Chronicky unavené štvormesačné dieťa

rencika8
19. aug 2014

Ahojte,prosím o radu. Mam syna za pár dní mame 4 mesiace a on cez deň spí max.hodinu ani v kočíku ani v šatke proste nikde. Takýto stav trvá už vyše mesiaca jednoducho keď ho uspím hojdaním či už v kočiku alebo na rukách tak je za cca pol hodinku hore. Tak preto moja otázka či to niekto riešil s pediatrom či sa to dá nejako vyšetriť či je ok lebo nemyslím že toto je v poriadku,vidím na nom že je unavený,ma červené očká,šúcha si ich ja už neviem čo robiťv noci je to celkom dobré niekedy sa zobudí len dva krát.

mamutka
19. aug 2014

a ked zaspi na rukach, das ho do postielky? keby si lezala s nim, nevydrzi dlhsie? moj spal v podstate od narodenia 2 x denne pol hodku a potom zaspal az nejak v noci, extremne malo spal, ale nebol unaveny, ziadne cervene ocka a pod.. Ta pol hodka mu stacila, ale tvojmu zda sa nie. A nemoze mat podrazdene ocka z alergie? teraz je zle obdobie, ak by nahodou alergiu mal, moze ho drazdit aj to. Dr.by som to spomenula. Oni sice svorne tvrdia, ze u deti sa do 4 rokov alergia neriesi, ale dobry alergolog dokaze vselico, aj ked v testoch to este nemusi vychadzat. No to ma len tak napadlo, snad nijaku alergiu nemate. Mozno ma len take obdobie a prejde to

janickacrazy
19. aug 2014

@rencika8 Moj malý tiež takto spával málo, lenže on aj plakával, lebo mal bolestivé bruško, preto sa mi často budil, tvoj malý neplače? Nemá náhodou koliky a preto sa budí? Mojmu nakoniec zistili alergiu na mlieko, ked mal 6 mesiacov. Po zmene mlieka začal viac aj spávat a menej plakat.

rencika8
autor
19. aug 2014

@mamutka aj keď ho mám celý čas na rukách a hojdám ho aj tak sa po chvíli zobudi. Alergiu neviem. A preto som sa pýtala na to či to niekto riešil s doktorom lebo ja to na každej poradni spomeniem doktorovy a on bud zostane ticho alebo mi povie že to dakedy prejde.

rencika8
autor
19. aug 2014

@janickacrazy mame problém s kolikami to je pravda.

luba41
19. aug 2014

@rencika8 ak dojčíš- po ležiačky na prsníku v posteli neuspíš? ak precitne -znova uspať prsníkom, aj v šatke sa dá...naša najlmladšia tiež nespávala-len ked som ju mala na rukách alebo pri nej ležala..ak precitla / tak po 3/4 hod/ tak zase cici do pusy a ona pokračovala v spaní dalej...
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spanok/

janickacrazy
19. aug 2014

@rencika8 Moja doktorka to tiež neriešila, že vraj koliky, to prejde blabla, ja som bola už tak unavená, že som ráno vstala a nevedela som aký je den, tak som jej vynadala, že či mu nemože spravit jeden odber, no nakoniec mu ho spravila a zrazu, no niečo mu tam vyšlo, skoro ma porazilo, myslela som, že ju asi uškrtím, dieta plakalo od narodenia 6 mesiacov a jej sa tažilo mu spravit jeden odber. Prešli sme na sojové mlieko a dieta ako vymenené, začalo sa usmievat na svet! Trvaj na odberoch, niekorým doktorom je to jedno, im dieta doma neplače.

rencika8
autor
19. aug 2014

@luba41 on sa už potom zlostí keď mu dávam didu lebo chce len dudať a ťečie mu.

rencika8
autor
19. aug 2014

@janickacrazy a čo mu zistili?

luba41
19. aug 2014

@rencika8 nuž u nás to fungovalo..a všeobecne to tak funguje..a ked teda v šatke znova ponúkneš- ani ked sa hýbeš, pochoduješ , tak sa nechytí?

