Časté mastenie vlasov 15 ročnej dcéry

eemma12345
4. sep 2020

Dobrý večer, moja dcera si prechádza prave pubertou (15 rokov) a stále si sťažuje na časté mastenie. Nepoznáte nejaké typy alebo produkty aby sa jej mastili menej?

miiriaam
4. sep 2020

@eemma12345 mne to začalo v puberte a stále to pretrváva.. Každý druhý deň si umývam vlasy a nestačí to..

daniela1911
4. sep 2020

Tak isto. Okrem tehotenstva, mám od puberty doteraz, rýchlo sa mastiace vlasy. Je to aj tým, že ich mám jemné.
Nech si ich neumyva horúcou vodou ale len vlažnou, a trochu pomáhalo, keď sa po umyti opláchli vyluhovanou vodou zo šalvie.

eemma12345
autor
4. sep 2020

@daniela1911 môže to byť aj tým, dcéra ich má veľmi jemné a urcite vyskúšame 🙂

natasha1988
5. sep 2020

mne pomohlo ked som si zacala farbit vlasy na svetlo, ale u takej mladej slečny odporučam najma zmenit vlasovu kozmetiku za prirodnu. Mam osvedcene tuhe šampony a kondicionery od mydloveteplice.sk, potom aj Šampon z čajovnika - od znacky kvitok.sk

galioska
5. sep 2020

@eemma12345 to ti nezmyzne to je taká pokožka😉

medeaa
5. sep 2020

@eemma12345 mne sa mastili od puberty uz stale. Nepomohli mi ani prirodne sampony, vyskusala som vselico. Pomaham si suchymi samponmi, to jedine mi oddiali umyvanie vlasov aspon o jeden den.

andreatytler
5. sep 2020

@eemma12345 Je dolezite neumyvat casto... Jemne vlasy ukazu mastnotu velmi rychlo ale ked zacne umyvat kazdy den, moze to skoncit koznymi problemami.
Skusajte vsetko, mne sa potvrdilo ze vlasy su velmi individualne. Co funguje u jednej, vobec nepomaha pri druhj zene. Treba vyskusat vsetky sampony a vsetky prirodne recepty a rady a nieco najdete.
Ja mam jemne vlasy ale nie som v puberte takze to je ine. Bola som bez samponu viac ako rok. Umyvala som len teplou vodou kazdy den. Nebolo to az take zle ako som cakala. Na vlasoch nebola mastnota ale voskova vrstva ktoru som si umyvala roznymi prirodnymi prostredkami ako ocot, mineralne bahno, surove rozslahane vajicko a po 6 mesiacoh sa vlasy prestali mastniet a musela som umyvat len 1x za mesiac.
To surove rozslahane vajicko fungovalo u mna ako sampon. Akurat treba oplachovat vlaznou vodou, lebo horuca voda by vajicko uvarila vo vlasoch.🙂
Suchy sampon je skvely na odstanenie mastnoty ale je to chemia a tak ni je dobre to pouzivat prilis casto.
Tiez som pouzivala detsky puder ale to nechava biely povlak takze treba mat blond vlasy...

lasina
5. sep 2020

Skúste aj suchý šampón medzi umytiami

lusyyy36
5. sep 2020

Sklamem ta ale tam nepomôže nic. Mám také vlasy, umyvam takmer každý deň,akurát keď ostávam doma tak ich nechám také mastné. Už som vyskúšala rôznu kozmetiku, ani farbenie nepomáha, keď som bola mladá tak aj trvalú som vyskúšala a ani ta mi vlasy nevysusila. A ten suchý šampón tiež nepomáha, vlasy vyzerajú okrem mastnyxh ešte aj spinavo

syslik81
5. sep 2020

no poo metoda-zo zaciatku otravne ale po case si zvyknes .. mne staci umyt 2x do tyzdna len .. na nete je kopa navodou a odporucani treba nastudovat .. cim castejsie umyva tym to bude horsie .. a dost v puberte robi aj zmena hormonov ...

