Strach zo starostlivosti o bábätko

24. aug 2023

Ahojte maminky. Mám 25 rokov a konečne máme doma svoje výtúžené bábätko, ktoré má teraz dva mesiace, no ja žijem v začarovanom kruhu strachu a ťažkých úzkostí. Mala som extrémne ťažký pôrod a skoro som po pôrode zomrela,zanechalo to na mojej duši veľkú ranu ( chodím na psychoterapie ). Ale môj problém je ten že sa bojím starať sa o svoju dcéru, neustále som v strese už od ráno ako vstanem s tým sa vezú aj úzkosti. Proste si neviem užívať materstvo. Mala to niektorá maminka podobne ?

vahcaac
24. aug 2023

Ja som to mala. Mala som veľmi ťažký pôrod a strašne ťažké zotavovanie. Keď mal maly dva mesiace ešte som pomaly chodiť nemohla. Ale teda nebola som akútna po pôrode. Všetko bolo pod kontrolou. Ale tiež som mala strašne úzkosti. Prešlo to, ale až nedávno. Maly má 17 m

floki1994
24. aug 2023

Jasné...prve dni po porode ..maly sa narodil akutbou sekciou predcasne..ledva sme to zvladli..5 tyzdnov v nemocnici a ked som prisla dompv nevedela som co robit a bala som sa abybsom nieco nepokazila a neublizila mu.. casom to preslo..si jeho mama, potrebuje prioritne teba a abybsi bola v klude...robis max preto aby bolo spokojne ..uzivaj si ten cas lebobsa nenazdas a uzbto nebude male babatko 🙂

rozovykon
24. aug 2023

ja som sa bála malú chytiť, bola malinka ako keby som kura na obed pripravovala 🙈 manipulovala som s ňou v zavinovačke cítila som väčšiu istotu.

viestta
24. aug 2023

Ak mas uzkosti a prezivas celodenny strach tak treba sa obratit na odbornikov. Poporodna depresia ma rozne prejavy a treba ju riesit. Nie je to nic nezvycajne, mnoho zien ju ma a na vlastnu skodu nevyhladaju pomoc.

123miaa123
24. aug 2023

Ja som sa bála tiež po pôrode hlavne toho že ju nebudem vedieť upokojiť, že začne plakať, tiež som už od rána mala stres čo budem robiť a ako to prežijem do poobedia kým príde manžel a to bol február čiže vonku sa nedalo byť toľko ako teraz v lete...ale prešlo to povedala som si, že to dám a musím to zvládnuť veď som matka. Neexistuje univerzálny vzorec alebo návod na výchovu a starostlivosť o dieťa robíš to tak ako najlepšie vieš a robíš to DOBRE 🙂 hlavu hore, zrána vybehni trošku von kým nie je horúco potom vklude doma sa hrajte mojkajte prip. používaj nosič a ten kontakt s bábätkom si postupne budeš užívať bez strachu ver mi 🙂 Držím palce

autor
24. aug 2023

@viestta beriem antidepresíva a napísala som, že chodím na psychoterapie 😊

cali2016
24. aug 2023

Ja som si to tiez zacala uzivat, az ked bola trocha vacsia. Bolo to vsetko take nove, musela som sa naucit starostlosti o babatko, do toho nedostatok spanku.Neboj, zlepsi sa to, ako bude mala rast.

autor
24. aug 2023

@cali2016 a zabrali ? 😊

autor
24. aug 2023

@123miaa123 dakujem ❤️

autor
24. aug 2023

@vahcaac fuuha tak to ozaj dlho 🙈

cali2016
25. aug 2023

Nebrala som antidepresiva.Myslela som to tak, ze som si materstvo zacala viac uzivat ako mala rastla. Strach bol vacsi na zaciatku, ked bolo vsetko nove a musela som sa vsetko naucit. Myslim, ze najtazsich bolo prvych 6 mesiacov.