Mám 23 rokov a som vyhorená

10. jan 2023

Mam 23 rokov a som totalne vyhorena. Mam pocit že moj život nema vobec zmysel. Nic ma nebavi, vsetkych od seba odhanam, vyhľadávam samotu, nic sa mi nechce, nic sa mi nedarí. S nikym sa nestretávam, nemam kamarátky. Teraz som nastupila do novej prace a ta ma tiež vobec nebavi. S kolegami si nemam čo povedat, cely cas som ticho a cakam kym odbije posledna hodina a mozem ist domov. Doma vsak tiež s nikym nerozprávam, najem sa a zaleziem do izby. Nikdy som taka nebola, vedela ma tesit každá maličkosť.
Co mam robit

zmrzlinka2021
10. jan 2023

Vyhľadaj lekára, možno máš depresiu alebo iný psychický problém

autor
10. jan 2023

@zmrzlinka2021 rozmyslala som nad tým ale dokonca ani na to nemam chut. Mam pocit že to bude zbytočne. Že to zo seba nedokazem dostať von a tým pádom mi nebude vedieť pomôcť

zorkahorka
10. jan 2023

Chce to koníček,ktiry by ta bavil. Pripadne zacni chodit sama ma prechadzky, citat knihy.

autor
10. jan 2023

@zorkahorka kupila som si knihu o sebasabotazi s tým že ju odporúčali prave pre ľudí ktorí sa cítia strateni v zivote a snažia sa nájsť.. ale nedalo mi to nic

agataharrxch
10. jan 2023

Ja sa cítim dosť podobne, proste žiadny zmysel, práca, ktorá ma nebaví, potom ďalšia práca, ktorá má nebaví a teraz sa chcem snažiť dostať na školu... a neviem zatiaľ som vyhľadala psychológa, čo mi prospieva a pomáha a začala som si písať denník, snažím sa často na silu premáhať a robiť niečo, ale je to ťažké. Neviem popravde čo by som ti poradila

zorkahorka
10. jan 2023

Chce to nejaku beletriu, pri ktorej si oddychnes a vycistis hlavu

h2
10. jan 2023

Bývaš s rodičmi? Píšeš, že sa naješ a zalezieš do izby. To jedlo si aj varíš, či je navarené, nachystané? Upratuje kto? Kto perie, nakupuje...? Potrebuješ činnosť. Prácu, pohyb.

julish
10. jan 2023

Neboj sa, dostaneš to von. Aj keď tri sedenia len premlčis. Neboj sa, Na takýto stav knižky ani hobby ani vysávanie nepomozu

liv1
10. jan 2023

Som za psychologa 😉. Fajn, ze to nie je horsie.. z tohoto sa vyhrabes. Ale treba trocha snahy. Ten prvy krok si uz urobila, napisala si sem 👍. Ver ze nie si prva ani posledna. Covid ta zasiahol v case, ked mnohi mladi zuruju, cestuju, a celkovo to obdobie ma vplyv aj ked oneskoreny na mnoho ludi. Mas klasicku depku pravdepodobne, teda nazvala by som to depresiou priamo, ale psychiatra neodporucam, lieky si myslim nepotrebujes. Daj si otazky.
1. Travis prilis vela casu na internete/socialnych sietach?
2. Virualny svet ta zaujima viac ako normalny?
3. Pozeras sa na zivoty druhych ludi na socialnych sietach a hovoris si ako sa maju vsetci super len ty sa mas na 💩?
Ak si si na ktorukolvek z tychto otazok, nebodaj na vsetky odpovedala ano, mas tu jednu z odpovedi. Vypnut comp/mobil/tablet a sup do bezneho zivota. Zacni po malych krokoch. Najprv prechadzka na cerstvom vzduchu. Neskor dlhsia prechadzka. Kazdy den vecer si pis 3 veci, ktore ta ten den potesili. Ale poctivo dobre? 😉 ak nebudes mat veci ktore ti ten den urobili radost, napis tri veci, za ktore si vdacna. Mozu to byt aj uplne malickosti. Radim ti to preto tato metoda ovplyvnuje chemiu v mozgu. Treba na to samoska trochu dlhsi cas, aspon mesiac a samozrejme cim dlhsie tym lepsie.
Tak pozitivnemu zivotu zdar a drzim palce ✊😉

klaudii
11. jan 2023

Ahoj, tiež ma niekedy trápi tento problém, že nemám chuť ani vstávať z postele, a už vôbec niečo robiť alebo s niekým komunikovať. (Denne pracujem s ľudmi a vždy sa snažím byť v dobrej nálade, usmievať sa aj keď niekedy tú náladu sa usmievať, či rozprávať ale nechcem im to dať najavo, takže niekedy to je pre mňa náročné). Nie vždy ostanem v posteli ležať a prežívať tie hrozné stavy, ktoré vtedy mám. Sú dni, keď sa ma to snaží totálne prepadnúť a vtedy si poviem: ,,Tak toto určite nie, nemienim preležať väčšinou dňa v posteli a prežiť ho so zlou náladou”. Dám si do uší slúchadlá, pustím parádnu muzičku a idem upratovať, pretriediť si veci, ktoré potom pridám na bazár, prečítam si knižku ak mám náladu, lúštim krížovky, či pozriem niečo v televízii nejaký seriál. Nesnažím sa prepadnúť tej hroznej nálade a depresii, zamestnaj svoju hlavu činnosťou, ktorá ťa bude baviť, vzdelávaj sa, kresli si, toľko činností sa dá nájsť aby si sa vyhla zlej nálade, či depresii.

Držím ti palce, aby si mala len pozitívnu náladu a energiu!!!👍😉

kakawah
11. jan 2023
https://www.youtube.com/watch?v=baWiRzMxnXc

jedno z mnohých video tohto úžasné človeka. Skus popočúvať, vybrať si podľa nálady, má aj meditačné videa,

zmrzlinka2021
11. jan 2023

@agataharrxch Neviem, ci si veriaca, ale ak áno, davaj svoje myslienky a starosti Bohu. Pytaj sa ho aj na pracu, ktora by ta bavila, naplnala... a tiez ries s nim minulost, generacne veci. Drzim palce!

agataharrxch
11. jan 2023

@zmrzlinka2021 ďakujem pekne, áno chcem si nájsť späť cestu k Bohu.

w123
11. jan 2023

no vacsina ludi je podla mna na tomto svete vyhoreta, tak je nastaveny system, praca tu je na to aby nas zivila a nie bavila, realne praca bavi nejake mizive percento ludi, co mas robit asi by som si sadla a skusila si prebrat moznosti ake realne mas- skusit sa zverit lekarovi, ak mas 23 rokov si mlada a nemas deti aby som zvazila este studium na nejakej vysokej skole ktora by pripravila na pracu ktora by ta bavila aspon o trochu viac nez ta doteraz kedze mas este 40 rokov odpracovat no a v neposlednom rade tvoj osobny zivot byt stale zavreta doma musi ubijat kazdeho treba sa nasilu dokopat ist von na prechadzku zacvicit si mozno aj starostlivost o nejake zvieratko by ti prospela

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
11. jan 2023

@w123 ale ved ty sama si volis povolanie?
A ano, nie vzdy ta to len bavi, ale proste ideme do skol, na kurzy, do prace tak aby aspon z casti nas to naplnalo.

teleskop
11. jan 2023

toto vyzera na odbornika

sofinkasara
11. jan 2023

Ahoj. Tiež viem ako sa cítiš.. viac menej. Mňa aspoň práca baví. Konečne moja vysnena. Ale prídem domov a nič ma nebaví. Kebyže nemusím jest ani nejem.. hádam sa s priateľom a keď chce vysvetlenie radšej som ticho lebo nebaví ma to sa s ním rozprávať.. dcéra je v puberte a tiež si nemám s nou co povedať.. zdá sa mi ze ma nik nemá ani rad.. asi za to ze sa neviem zabávať a radšej mám ticho kľud pokoj.. asi nie som normálna a to nie som ani tak stará.. ;)

makodob
11. jan 2023

Ahoj, ja som mala jedno veľmi podobné obdobie kedy ma netešilo nič, ani rodina a deti a v tomto období som začala intenzívne hľadať Boha. Zistila som, že každý máme v srdci miesto určené pre Boha a to miesto nevyplní nikto a nič. Ja som vyrastala ako katolíčka, ale nikdy som nemala vzťah s Bohom. Začala som sa sama modliť vlastnými slovami a hovorila som Bohu úplne o všetkom. Po čase som si kúpila Bibliu a začala skúmať toto Božie Slovo. Vtedy som zistila, že ak chcem poznať Boha, musím Ho pozvať do svojho života a vyhlásiť Ježiša z úprimného srdca za svojho Pána a Spasiteľa ❤️ Úprimne ti želám, aby si Boha spoznala, Boh je úžasný, milujúci a verný, narozdiel od ľudí.

hylary
11. jan 2023

A aké máš zamestnanie?

autor
13. jan 2023

@hylary čašníčka