rencika8
autor
19. aug 2014

@luba41 šatkovať sa vobec nechce,plače tam ako by ho rezali

luba41
19. aug 2014

@rencika8 a vôbec ho v tom nenosíš? netreba to vzdávať, on si zvykne..si myslím, že ked si zvykne, tak aj to spanie sa polepší...deti vyžadujú blízkosť mamy..možno, že aj ked ho chceš uspať v kočíku alebo ked ho preložíš spiaceho do postielky, tak ona sa vlastne bojí, že si od neho daleko..takže možno každý jeho spánok končí pri prebudení stresom, že tam nie si..skúste viac toho kontaktu aj pri spaní...
hlavne nehladaj za tým nejaký zdravotný problém.. 😉

mamutka
19. aug 2014

@janickacrazy nas takto doktorka posielala do ri.. ked maly neustale kaslal. Uz chodil do jasli a ona, ze to je kolektiv, decke choroby, isiel z jedneho sirupu na kasel na druhy, kasel sa menil so suchecho na vlhky hore dole cely den a ona mlela svoje. Darmo som tvrdila, ze ma asi alergiu, ze aj ja mam... vraj do 4 rokov sa alergia u deti neprejavuje na testoch a to mi aj ORL povedala - ze zbytocne nahanam alergologicku. Proste niektori lekari patria do pecka.. zohnali sme skvelu alergol., vsetko zistila, vsetko sa podchytilo a obratilo - po roku odbijania a hladania...
trochu som odbocila, ale tie alergie su zakerne a mozu dieta takto podrazdit, treba to podchytit a patrat.

@rencika8 dr.ti povedia, ze vacsina alergii - ak nejde vyslovene o al.na mlieko - sa u malickych deti na testoch neprejavi. len chcu cloveka odbit. Dobry alergolog dava otazky na telo a zisti co treba. Napr. si vsimaj kedy si maly sucha ocka, je to v priebehu celeho dna, alebo viac rano/vecer? je to horsie ked je vonku sucho/veterno/dazdivo...? nas sa takto pytala na kasel - pokasliava po polnoci? rano? po namahe? ked fuka, prsi? ked je horuco a sucho - je OK? a pod. Ta sa pytala tolko veci, az sme s muzom do hlbky dumali ako to vlastne je a zistila alergiu z nasich odpovedi. Neskor sa to presne potvrdilo na testoch. Nasa dr.si len nesmelo potom pytala na nu kontakt. Tapa jedna.
inak spanie a nosenie - na nosenie sme mali manducu. mozno v nej je deta volnejsie ako v satke, neviem, tu som nemala. Par krat zo zaciatko sa krutil, ale napokon to bola hadam najlepsia vec aku sme kupili.

raa2
19. aug 2014

@rencika8 to je take dieta, moj maly tiez spaval 2 krat po 30 minut za den a do toho este aj noci boli hrozne,6-7 krat za noc sa kojil. Zacal ako tak spavat v roku ked uz presiel na jeden spanok, zacal behat a unavil sa. nic nepomahalo 😒

rencika8
autor
19. aug 2014

@luba41 skúšala som ho v tom nosiť neskutočne veľa krát a keď po zhruba 20-tich minútach stále strašne plakal tak som ho vybrala a ukludnil sa. Proste sa mu tam nepáči a to mám dve šatky a tiež klokanku a v ničom nechce byť. A keď spíme doma tak ked ho uspím vždy som pri ňom a držím ho buď za ručičku,bruško alebo mám len tak položenú ruku cez neho a vždy spí max.pol hodinu. Už som zúfalá. V lekárni nam poradili sirup na spanie ale pani nas asi nerozumela lebo ja som jej hovorila že malý bude mať 4mesiace a v letáku je napísané až od 12mesiacov tak sa mu ho bojím dávať.

