Vyhorenie na materskej

17. júl 2023

#vylev #vyhorenie
Ahojte, som uz 3roky na materskej, deti 2r a 6m.. som stastna ze mam dve zdrave deti, no ja sa uz citim totalne vyhorene, nic ma nebavi, nic sa mi nechce, nikam sa mi nechce ist. Iba cakam kym bude vecer a deti pojdu spat. Vacsinou uz som aj tak ko a nic vecer nespravim alebo zaspim rovno s nimi. S partnerom to tiez nie je najlepsie, svoju frustraciu si asi vybijam na nom a nie som najmilsia. Vadi mi vsetko co spravi aj nespravi, ze mu treba vsetko hovorit, ze sa staram o deti a domacnost a ked nieco nespravim tak mi vynada, ze co som robila cely den. Ak aj nevynada uplne citim dusno a pocujem ako funi a v duchu nadava, ked vyklada umyvacku. Ze ked mi povie, ze nemam jemu nic varit a nenavarim, tak mi pri najblizsej hadke vyhodi na oci, ze nemal co jest.. ze presvedcit ho ist niekam na vylet s prespanim alebo dovolenku je mission imposible. Mame stare mamy aj babky, ale odlozit deti na par hodin mi nepomoze. Ani neviem co a s kym by som v tom volnom case robila a zas keby nespravim nic doma je dusno. Jedine moje kulturne vyzitie bolo ist na nakup, no uz aj toho mam plne zuby. Zacarovany kruh. Neviem ako sa z toho dostat.

babovka2321
17. júl 2023

By som tvoj nadpis poopravila na "mam deti s debilom". To nie je vyhorenie.

pettom19
17. júl 2023

Mozno to je vyhorenie, kedze autorka skace okolo deti a jej partner sa este oduje, ked nieco nie je tak, ako si on predstavoval. Autorka, zapriahni chlapa do starostlivosti o deti, ak odmietne, nech sa stara o domacnost, ste v tom dvaja, tak si treba ulohy podelit a panovi to jasne vysvetlit, ze nie je v hoteli.

bororka
17. júl 2023

Nemôžete, ty s deťmi vypadnúť niekam? Mne veľmi pomáha zmena prostredia. Byť doma v jednom kolotoči je o hubu.
Ja by som zmizla aj keď len na pár dní k rodine.
Určite načerpáš novú silu aj na riešenie situácie doma.
Nepríde mi normálne, že ťa dáva muž pod tlak týmto spôsobom. S dvomi deťmi máš čo robiť.
Čo by tebe pomohlo, aby si nevyhorela?

mamamasama
17. júl 2023

@babovka2321 prečo s debilom? Ja sa citim posledny tyzden ako autorka a moj muz debil nie je. Chodi do prace, pride domov, venuje sa detom, porobi co treba, ale deti su zavesene na mne. Aj ked sa s nimi hra, tak starsi nonstop krici mama, mama pozri, mama to, mama tamto. Mozem si oddychnut, dava mi priestor, ale deti nie. Mne uz praska hlava z mrucania maleho, pretoze zacina stvornozkovat a je nonstop frustrovany, ze pada na brusko. Ak mam obcas este posledne zbytky energie, idem do fitka, alebo na nakup, ale po vacsine som uz vecer tak vycucana, ze nevladzem nic. Iba cosi zjest a lahnut si. Muz ich okupe, ulozi, pomaha, ale aj tak som po celom dni vyhoreta. Najhorsie na tom je, ze nikam nedokazem s detmi nikam vypadnut. Mala som autonehodu, takmer mi zhorelo auto. Nastastie som bola bez deti, ale teraz si vzdy predstavim, ze ak by boli so mnou deti, tak je koniec. Stihla by som ich vybrat zo sedaciek? 😭Takze ja som uz odsudena na tento stereotyp, ci sa mi to paci, alebo nie.

ivangeline
17. júl 2023

Zmenit nastavenie pomoze. Zit inac tiez. ;D A ak nechces ziadne zmeny,tak budes este chvilu trpiet a pojdu dp skolky/jasle a ty do prace.

babovka2321
17. júl 2023

@mamamasama a muz ti vyhadzuje na oci a nasrato funi, ze nieco doma nie je porobene?

januska12323
17. júl 2023

Deti na dve hodiny k babke a s mužom sa porozprávajte. Normálne bez výčitiek ako si to ďalej obaja predstavujete. Možno by ti stačilo každý deň hodina bez detí, rande s mužom, keby šiel na materskú on, čo ja viem je kopec možností. Dve malé deti sú zahul aj pre dokonalé vzťahy.

autor
17. júl 2023

nemozem povedat ze doma nic neurobi. Lenze ked urobi je to este horsie, lebo mi da pocitit, ze som to mala urobit ja.. je od rana do vecera v robote, ked pride domov o deti sa stara. Ale aj to je stylom, ze on pomaha mne. Nie ze sa stara o vlastne dieta. Jeho mama mala 4 deti, otec nepomahal a zvladala to a ja nezvladam 2.. porozpravat sa.. lenze jeho presvedcenie, ze to je moja uloha nezmenim. Berieme si hypoteku na dom. Teraz.. lebo doteraz sa mu nic nepacilo a bol presvedceny, ze ceny pojdu dole.... a ja tak vaham ci chcem mat s nim dalsiu gulu na nohe a predstavujem si zivot, ktory potom budeme mat. Ja sama v dome s detmi, on v robote alebo robi okolo domu...uz ked teraz nikam nechodime co bude potom. Este aj kojim a ani vino si nemozem na tuto depku naliat.
Idem pohladat nejake ubytko, kde to zvladnem sama s detmi, nech na chvilu vypadneme..

colsami
17. júl 2023

Odloz deti ku babkam a ten cas investujte do vasho vztahu s muzom. Zjavne to potrebujete. A mozno to odkladanie deti na take chvile veru pomoze...
Ak si date do poriadku takuto zakladnu vec v rodine ako vztah medzi vami 2, ono to bude vsetko 100x lepsie a jednoduchsie.

cookie29
17. júl 2023

@autorka ved aj Ty robis, akurat jemu po sichte padla a Tebe ta sichta trva 24hodin denne 7 dni v tyzdni... a domacnost je VASA nie Tvoja... a to co robila jeho mama, Tvoja mama, suseda, ci obcan lambda z hornej dolnej je totalne nepodstatne. Ale je fakt, ze si si ho vybrala a zrejme urobila aj druhe dieta :( pri prvom sa da este vyhovarat, ze si nevedela do coho ides... ale nechce sa mi verit, ze by sa bol zmenil az narodenim druheho. Takze teraz je na Tebe, ci to este nejaky ten rok zvladnes so zatatymi zubami, ci skusis s nim zatriast a ci sa aspon na chvilu spamata alebo ci je to hrachom na stenu hadzat, alebo ci najdes ine riesenie... ale plati pravidlo, ze do 1 roka dietata netreba robit zavazne rozhodnutia... nie kvoli dietatu samemu, ale kvoli hormonom, unave atd atd atd