6,5-ročnému synovi nejde stiahnuť predkožka

miska7754
18. jan 2024

Ahojte boli sme včera na 6.5 ročnej so synom a nejde mu predkozka stiahnuť ale že vôbec on má tam len dierku na čítanie a ostatné mu nejde skúšali sme vo vani včera ale nejde je dala mastičky dobra na to doktorka poradila mastičku pinda tak neviem stretli ste sa stým? Pôjdem snim aj na urológiu ale prvej chcem skúsiť či to takto povolí mastickoua. Deno deň e stahovanie

anjelicek26
18. jan 2024

@miska7754 ved uvidite, co povie urolog...na tych par dni je to uz uplne jedno, ci budete-nebudete mastit, ja by som uz pockala na jeho nazor... v 6.5 roku je samozrejme len malicka dierka na cikanie dost malo, treba pozriet, ci to nema niekde prirastene alebo zrasty...syn mal, oddelovali mu to laserom, nadstavovali uzdicku, ma to ako kazdy bezny chlapec...ale je proste velky rozdiel prirastena a prilepena predkozka, rovnako je rozdiel zuzena predkozka atp... a hlavne to nehrot, ze po jednom dni mastickovania to musi ist, to je proces par mesiacov... hlavne nech v sprche skusa pomaly kazdy raz, ked sa bude sprchovat.

tttbb
18. jan 2024

Aj ja by som chcel mat dierku na citanie v predkozke.

martul
18. jan 2024

@miska7754 no má 6,5r. Ako ste to ošetrovali doteraz? Lebo úprimne, keď to má takto tak už mastička nepomôže.

nevenka
18. jan 2024

Sesternici poradila urologicka v BB Locoid mast, inak chirurgicky. Maly mal 3 roky vtedy a robil sa mu pri cikani balonik. Nas ma 3 a uz mu ide, on ale prilepenu nemal, ale zuzenu. Doma mame tu mast, kedze je muz alergik a obcas potrebuje natriet ekzem. My sme mu to kus zanedbali, ked mal kiahne, stacil tyzden a uz to neslo. Tak mu muz dal kusok na spicku, velkost asi ako zrnko ryze po 2 dni a uz to potom slo. Lepsie ako chirurgia.
Ja nie som zastancom cakania do aleluja a ze si to chlapec poriesi sam v puberte. Pre nasho maleho uz aj tie automaticke erekcie boli bolestive, budil sa na to a plakal. Teraz to ma ok. Nejde uplne, ale nerobi sa mu balonik, neboli ho.

avonladyba
18. jan 2024

@tttbb a na čo by ti bola? By si čítal pod perinou? Alebo v škole na ťaháky, coooo? 😀

jasminkaj
18. jan 2024

@miska7754 a na preventívke v 3 rokoch to dr nepozerala? V 6 je to evidentne neskoro začať riešiť. Syn dostal kortikoidnú masť ako 3-ročný od urológa, za mesiac mu to išlo na 90%, zvyšok oddelil urológ na kontrole, syn ani nemukol. Samotný urológ hovoril, že radšej takto ako riešiť to o pár rokov keď tam starších chalanov ani so sestrou neudržia 🙄

nevenka
18. jan 2024

@jasminkaj tiez si myslim. Ale dnes je moda cakat do puberty. A potom ti chalani maju traumy. Nerozumiem, preco. Ked ma dieta ekzem, tak ma nasobne viac kortikoidov ako troska masticky.
Nam tie prirodne vobec nepomahali.

jasminkaj
18. jan 2024

@nevenka objednaj ho na urologiu, dr mu tá mastičku, ktorá fakt zaberie a nie tieto "pinďa" krémy za veľa peňazí s nulovým efektom 😉 Ja keď som sa urologa pýtala či musí dať kortikoidy, povedal mi "Nebojte sa, krídla mu z toho nenarastú" 😀

miska7754
autor
18. jan 2024

@jasminkaj no mne to už nechel dávať od 5 rokov do piatich rokov mu to krásne šlo dole

strongi
18. jan 2024

@nevenka neviem, či je to móda, ale lepšie ako chlapca trápiť. Môjmu synovi sa to uvoľnilo samo, keď mal 13. Takže som podľa teba asi moderná a nemienila som mu robiť traumu. Pokiaľ nemá žiadne problémy, nevidím dôvod to robiť nasilu. Veď ako rastie sa to oddeľuje samo.