16 dňové dieťatko sa nevie vykakať

janette2424
14. jan 2022

Ahojte, mám 16 dňového synčeka a potrebovala by som poradiť, pretože malý mi nekakal už 3 dni. Najprv som kojila, ale nemam dosť mliečka, teda skoro žiadne a začala som mu posledné dni dávať UM Nutrilon a odvtedy sa nevie vykakať. Espumisan mu dávam do mliečka, poprdkáva si, ale vykakať sa mu nejde. Je to v poriadku? Alebo nejaké nápady by som potrebovala čo mám skúsiť.

zuzkaa1991
14. jan 2022

@janette2424 zmenila by som mlieko toto iste sa nam stalo ako 14 dnova a odvtedy mala silne koliky.... skuste hippko nam toto zabralo ale treba skusat po akom mliecku pomoze ale urcite hippko by som zacala ;)

janinah
14. jan 2022

Pouzi naolejovanu najmenšiu rektalnu rúrku.

zuzanka.zuzu
14. jan 2022

Aas maly na nutrilone nekakal 14 dni, vobec ho nebolelo brusko... ak mliecko sedi, nie je dovod aby tak male babo kakalo denne, nema co. ak brusko boli daj rektalnu rurku (nie, nezvykne si na nu 🙈) vymenu UM ries az ako posledne, nie je dobre tak skoro menit, nema cas si zvyknut

werony_n
14. jan 2022

@janette2424 pokiaľ ti babo neplače, že máš nejaké bolesti alebo koliky tak nerieš, skus mu len pomasírovať bruško v tváre hodín, takisto pocvičiť nôžkami, ak má vetríky, to znamená, že mu dobre trávi a nie je dôvod na zmenu 😊

zuzahajdulka
14. jan 2022

@janette2424 , daj mu dole plienku, opri si ho chrbatikom o seba, nozky mu podchyt do hora pod kolienkami - aby bol v polohe klbka, daj nad serblik alebo nad umyvadlo. Idealne po papani, alebo aj viackrat denne. Takto sa deti najprirodzenejsie vykakaju. Inak odporucam si pozriet nieco o bezpklienkovej komunikacnej metode (BKM) - nemusis ju praktizovat, akurat sa tam daju najst prakticke tipy a obrazky pri problemoch s kakanim babatiek.