Bradavica na nohe

simiimis
1. jún 2016

Ahojte ludkovia, chcela by som sa spytat, ci zazil niekto podobny pripad... Mam bradavicu na velkom palci na nohe, natieram si ju uz dva dni s KOLODIUM FORTE liekom...Co s tym dalej? Bojim sa toho aj chytit, aby sa mi to neprenieslo niekam inam... (na vypalovanie dusikom sa ist bojim), nevidel to ani kozny lekar 😒

janinah
1. jún 2016

odrež palec 🙂
alebo inak- už dva dni potieraš a ona koťuha je ešte tam?
prepáč,ale čo chceš počuť od nás?

siska53
1. jún 2016

Asi ti nic ine neostane,len zajst za doktorom. Treba to vypalit dusikom alebo vyrezat. Ta tvoja sa mi zda velka dost uz.

alami
1. jún 2016

že už dva dni 😀 bradavice sú potvory, ja som s každou jednou synovou odchodila na kožné okolo pol roka kol do kola 😒 Radím ti, choď čím skôr, čím ju máš dlhšie, tým dlhšie trvá, kým sa jej zbavíš. To vypaľovanie nebolí, syn to absolvoval bez problémov. To sa ti len jemnučko dotkne vatovou tyčinkou namočenou v tom dusíku. Pohoda. Prípadne je ešte v lekárni dostať prípravok na zmrazovanie. Je tam podrobný návod, cena okolo 15 eur, ak si dobre pamatám. Ale ak ti to nezaberie, tak utekaj.

simiimis
autor
1. jún 2016

@janinah kedze sa to nemozem spytat mamky, pretože ziadnu nemam tak ako tinedzerka cakam odpovede na otazku, ci ma vyzerat ta bradavica takto...ako dalej postupovat a co robit.... Ale rešpektujem vas sarkazmus teta....

svenija
1. jún 2016

@simiimis Aj ja som mala takú podobnú bradavicu na nohe, potierala som DUOFILMom a po nejakom čase (niekoľko týždňov) zmizla. Takže buď smer dermatológ, ktorý vypaľuje dusíkom (a určite to hojenie trvá kratšie, aj keď väčšinou tiež treba niekoľkokrát prísť) alebo za seba môžem ako domácu alternatívu odporučiť ten DUOFILM.

alami
1. jún 2016

@simiimis Inak, vyzerá to na bradavicu, ale bradavica a kurie oko sú veľmi podobné a to potrebuje určiť lekár, či je to kurie oko, alebo bradavica. A každé má inú liečbu, teda lepšie bude ísť na to kožné.

pribinak
1. jún 2016

Chod na kožné, vypálenie dusíkom trva asi tak 30seknd, radsej chod teraz ako cakat kym budes mat dalsich 20 bradavic

sissy27
1. jún 2016

@simiimis ja odporúčam hlivu ustricovú - dostaneš v lekárni v tabletkách... Bradavice sú vírusového pôvodu, ich mechanické odstránenie, vypálenie dusíkom atď. nerieši samotný problém, teda oslabenie imunity... U mojej dcéry toto zabralo najlepšie, do cca dvoch týždňov zmizli bez ďalšieho zásahu.

kacena4
1. jún 2016

ahojko to ze je biela je ok, ak to natieraz neviem akym stylom vacsinou sa to dava na 24 hod a potom sa to vystrihuje noznickami to biele je vlastne odumreta koza. vystrihnes to co najhlbsie, lebo bradavice na nohe rastu dovnutra nie von ☹ a obden opakujes mast na 24 hod a znova vystrihujes. mast sa dava na rychloobvaz vystrihnes dierocku velkosti bradavice a do dierocky das mast aby si zbytocne nenatierala okolitu kozu a prekryjes dalsim rychloobvazom. no je dost velka takze asi lekar bud ti odporuci vypalit a nebudes chciet da ti silnejsiu mast ako predavaju v lekarni a znova natieras ak neprejde po 2 tyzdnoch nevyhnes sa vypalovaniu. neboj neboli to ale aj tak po vypalovani musi mastit a vystrihovat odumretu kozu aj s bradavicou. ten dusik v lekarni sa neoplati na tak velku bradavicu je to len 1/3 sila oproti tomu co ma doky u seba. prave to obsolvujeme so synom a skusali sme aj to aj to a vysvetlovala nam to. a neboj sa jej chytat. vzdy potom si umy ruky mydlom a si ok. drzim palceky nech sa jej cim skor zbavis inak bradavica je z oslabenej imunity takze sup nejake vitaminky do seba