nickpick
5. sep 2020

mam jemne vlasy a od puberty si ich umyvam kazdy den, osobne preferujem vlasy ciste, nadychane ako mastne a umyte raz za tyzden drziac sa povery, ze cim castejsie sa vlasy umyvaju tym su mastnejsie, existuje kopec samponov na jemne vlasy, ci uz prirodnych, alebo specialne vyvinutych pre rychlo mastiace sa jemne vlasy, nie som si ista ci sa mladej slecne chce experimentovat s vajickami (otrasne sa vymyvaju z vlasov), chodte do lekarne a skuste najst nejakt vhodny sampon tam, super sampony su od znacky Klorane napriklad, menej fenovat, super su vlasove vody - lopuchova ci zihlavova, ta posledna sa da pripravit aj doma (zaliat susenu zihlavu vriacou vodou a po umyti vlasov preliat vlasy vyluhom), teenageri radi pouzivaju aj suche sampony (Batiste, Colab)...dnes je toho uz na trhu kopec...

alzbeta222
5. sep 2020

Mne pomohli prírodné šampóny, napr Ponio

tykat
5. sep 2020

Na také rýchle zamaskovanie a objem používam retoucher, vo farbe vlasov, značku nepamätám, zeleny obal. Začala som na sediny a zistila som ze to funguje aj na mastné vlasy a zväčšenie objemu. Svokra celá nadšená lebo ma jemne rýchlo sa mastiace vlasy.
Dcére sa tiež mastili a po puberte to prešlo.

lujza123
5. sep 2020

Je to pubertou. Nech si dá kratší zostrih, čím menej sa bude cesat a vlasy chytať tak tým sa budú menej mastit.
Menej umývať, 2 x týždenne staci, ak má dlhé vlasy nech skúsi napríklad ta pletené holandské (boxerske) copy, môže ich mat pár dní a tým ze ich neocese, nechytá sa toľko nemastia, navyše v takomto ucese nieje mastnota tak viditelna.
Tiež pomôžu prírodné (respektíve drahšie) šampóny s lepším zložením, namiesto klasickej drogérie nakúpiť radšej v lekárni, bio obchode.

princeznasevera
5. sep 2020

@eemma12345 moze to byt aj niecim inym ja mam jemne a mastne som nikdy nemala

eliska105
5. sep 2020

ahoj, ja mám teraz 24r. a tiež sa mi mastia asi o cca 12tich..mám ich úplne jemné a preto sú náchylnejšie na mastenie.. nepomohlo nič, len umývať každý druhý deň, medzitým dávať suchý šampon, nechytať si ich, mať ich vypnuté hore v ten prvý deň, aby sa netreli o tvár, pri umývaní používať určite jednoduché šampony bez olejov a nepoužívať kondicionery ku koreňom vlasov 🙂

ovaaa
5. sep 2020

Skus vitaminove masky na vlasy.Tie vyzivia vlasy, budu jemnejsie a lesklejsie. Predpokladam, ze sampon na mastne vlasy pouziva.

eliska13
5. sep 2020

@eemma12345 asi Tá sklamem, ale to je typ vlasov mám tiež také.ani puberta, tehotenstva nič nepomohlo.Skusala som všetko Klorane šampón z lekárne bol asi najlepší aj vlasy mám melirovane nič nepomohlo.Neumyvat často, nedávať masky nič nepomohlo mám aj mastný typ pleti aspoň nemám toľko vrások😉, ale tiez žiadna zmena vekom.Pouzivam sprejove suché šampóny, čo najmenej túžidla, laku, fenovať nie teplým vzduchom.Mam husté dobre vlasy, ale rýchlo splasknu☹️

nikdom
5. sep 2020

@eemma12345 T Mastenie je normalne,u každeho individualne..mne sa mastili vlasy kazdy jeden bozi den. Zabrala mi hlavne zmena stravy..pridala som do jedalnicka omnoho viac ovocia a zeleniny. Okrem toho som zmenila šampon na cisto bio,prirodny a pridala do neho cintronovu stavu (citron zabranuje masteniu vlasov). Samozrejme nepouzivat vela chemie, staci len ten šampon aj to iba tak primerane (Keď si na vlasy nacapeš milion produktov je to zataž na vlasy). Prestala som si ich chytať,žehliť, a ked idem spať tak si nechavam otvorene okno (lebo ked som predtym spala v uzatvorenej miestnosti,nahromadilo sa mi tu teplo a teplom mi vlasy zmastneli). A vlasy umyvať vlažnou vodou,neumyvať si ich zbytočne často (staci tak 2x za tyzden) , ak ich ma dcera dlhe tak ich dajte podstrihnut trosku. Teraz si zmyvam hlavu kazdy 3 deň,vlasy su omnoho zdravsie a menej sa mastia.

zuziellen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz