Angína u 2-ročného

12mirus12
4. júl 2023

Ahojte, syn( 2 roky)má od soboty vysoké teploty nad 39. Nemá žiadnu nádchu ani kašeľ tak som čakala do dnes ako sa to vyvinie a teploty neustúpili boli sme dnes u doktorky a povedala že má angínu dala mu ATB. Strašne ma hnevajú tie teploty má aj 39,6 lieky mu stiahne mu Max. Na 38,9. Striedam sirup a čipky. Zábaly ani sprcha nič nepomáha.Tie ktoré ste si tym prešli kolko trvali u vašich detí horúčky ? Bojím sa že skončíme v nemocnici zajtra to je už 4 deň čo tak strašne horuckuje. Syn je pohode hra sa, ani na ňom nevidno že by mu niečo bolo jediné že nechce jesť ale to je samozrejme keďže ho bolí hrdlo.

dzulli1980
4. júl 2023

A kvôli čomu riešiš teplotu? Tou sa organizmus bráni, vytvára si protilátky ... aké lieky dávaš od teploty, aké dávkovanie? ... moja dcéra máva bežne cez 40 st., dávam zábaly, natieram stopy, lýtka rozkrojeným citrónom, nútim ju veľa piť ... inak, neviem si predstaviť dieťa, ktoré je s tak vysokou teplotou "v pohode" ... nepreháňaš kúsok?
@12mirus12

panonia
4. júl 2023

@12mirus12 Ale veď len dnes dostal ATB .Keď nebude dehydratovany neskončí v nemocnici. Pri bolesti v hrdle davam Kamistad ,(gel pri prerezavani zubkov) A máš dobrý teplomer? Moji su pri takej teplote uplne odpaleni.

kvieta
4. júl 2023

Nie je v poriadku, keď má dieťa dlhodobo tak vysoké teploty. Treba ich zrážať kombinácia tablety s rôznymi účinnými látkami, napr. nurofen - panadol po max 4 hod., ak treba, medzitým zábal trupu, nie končatiny, sprchy, ale nie drasticky, aby nedošlo ku skŕčovaniu, úspech je aj zastavenie teploty, pokles o pol stupňa. Pri podaní atb je treba počakť aspoň dve, tri dávky, už po nich by malo nastať zlepšenie aspoň čo sa stúpania teploty týka.
Zvýšená teplota znamená to, že imunitný systém je aktívny, ale viac dňové teploty nad 39 vyžadujú doktora.
Atb zaberú, neboj sa, len vydrž s postupom vyššie. Dávaj mu čaj, vodu, hoci po málo a častejšie, prípadne rehydratačný roztok (Kulíšek) hoci po lyžičkách.
Dcéra bola angínarka, presne týmto som si prechádzala. Ako na potvoru, vždy ju to chytilo v piatok večer , do pondelka sme takto bojovali.
Držím palce.

12mirus12
autor
5. júl 2023

@dzulli1980 dávam mu panadol čipky 125 a sirup MiG 5 ml. Teplotu mu stiahne od 38,2 do 38,9 ako kedy každým inak ale hneď po cca 2 hodinách zase vyletia nad 39. U lekára sme boli a nič nepovedala iba zrazat teploty lenže už má od soboty a príde mi to dosť dlho dnes je streda takže už 5 deň teplotuje nepríde mi to normálne a angínu má prví krát takže neviem či sú pri tejto chorobe normálne takéto teploty.Teplomer mám dobrý a áno je pohode na synovi nikdy nevidieť ze ma teplotu slzave oči alebo malátnosť alebo ze by bol spaví on si funguje akoby sa nic nedialo🤦 nás pediater sa tiež tomu čuduje že to tak dobre znáša