okataivana
1. jún 2016

@simiimis vymocit nohu v slanej vode koza zmakkne a potom vystrihnut,
ja to teraz liecim u dcery presne to iste. kozna doktorka nam predpisala este tabletky zinkorot
vela stastia a nech ju vyhubis, lebo mi tam stále mame koren i ked jej to same odpadlo.

rheuska
1. jún 2016

Na male kurie oka je velmi dobry aj lastovicnik vacsi. Taky ten zlty mliec co pusta. Ale na takuto velku neviem ci by pomohol. Ano a ta koza co tak zbelie, tak ono sa to vystihava ako pisu zeny. Male sa podari aj vyskrabnut. Aspon mne sa takpodarilo. No a prosim ta. Vyhni sa kupaliskam a verejnym miestam kde sa chodi na boso. Nech sa to neprenasa dalej.

chevalbleu
1. jún 2016

Suhlasim s prispevkom vyssie, ja som sa trapila s bradavicami na nohe roky, skusala som asi 10 veci - pripravky z lekarne, vypalovanie dusikom, chirurgicke ostranovanie, homeopatika, babkovske recepty, dokonca som skusila aj cigansku liecitelku. Vsetko bolo marne az kym som neskusila potierat stavou z lastovicnika- nasla som ho pri ceste, natrhala za hrst, doma dala do vazy a tyzden odstipkavala a potierala parkrat denne. Uplny zazrak, zmizli bez stopy!!! Odporucam, je to bezbolestne, zadarmo, vyjdi si na prechadzku a najdes ho, rastie to vsade ako burina.

yollanda
1. jún 2016

@simiimis duo film je dobry, ale aj kolodium. Treba natierat vkusr aj 2x denne. Dusikom to neboli. To ti akurat pomoze ked to budes este aj natierat

yollanda
1. jún 2016

Ja som bradavicu na nohe riesila 5 rokov!!! Az som isla 7x na vypalovanie, 5 x na laser a vkuse natierala duofilmom - potom to odpadlo

katulienkax
1. jún 2016

Mne Kolodium forte zabralo ale ja to robím takto : tyzden potieranie každý den a potom po vymoceni v sprche odstrihnem vrchnú časť ale tak aby nebolelo, ono tam este nieco ostane. Potom to co ostane potieram další tyzden a zase odstrihnem kolko sa da a tak dalej až kým to nie je cele preč. Asi do mesiaca bolo preč. Ono zase to vypálenie dusíkom u lekárky nie je hneď. Ja ked som voľakedy bola tak vypálila a tyzden som nato nemohla šlapať take som mala opuchnuté☹ a potom este raz. Takze ja už len s tým Kolodium forte budem.

simiimis
autor
2. jún 2016

@sissy27 a nevadí, že som do nej rýpala už? ☹ ci tie lieky zaberu aj tak.. ?

cilkajanka
2. jún 2016

podľa foto to vyzerá skôr na kurie oko, vidno tam aj tie čierne bodky - korene...neterke to sestra odstránila pomocou babského receptu s cesnakom. Skúste vygoogliť postup.

sissy27
2. jún 2016

@simiimis nevadí 🙂 rýchlejšie sa ti zahojí aj tá rozbabraná koža okolo 🙂

flowerss
10. nov 2023

@alk05 dobry den aj ste sa to zbavili?mam tiez to iste roky neviem co s tym uz