Čo používate pri atopickom ekzéme?

maryah
6. máj 2014

Ahojte mamičky, môj synček má egzém na nožičkách a ručičkách a potrebovala by som poradiť aký prášok, gel na pranie a aviváž používate pri detičkách s rovnakým problémom?
A ešte by som chcela vedieť s čím ich umývate? Len s čistou vodou alebo používate aj nejaký sprchový gel, mydlo alebo niečo? Na premastenie pokožky mám Excipial Hydrolotio... Ďakujem za všetky rady 🙂

adamar
6. máj 2014

na premastenie Aderma Exomega,obcas Holtov krem,smrdi ako das,ale nam zabera.
Sprchujem v Bioderma. Atoderm PP.
Periem v Lovele,avivaz nepouzivam.
Drzali sme eliminacnu dietu,pekne sa malemu polepsilo.Teraz sa sem tam vyhodi na lickach,niekedy vieme z coho,niekedy nie,ale uz to nieje tak velmi ako bolo,klopklopklop

selema
6. máj 2014

Ja používam klasicky prach aj aviváž (detské som požívala asi len do 1.roka)
Syn mal ekzém, skúsili sme všetko možné a nič nezaberalo ... nakoniec nám pomohlo a dodnes sme pri tom ostali Bioderma Atoderm sprchovací gél a telové mlieko Bioderma Atoderm (ale nie Bioderma ABC, je to síce detská rada, ale tá nám vôbec nezaberala, zabrala nám klasická Bioderma Atoderm)
Od vtedy problém nemáme.

Inak nám Excipial práveže zhoršoval ekzém :-/ pretože obsahuje Ureu (močovina) a tú nie každý dobre znáša :-/

mihaja
6. máj 2014

Ahoj, aj môj prcek má atopicky ekzem, periem v obyčajných práškoch-bonux, rex... Keď ho kúpem pridávam do vody Oilatum-ono to má aj čistiaci účinok, takže už ho ničím iným neumývam, akurát riťku detským mydlom bupi. Na premastenie máme tiež Excipial a pomáha to, keď mu ešte raz za čas vyskočí ekzém mám ešte mastičku robenú v lekárni. Stačí 3-4 krát potrieť a fľaky zmiznú. Všetko nám predpisuje kožná.

babulka82
6. máj 2014

Asi pol hodku som luštila čo je to slovo EGZÉM a keby tam nieje pred tym atopicky tak by som na to vobec neprišla.Pride mi to ako nejake cudzie madarske slovo.

modrofuzik11
6. máj 2014

aj kubko mal podobny problem. potom, ako rastol, mu to postupne mizlo. ked mal vsak cca 3 az 4 mesiace, bolo to take zle, ze sme museli pouzivat antibiotikovu mast a fenistil kvapky proti svrbeniu. teraz mu zostala uz len sucha pokozka. tu natierame bepanthenom. co pomaha. praci prasok sa nam osvedcil iba lovela. z ostatnych sa vyhadzoval.

sjuzi
6. máj 2014

Na cervene flaky Holtov krem a na premastenie moda indulona. Mame osvedcene. 😉

brumka
6. máj 2014

excipial bol slabi pre nas, pouzivali sme kyselinu mliecnu a liek ichtyol. vysadili sme banany ekzem sa nam zacal lepsit az zmyzol uz 3 roky sme bez prejavu. do 2r lovela na pranie neskor dreft a avivaz z nemecka vernel, mensej periem v lovele mala ekzem z poru ale uz jej zmyzol, takze sme opat bez prejavu 🙂 treba skusit prist co mu vadi pravdepodobne potravina a tu treba eliminovat nacas mozno navzdy. mi nemame uz s nicim problemy 🙂

jaja1979
6. máj 2014

Moj synator ma atop. ekzem od dvoch rokov. Presli sme od kozneho cez alergologa, cez maste, sirupy, kortikoidy. raz bolo lepsie, raz horsie. Tento rok v zime (teraz ma 6 rokov) to uz bolo take zle, ze bol doskriabany do krvi, dala som mu kortikoidy. Pomohli, ale len na chvilu, dokedy som ho tym natierala. Po precitani asi miliona diskusii som mu asi pred mesiacom vysadila kravske mlieko. Doma uplne a v skolke som poprosila, aby mu ho nedavali na pitie, ale vo varenej strave ho ma (krupica, omacky,...) A po tyzdni je bez fliacika. Neverila som vlastnym ociam. Keby som ja hlupa na to prisla davnejsie, nemusela som ho trapit roznymi liecbami. Teraz mu davam kozie mlieko od domaceho chovatela, samozrejme prevarene. Chvilu mu trvalo, dokedy si nanho zvykol, ale teraz ho pije v pohode. Dokonca ho davam aj do omacok, palaciniek, kavy,... Minuly tyzden som robila palacinky len z kozieho mlieka a navrch som dala klasicku slahacku - a na druhy den mal ekzem spat - sice iba na jednej ruke, ale doskriabal sa poriadne. Takze dufam, ze som unho prisla na pricinu, pretoze cele tie roky som miernila iba priznaky mastami a sirupmi a pricina bola niekde uuuuplne inde.

ichbinich
7. máj 2014

Na pranie skor co je oznacene ako sensitiv, pripadne si vyskusat. Maju vsetky znacky, Ariel, Persil, aj vlastna znacka DMka DenkMit. Pripadne eko- a bio-prostriedky na pranie. Zvycajne co najmenej parfemovane. Avivaz najlepsie ziadnu, ale ak vadi prave tvrde pradlo, v DMku maju avivaz UltraSensitiv bez parfemu, ale nie v kazdej pobocke.
Ja mam gely Ariel aj Persil sensitiv a striedam ich. Avivaz ziadnu. Prasok na biele mam UltraSevsitiv z DMka, bez parfemu.
Iba cista voda kozu praveze vysusuje, urcite treba pridat nieco na premastenie. Existuje toho vela a kazdy znasa nieco ine. Odporuca sa bez mineralnych olejov a parfemov. Ale zase niekto moze reagovat na etericke oleje v bio kozmetike... To je prilis individualne. Ja mam pre dceru z lekarne Avene XeraCalm ako olej na kupanie, tak aj balzam. To je specialne pre atopicku kozu a proti svrbeniu.