5 ročný chlapec špiní boxerky

cicak
21. feb 2015

Nievem, kde sa mám opýtať, tak skúsim tu. Mamičky, som už zúfalá. Syn má 5 rokov a začal mi špiniť od hovienka boxerky, v noci, cez deň, večer.....on mi povie, že to necíti, že mu treba. Neviem čo mám robiť. Nerobil to a už neviem ako na neho. Už som dala tresty, zákazy, príkazy a nič :( nemáte s niečim takýmto skúsenosti? Ďakujem

mamulienka30
21. feb 2015

@cicak - no my ti malo mozeme radit... syna k psychologovi, mozno takto ziskava pozornost, narodila sa mu sestricka, mozno nasiel takyto dost hlupy sposob, ako uputat tvoju pozornost. Ak doteraz nemal problem zo stolicou, neprijde problem zdravotny zo zvieracom len tak. Riesila by som ako prveho psychologa. 5 rocne dieta velmi dobre vie, co robi. Na zaciatok mozno staci dat na par dni plienky, ked je teda tiez take "decko" ako jeho mikro sestra a to aj do skolky, ked si mysli, ze je to cool.

ivetlo
21. feb 2015

@cicak Ja by som to s ním skúsila ešte dohovorom, alebo zistiť či nevymenili v škôlke niekoho v kuchyni (sa nezhoršila strava), alebo či nedostal na niečo alergiu. Všeličo sa mohlo stať. Skúš na neho ešte pekne apelovať že veď je už veliký a pod alebo nech vyskúša muž, chalani dajú na otcov (aspoň ten náš). A trestom nič nedocieliš v takomto prípade, len bude vzpurnejší.

delphineta
21. feb 2015

Mali sme ten listy problém,dětská doktorka žádná rada-tiež so si myslela,že nějaký problém so zvieračom,ale ,že to vraj není možné.No co Ti poviem,trvalo to možno rok,dokonca si syn musel sam prat tie gate,lebo už so nevedela jako na ho.Každý den som ho sledovala a napokon posielala stále na WCko,jako kde babo učiš na nočnik,.Asi to zabralo,lebo s tým přestal a též vracel,že necítí nutkanie na velku potrebu.Vela trpezlivosti,bolo to peklo,ale asi sme tým museli prejst

delphineta
21. feb 2015

Ešte som zabudla ,absolvovali sme niekolko vyšetření aby sa vylučili alergie samozřejmě sono a tak.Netrpí nechutenstvom?Náš ked mal tie stavy,nechcel vôbec jest,za pol roka schudol 8kg,ale vyšetrenia nic neukazali

david93
21. feb 2015

trávenie má v poriadku? môj syn nechcel chodiť na veľkú lebo mal tvrdú stolicu a že ho to bolelo, potom to v sebe zadržiaval a proste tá tekutina pretiekla občas... chce to úpravu stravy a pravidelné vyprázdńovanie

mtsl
21. feb 2015

no chvíľku sme aj my mali podobný problém zhruba v tom veku ako tvoj- malý vyrábal hnedé prúžky na slipíkoch - trvalo to zo 2-3 mesiace. Ja som mala dojem že malý narástol a črievka trochu zaostali 🙂 (jasné že je to taký laický a naivný pohľad ale podľa mňa s toho chlapček vyrastie) Podľa mňa treba všetko riešiť bez kriku, pomuckať, pomojkať, umyť ritku a nechať nech si boxerky prepere sám a bude. Nechajte si to ako malé tajomstvo len ty a syn, stratí sa to rýchlejšie ako sa nazdáš.

katarinamarkova
21. feb 2015

@cicak normalne si kakne...? nie je to len tym, ze si zle utrie ritku po velkej??
vylucte zdr. problemy, parazity napr. a ak to je len tak psychicke ci nechce sa mi utekat hned na wc, alebo je to len tym zlym utieranim zadocku - tak velmi pomoze ked si zakazdym tie slipky preperie on sam.

cicak
autor
21. feb 2015

myslím si, že to je skôr tým, že nemá čas ísť na wc, stále niečo robí a stále sa s niečim hrá, podľa mňa sa pozabudne. On neni, že pokakaný, ale má líznuté. Už som našla jeden článok na nete a budem sa riadiť zatiaľ ním. Dnes sme nehodu ešte nemali 🙂

zuzamamka
21. feb 2015

Ahoj. Mám 11 ročneho syna a to iste sme prekonali keď mal toľko čo tvoj syn. Pointa je v tom, že som vyhladala pomoc odbornikov. Začali sme navštevovať detsku psychologičku. Dala mi veľa rad ako sa mam k tomuto problemu stavať. Cca po roku a pol sa nam taketo nehody prestali stavať. A mame pokoj.
Sama psychologička mi vtedy povedala že je veľa takýchto deti aj dievčat len malo kto najde odvahu to riešiť skôr. Syn sa k nej stale tešil robili spolu rozne hry, testy, mal ,,domacu ulohu,, sam si mal značiť slniečka keď sa mu nehody nestavali. Bolo to dávno ale viem že ak by som mala aky kolvek problem isto by som sa skor obratila na pomoc odbornika ako na rady internetu. Tak držim palce a vela trpezlivosti.

cicak
autor
22. feb 2015

@zuzamamka presne toto s tymi slnieckami som citala a riadim sa toho. Pockam nejaky ryzden dva a uvidime 🙂

babulka82
22. feb 2015

@cicak naš si zas cvrka stale do slipov ,už som z neho zufala,chodi cikat na poslednu chvilu lebo stale "nema" čas ,furt len pančušky a slipy perem 😠

sylvia78
22. feb 2015

@babulka82 tak toto iste mame aj my, ma 4rocky. Zdravotne problemy vylucene. Tiez nema cas,je to iba cvrknutie. Ak si cvrkne viac,uz viem,ze do 3 dni bude chori. Mame aj take dni,ze si ani necvrkne.

babulka82
22. feb 2015

@sylvia78 no naš to nerobil ked bol mladši a teraz ma 6 rokov a robi to ,niekedy to riadne vyhrešim a vtedy si dava pozor a chodi skor.Lebo ink chodi cikat na poslednu chvilu 😠 Ale on celkovo chodi často cikat a ked vypije viacej vody tak je každu chvliu na wc ku .Chcela by som niečo aby mu ten mechur niečo posilnilo aby dlhšie vydržal ,neviem či take niečo existuje.

bosoriak
22. feb 2015

@cicak Moja toto robievala od 3 rokov priblizne. Tiez som bola u detskej psychologicky, ale v podstate som sa dozvedela len to, co som tak nejak tusila aj sama - islo o pozornost a vzdor. Aj jej sa akurat vtedy narodila sestricka, tak to takto riesila.

Nakoniec sme to vyriesili tak, ze sme sa obe dohodli ako to budeme riesit. Ze ju na zachod posielat nebudem, ze si to bude kontolovat ona. Ak sa stala nehoda, bez slova sme prezliekli, umyli, povedali "nabuduce pojdes trochu skor" a hotovo. Trvalo to asi rok, striedavo s vacsimi a mensimi uspechmi. Potom sa to postupne zacalo zlepsovat. Mozem povedat, ze teraz uz je to klop-klop za nami.

Cim viac pozornosti sa problemu venuje, tym viac sa prehlbuje. Alebo inak - dietatu treba venovat vela pozornosti, ked ma zelane spravanie. Proste sa skor sustredit na tie pozitivne veci, co robi. Tie negativne sa potom vytratia aj same.

A este tip - vyhrad si pre neho aj ked len 10 minut denne, ale vylucne pre neho. Odlozit surodenca a robit len to, co chce on. Ked sa z toho stane ritual, bude si ovela istejsi a nebude potrebovat putat pozornost tymto sposobom.
Drzim palce!

bubelko
22. feb 2015

@cicak kamaratka mala tento problem, ked mal syn ca. 5r a teraz zas (ma uz 9r). tak s nim bola u lekara. u nich to nebol problem psychologicky, ale v tom, ze chlapec trpel na zapchu a kedze to bolelo tak nesiel na wc. no a ako tu uz niekto pisal, tak po case sa cast uvolni sama, bez toho, aby to dieta citilo.
oni dostali zmäkcovac stolice a plus chlapec musi vela pit...

danielahamar
22. feb 2015

môj malý /8,5r./ s tým mal problém a sem tam sa stane, nie je to nič psychické, je to gastro problém - intol. laktózy mu to spôsobuje

cicak
autor
22. feb 2015

Nemyslim,ze to je o pozornosti,kedze sa mu denne dost venujem. Robime spolu ulohy,hrame sa,kreslime,varime,proste sme spolu. No a poviem vam,ze som zaviedla tie slnuecka do kalendara a uz za vcerajsok si nalepil a dnes tiez este nehoda nebola. Tfuj tfuj