10-týždňová dcérka nedvíha hlávku na brušku

24. apr 2024

Ahojte, moja 10-tyzdnova dcerka nechce dvihat hlavku na brusku, vlastne celkovo sa hneva v polohe na brusku. Zo zaciatku (ked este tak negrckala ) pekne drzala na brusku hlavu no potom zacala mat problemy so spominanym refluxom, tak sme ju na brusko prestali davat, lebo sa tam stale pogrckala, aj 3 hodiny po jedle. Zrejme sme to zanedbali, lebo teraz nielenze place v tej polohe, ale asi tu hlavku ani nevladze dvihat. Ked ju mam na rukach, hlavku drzi pekne aj 10 minut. Treba to nejako riesit ?

simona92101
24. apr 2024

Odporucam navstevu fyzio.na reflux co davate?

autor
24. apr 2024

@simona92101 boli sme, dali jej diagnozu torticollis, odporucili nam nejake cviky, ale ona stale na tom brusku proste nechce byt.
Na reflux davame len sirup gastrotuss baby, nakolko nasa dr. sa vyjadrila ze to je normalne, ze to maju vsetky deti.

nikpa
24. apr 2024

Je normálne ze sa hnevá v tejto polohe. Časom to prejde, treba skúšať každý deň aspoň na chvíľku, zvykne si. Sama píšeš, že ste to kvôli tomu refluxu zanedbali, tak čo chceš riešiť? Treba ju tak zase pravidelne dávať aby jej spevneli svaly. Ešte je maličká, nie je to žiadna tragédia.

simona92101
24. apr 2024

No nechce byt kvoli refluxu,lebo ju potom aj boli brusko aj pali záha.AR mlieko ste neskusali?popripade zahustovat nutritonom?ake cviky vam dali?

simona92101
24. apr 2024

Dcera mala rovnaky problem,nam predpisali vojtovku a aj cviky na fitlopte,lebo kvoli refluxu nezniesla polohu na brusku

kitycat
24. apr 2024

Ulazujte obrazky alebo dajte na stol nech je vyssie a lepsie vidi a vy pred nu. Teraz sa ti to zda strasne ale za chvilu udrzi hlavky a ani di nespomenies

maryetta
24. apr 2024

Veru treba davat. Tu nejde len o samotne drzanie hlavicky ale spevnenie svalstva.
Reflux… mal aj moj. On grcal vzdy po kazdom jedle prudy z neho isli. Aj sa hneval na brusku ale proste musel.
Dcerka ta az modrela na brusku ale ked som ju dala napr na fit loptu tak tam vydrzala. Alebo pred nich hracky. Knizky. Tato najmensia sleduje telefon. Ovladac 😂🙈