icon

Škodí keď sa bábo veľmi zľakne?

gledis
21. júl 2011

Ahojte, neviete niekto či nemá nejaký negatívny vplyv na bábo keď sa hrozne zľakne?Moja má 3 mesiace, nebojí sa vysávača ani fénu ale keď niekto napr. kýchne tak sa strhne až obelie a ako naschvál väčšinou sa to prihodí ked papá, bojím sa aby to nezanechávalo nejaké stopy na mozgu keďže sa ešte len vyvíja.

kvetinqa
21. júl 2011

Aj nas maly je taky lakavy, cim je starsi, tym menej, ale stale sa vie este riadne zlaknut. Vysavac a fen su monotonne zvuky, ktore zvyknu deti uspavat, resp. ukludnovat. Teda aspon toho nasho. Kychnutie alebo zakaslanie su pre nasho maleho tiez postrachom. Nam teda neobelie, ale zlakne sa riadne. Podla mna je to normalne, ved si este len na vsetky tie zvuky zvyka...

ela2710
21. júl 2011

@gledis ahojky, aj nas Tomi ked bol mensi sa casto lakal, presne ako pises, najma pri kychani, alebo ho strhlo v spanku, ale poslednu dobu sa to uz skoro ani nestava, z kychania sa hrozne smeje 🙂 , ono to bude stale menej , lebo jej dany zvuk prestane byt taky neznamy ako teraz,ale prestat sa lakat uplne sa neda - kazdy clovek sa sem-tam zlakne, aj mna vedia niektorí dobre naplasit 😀

aleka
21. júl 2011

naša sa donedávna bála aj ked niekto zaklopal na dvere, no a ked zazvonil tak plakala až až. veľmi sa bála všetkých zvukov. asi 2 týždne je to už lepšie. sú to pre nich nepoznané veci , vyvíjajú sa im zmysly , chce to čas. neboj nebude to maž žiadny negatívny vplyv. 😉

gabuci
21. júl 2011

čím bude staršia,tým sa bude báť menej od takých zvukov.Na mozgu to nič nezanecháva...aj moja staršia to robila,postupne s tým prestala.

annaopialova
21. júl 2011

ahoj neboj sa ono kazde babatko si musi zviknut na urcite zvuky ked bude starsia tak bude postupne rozoznavat co je moc hlasno a co menej moj maly ma 10,5 mesiaca a su zvuky ktorych sa aj on boji a place zbytocne ju nevistavuj urcitym zvukom