Ako zistím či má dcérka hlísty alebo niečo podobné?

63
25. sep 2019

Dobrý deň potrebovala by som poradiť dcérka bola asi pred 2 mesiacami v nemocnici lebo už sa dlhšie sťažuje na bolesť brucha tak ju detská dochtora dala hospitalizovať bola tam 3 dní urobili jej vyšetrenia no nič nezistili ani z moču a stolice jej brali 3 po sebe sťažuje sa na bolesť brucha len chvíľkami keď sedí a nudí sa trochu ale hovorí že videla si v stolici cervika a bol bieli a hýbal sa.moze to byť hlista alebo niečo iné ako to zistím dakujem

77daniela77
25. sep 2019

@63 Odober stolicu do mikroten.sacku aspon velkosti orecha a odnes na parazitologicky ustav.Najlepsie by asi bolo poradit sa s jej lekarkou a potom asi za parazitologicke vysetrenie nebudes platit.Skoda ze toho cervika nepovedala skor ako splachla.

63
autor
25. sep 2019

@77daniela77 ale oni jej brali stolicu 3 po sebe a nenašli nič ale ona sa sťažuje na tú bolesť keď len sedí a tak keď sa hrá behá nič nesťažuje sa ona chodí psychologicke a povedali v nemocnici že či to nemá ako že sugerovane že si to hovorí že jej je zle .a nedá sa to zistiť nejak doma ľahšie nechce ísť dochtorke boji sa že ju dá zas do nemocnice .😥 A nedá sa to stálou páskou skúsiť že nalepiť na zadok a tam by sa mali objaviť večer to som čítala.dakujem

jana_eyre_2
25. sep 2019

no a skusala si za tu dobu aj diety? (ako vysadit mlieko, mliecne vyrobky, lepok atd) brali jej aj krv, robili sono? hlisty skor pichaju v zadocku, pokial viem nebolieva z toho brucho..

63
autor
25. sep 2019

@jana_eyre_2 áno brali jej krv aj sono proste všetky vyšetrenia a nič nenašli a tam jej nebolo ti 3 dní nič len sa pýtala domou a došla a za deň sa zas že ju boli tak neviem skúsim pár dní ju dať na nočník nie na wc a sledovať stolicu.

nikpa
25. sep 2019

@63 žiadnu pasku jej na zadok nelep 🙄 v lekárni kúpiš za 1€ originál skúmavku s takou lopatkou na vzorku stolice. To môžeš odniesť k dr aj bez malej aby si ju nestresovala že pôjde zase do nemocnice. Proste povieš, že si jej niečo podobné hlistom zazrela v stolici nech to pošle na rozbor. Na druhý deň mas výsledky.

77daniela77
25. sep 2019

@63 ty si myslis ze ma mrle,ale mozu to byt skrkavky,pasomnica.....zaujimave ze nic nezistili v nemocnici.Viem ze to nie je prijemne,ale bolo by asi najlepsie odobrat ak uvidis toho parazita a odniest len to k lekarke,dcera tam nemusi ist,podla toho co to je su lieky,

77daniela77
25. sep 2019

@63 hej,daj ju na nocnik a odober,odnes....aj keby si to tam nevidela mizu byt vajicka viditelne len pid mikroskopom.....

ildiko36
25. sep 2019

@63 keby mala hlisti svrbel by ju konecnik spitaj sa ju

jana_eyre_2
25. sep 2019

@63 skus diety nasadit, moze byt len zaplynena, (to skus dat caje na podporu travenia, napr.kminovy, alwbo espumisan) ale moze mat aj potravinovu alergiu, intoleranciu, histamin.. po pricine bolesti brucha sa tazko patra, ked dieta nevie presne povedat kde ho boli..

moja dcera mala take obdobie ked ju dost bolievalo brucho, vela grgala, prdkala dost zapachajuco.. nasa dr prve co povedala vysadit uplne mlieko, sledovat ako to pokracuje.. trocha sa to zlepsilo, ale nie uplne.. brali jej stolicu, moc nic sa nezistilo a postupne to aj same odoznelo..

77daniela77
25. sep 2019

@ildiko36 to nebyva pravidlo,len pro mrliach a niekedy pri pasomnici.....