok spánku a myslela som si že sa asi obesím a muž je zas opak on nepotrebuje veľa spať a je okej + malá sa budila len raz na mlieko a potom hneď zaspala a muž zaspal potom ako ju nakŕmil hneď ale ja som niekedy bola hore aj 2 hodiny a celý spánok som mala uplne rozbitý

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2023

Ja som v noci kojila, takze k tomu som manzela naozaj nepotrebovala, resp. nemal sancu ma zastupit. Ale moja dcera rano o 4:30 otvorila oci a uz zaspat nechcela (cely jej prvy rok), takze ked som ju nakojila, tak ju dostal on a kym nepotreboval odist do prace, tak ja som spala, oni dvaja boli v obyvacke.

mamelka
15. sep 2023

V noci som k deťom vstavala a vstávam len ja, keďže on chodí do práce. Neocakavala som to od neho, ale zas keď bola sobota/nedeľa,tak vedel ich zobrať a ja som si mohla ešte hodinku pospat

rebrambora
15. sep 2023

@1234321 a nuti niekto niekoho byt na materskej 3 roky?

Po tom pol roku sme pracovali obaja a starostlivost bola 50/50. Da sa to. Len sa treba dohodnut.

kate_cs
15. sep 2023

Ak muž chodí do práce, čo vo väčšine prípadov chodí, tak prečo by mal vstávať v noci k bábätku? Veď ty si doma, tvojou “prácou” je starať sa o bábätko.
Preto som toto nikdy od manžela neočakávala, on musí ísť do práce oddýchnutý a ja som si vedela lahnut aj počas dňa s bábätkom.
Môže to byt frustrujúce, ale nebude sa v noci budiť stále. Moji chlapci už okolo 1,5 roka prespali celu noc aj keď som ich dojčila.

marllik
15. sep 2023

Ani pri dvojičkách nevstával. Potreboval fungovat v práci. Ja som dospávala cez den, ked spali i deti.