luba41
19. aug 2014

@rencika8 ja si myslím, že teda už len vydržať, skúšať čo zapasuje-poloha na spanie, miesto na spanie..proste niektoré deti nespia..ako som písala, naša najmladšia bola na tom podobne, akurát že väčšinou som ju po tej 3/4 hodke ešte uspala/ na rukách, v posteli s cici v puse a pod./, ale ten spánok bol už taký nekludný..ona od 22 mesiacov cez den vôbec nespí, nespávala ani v kočíku, ani v autosedačke...ak aj zdriemla, zobudila sa s plačom..proste ona mala stále stres, že som ju opustila, že je sama..teraz bude mať 4 roky, ak náhodou doma zaspí na gauči alebo v autosedačke, takmer vždy sa zase zobudí s plačom-že kde sme? 😒 a samozrejme večer sama tiež nezaspí a donedávna sa ešte často v noci budila..

janickacrazy
20. aug 2014

@rencika8 Mojmu malému zistili alergiu na mlieko, on plakal aj ked som ho kojila, jemu vadilo aj materské aj umelé mlieko. Jedine pri sojovom sa to zmenilo a moje dieta sa zrazu začalo usmievat a normálne bol v pohode ako iné deti. Daj mu spravit testy, pre istotu.

lauricka
20. aug 2014

@rencika8 mno, poznam take dieta, svagrov syn. Spaval tak tiez. Mozno este nevyzrety nervovy system...bohvie pri tychto babatkach. Jemu sa to postupne upravilo. Museli vydrzat. V roku a pol zacal slusnejsie spavat. Inak, oni to mali aj v noci, takze to ste na tom lepsie, ako oni. Jasne, ze mozes konzultovat s pediatrom. To uz ide o to, aky sikovny pediater to je a ci sa aj takymito vecami zaobera alebo o tom vie menej, nez bezna mamicka 😉 Ale nespave deti existuju, nie je jediny.

bezaz
20. aug 2014

@rencika8 nasa starsia bola taka, tolko co druhe deti boli hore, tolko ona spala cez den.. v noci v pohodke, ale cez den pohroma, nemohla som robit nic, len ju nosit, kupili sme aj tu hojdacku adamo, tak v tej aspon cosi spala, na prsniku spala najlepsie, v kociari sme ju mali asi 5x a revala, akoby ju z koze drali, pomohla satka, nosenie a len vydrzat.. je to sialene narocne, ale ine sa neda nic robit.. teraz ma skoro 6 a v pohodke jej staci v noci spat 7 hodin, cez den nespi ani omylom, proste su ludia, ktori potrebuju malo spat..

papricka33
20. aug 2014

skus pozriet toto. mne to trochu pomohlo. moj maly spava sice kratsie cykly, ale castejsie. su tam celkom dobre veci o detskom spanku. nesuhlasim, ze niektore deti nepotrebuju spat. len je tazsie u nich vystihnut ten moment unavy alebo ich nervova sustava je tak prepodnetovana a prepata, ze ma problem sa upokojit. takym detom treba cinnosti rozumne davkovat. fyzicka aktivita, psychicka, relax... rovnomerne im zatazovat vsetky zmysly a pohybove ustrojenstvo. tato metoda je znama tym " nechat vyplakat dieta" 🙂 to som si akoze nevsimala. nejako s tym niesom stotoznena. komu by uz prospel plac pred spankom? 🙂 ja som si z toho vybrala hlavne to sledovanie "signalov" ked je dieta ospale, a to ze naozaj v tomto veku vydrzi max 1,5-2 hodiny byt hore. vraj to treba upravit do 4 mesiaca 🙂 my sme to mali rozbite aj potom 🙂 ale teraz ma naozah taky dopoludnajsi kratsi spanok, popoludnajsi dlhsi a podvecer kratsi. snazila som sa ho davat spat skor, ako odporucaju, ale zatial sa mi to dari len o 19.00. ak ide skor este sa zobudi. vraj ak chodia spat skor, maju aj lepsi denny spanok. ved postuduj 🙂
http://weissbluthmetoda.wordpress.com/2010/05/1...