Bolesti šliach pod kolenom u 3,5 ročného dieťaťa

gabkam
14. júl 2013

Mamičky, mám taký problém a zároveň otázku, či s tým má niekto nejaké skúsenosti...dcérka má občas dosť "plačlivé" bolesti pod kolienkami, nie v noci, ale počas dňa, napr. keď ju nesiem v krku a potom položím, nevie na nôžkach stáť, alebo keď pozerá rozprávku a nôžky má mierne pokrčené, nie pod sebou, len sedí a nemá ich celkom vystreté. Potom príde plač, "bolia ma nožičky" a trvá pár minút, kým to prejde. Najskôr som si myslela, že jej asi stŕpnu, no sťažuje sa vyslovene na bolesť pod kolienkami. Ešte som to s lekárom nekonzultovala. Stretli ste sa už niekto s niečim takým?

janinah
14. júl 2013

stretla,ale v staršom veku,bolo to povyšetrované na ortopedii,neurologii a nič sa nenašlo,vraj asi len rastové bolesti,ako prišli,tak odišli..ale pr eistotu konzultuj s lekárom

tikiviki
14. júl 2013

moja dcera ma uz 8 rokov a ma take bolesti , ale v noci stava sa to ak cez den viac beha a vystraja , bola som s nou u ortopeda na vysetreni vsetko ma vporiadku aj u doktorky boli robene vys. s krvi ties to bolo dobre ,aj mne povedali ze je z rastu, ma to od mala a ties mam strach!

varticek
14. júl 2013

Podľa popisu by som si myslela, že jej len tŕpnu nôžky. Deťom rýchlo stŕpnu, mojim chlapcom napríklad aj len keď sedia na záchode a majú nohy vo vzduchu, do nákupného vozíka ich už kvôli tomu vôbec neusádzam. Myslím, že rastové bolesti prichádzajú skôr v noci. Aj s tými mám bohaté skúsenosti, skús keď tak malej dať homeopatiká Osteocynesine, je to aj na tento problém, uškodiť nemôžu. Ja keď som ich mladšiemu nasadila, bolesti sú minimálne až žiadne.

gabkam
autor
14. júl 2013

Dakujem pekne, trocha ste ma upokojili...zlakla som sa, pretoze mala este nevie opisat bolest a este som sa s nicim podobnym nestretla... Tie homeopatika kupim, vdaka za radu!

varticek
15. júl 2013

@gabkam Len ich treba dávať dlhšie, ja som malému dávala 2 mesiace každý deň ráno nalačno 2 tabletky a potom aj vždy, keď ho to bolelo a ešte som mu pomasírovala nôžky takým bylinkovým olejom.