Ako prekonať detské choroby u nezaočkovaného dieťaťa?

adelka2710
11. mar 2014

Stale je viac a viac mamiciek, ktore nedali alebo nedaju svoje dieta zaockovat. Kazda chceme pre svoje dieta len to najlepsie, preto ked citame ake neziaduce ucinky ma ockovanie, najradsej by sme svoje dieta nedali ockovat. Ale na druhej strane sa vynara otazka, co ak potom moje dieta dostane cierny kasel, alebo detsku obrnu? Musime sa detskych chorob naozaj obavat? Kedze nezaockovanych deti stale pribuda, chcem sa ich mamiciek opytat, ci ich nezaockovane dieta dostalo nejaku chorobu z tych, proti ktorym sa ockuje, aky mala choroba priebeh, ako sa deti liecili a ci sa uplne vyliecili. Vase skusenosti urcite pomozu mamickam pri rozhodovani sa, ci dat, alebo nedat zaockovat svoje dieta. Za vase odpovede dakujem, a zelam hlavne vela zdravia

sarinka123
12. mar 2014

Povinne ockovania som dala, nakolko du proti
mozgovej obrne, zaskrtu, rubeole atd. Podla mojho nazoru
sa take choroby u nezaockovanych liečia ťažko a mozu skončiť
smrťou. Minuly tyzden mojho kamarata zena zomrela na mozgovu obrnu.
Preto je tazke odpovedať ci dat, alebo nedat. Je to na kazdej z nas.
Ja som svoje deti dala.

ancovec
12. mar 2014

@sarinka123 skoda ze je to len otazka bo by ma kus zaujimalo ako sa k mozgovej obrne dostala,ci bola virusova divoka ci aka.

denkaajejdeti
12. mar 2014

@sarinka To mi je ľúto, ale predpokladám, keďže píšeš že to bola kamarátova manželka, že mala minimálne 20 rokov a viac a to je populácia, ktorá bola kompletne očkovaná a preočkovávaná. Otázkou teda skôr je, či má očkovanie nejaký účinok, keď žena, ktorá bola zaočkovaná proti mozgovej obrne na ňu skonala ?
Každý nech si odpovie sám. Inak podobne s čiernym kašľom, ktorý sa teraz vyskytol medzi stredoškolákmi (podotýkam nie Rómami, zaočkovaní, dokonca preočkovaní, dobrý socio-ekonomický status - hygiena, návyky,...)...............

mamainprogress
12. mar 2014

@sarinka123 toto je uplne pomylena sprava. mozgova obrna a obrna(poliomyelitida), proti ktorej sa ockuje, su dve uplne rozdielne veci ktore spolu nijako nesuvisia.
Predpokladam ze ak zosnula nemala MO od narodenia z porodneho zranenia, ziskala ju urazom, alebo prekonanim ineho zavazneho ochorenia pri ktorom doslo k nedokrveniu mozgu. Proti MO sa ockovat neda, je to akoby poranenie mozgu.
Ockuje sa proti divemu polio viru, ktory je momentalne uz len asi v 3-4 krajinach sveta v castiach kde ludia ziju nehygienicky bez pristupu pitnej vody, kanalizacie a s velmi biednym socialnym a vyzivovym statusom.

Aby som odpovedala na otazku- nepoznam take dieta osobne.

zuzi0911
12. mar 2014

Nezomrela na mozgovu prihodu alebo zapal mozgovych blan??? Mozgova obrna je ochorenie nervoveho aystemu kedy je zasiahnuta cas mozgu ktora nespolupracuje a clovek napr.zle rozprava..chodi..a tak sa zvacsa narodi....ja mam ockovane obe deti iba povinnym ockovanim..nemali sme ziadne reakcie ani nic podobne...je na tebe ako sa rozhodnes..no opat sa zacal rozsirovat cierny kasel a malicke deti ho nemusia zvladnut...na druhej strane aj ked je zaockovane tu chorobu moze dostat ale yz nema taky fatalny priebeh ako u neockovanom...