Bolesti bruška 7 ročnej dcéry

linda.syk
11. jún 2015

Dcérku /7rokov/ pri jedle alebo tesne po zjedení akéhokoľvek jedla začne bolieť brucho. v okolí pupku. sťažuje sa len nejakých 15 min, potom to prejde. Hovorí mi že jej tam pulzuje.
Sťažuje sa doma, v škole, na dovolenke... Asi pred polrokom sme absolvovali chirurgické vyšetrenie a aj gastro. Všetko v poriadku.
Psychický pôvod som vylúčila, nakoľko sa nám sťažovala aj na dovolenke a bola v úúúplnej pohode.
Je športovkyňa, má 23 kg.
Nestretli ste sa s niečím podobným ?

tova
12. jún 2015

reflux, alergia/netolerancia na gluten, mliecne vyrobky atd.

tova
12. jún 2015

ked nevies anj, daj si do prekladaca, moznosti https://www.healthychildren.org/English/health-... zalezi aj aku ma stolicu, ako casto, ine bolesti tela, bolest chrbtice, konecnika, nema vetry, depresia, unavena, bolest hlavy, bolest okolo konecnika, v kolenach.... trebalo by vysetrnie stolice, celkovy krvny obraz, moc, a potom tie gastro, rtg.... Crohnova choroba?? precitaj aj komentare dole v clanku...http://mcrohn.blogspot.com/2008/04/prznaky-chor...

kimmie
12. jún 2015

@linda.syk Moj syn si vzdy stazoval na bolesti brucha a v 6 rokoch mu zistili intoleranciu laktozy. On bol vzdy velmi vyberavy a slaby jedak. Nikdy nemal rad mliecne vyrobky (zmrzlinu, mliekove polievky a omacky, sladkosti).Test bol velmi jednoduchy, neinvazivny. Najprv mu dali vypit glukozu a potom mu robili dychovu skusku asi 4 krat. Drzim paste aby ste zistili co ju trapi😉.

simsalabim
12. jún 2015

@kimmie laktozu, nie glukozu 😉

maslenka47
12. jún 2015

@linda.syk ach jaj, pani doktorka. Ze sa problem vyskytuje aj na dovolenke neznamena, ze nemoze byt psychicky. Napr anorexia a pod. Alebo sa mohlo vo vasom zivote nieco pre nu zasadne zmenit a nevie sa s tym vyrovnat.

Kedze pises, ze ste boli na vysetreniach pred pol rokom, tak predpokladam, ze sa nejedna o kratkodoby problem, ale trva to uz minimalne toho pol roka. To by uz hadam na nieco prisli, a ked nie, bolo by zrejme dobre vysetrenia zopakovat.