Cysty na štítnej žľaze u dieťaťa

chalkmarker
10. máj 2020

Ahojte, na sono krku synovi náhodne zistili niekoľko malých cýst na štítnej žľaze. Bola som nemilo prekvapená. Skoro vôbec nebýva chorý, tak 1 x za rok. Odporúčali endokrinologické vyšetrenie, na ktoré sme objednaní až v októbri. Mám obavy, prečo to vôbec vzniklo a čo sa bude ďalej diať. Mala niektorá z vás u svojho dieťaťa podobný problém? Ďakujem za odpovede.

marikost
10. máj 2020

@chalkmarker na cysty niektori uzivaju pupalkovy olej alebo tablety.

chalkmarker
autor
11. máj 2020

Nikto tu nie je taký so skúsenosťou?

kiki9871
11. máj 2020

@chalkmarker ahoj ja nie som sice dieta ale mam aj ja viacpočetne drobne cysty na stitnej zlaze uz mozno 5 rokov, tiez mi to zistili nahodne na sone. Ale vobec som na to neni nijak liecena, chodim raz rocne na kontrolu na endokrinologiu, kde mi zoberu krv, spravia sono a kontrola zasa o rok

carduelis
11. máj 2020

Ja mam cysty, ktore su dosledok autoimunitneho ochorenia stitnej zlaze, mam znizenu funkciu a beriem lieky.

chalkmarker
autor
11. máj 2020

@kiki9871 takže sa to len sleduje... Sú stále rovnako veľké? Nevieš, či môžu zmiznúť?

carduelis
11. máj 2020

@chalkmarker mne sa zvacsuju a pribudaju

kiki9871
12. máj 2020

@chalkmarker Vies co su tam zmeny ale len minimalne, jedna narastie, jedna sa zmensi..Neviem ci mozu uplne zmiznut, mozno nejakou liecbou, ale teda nakolko mavam krv nastastie v poriadku, tak mne povedali, ze to nie je potrebne nijako liecit.

petronelak
2. feb 2022

@chalkmarker prosim ako ste dopadli s tymto problemom?

chalkmarker
autor
3. júl 2022

@petronelak Ahoj, boli sme v Ba u specialistu, kde nas poslali, tusim Kramare to boli, ten syna vysetril a pvedal, ze je to ok, ze podla neho nemusime chodit ani na kontrolu. Ale ked chceme, mozme prist skontrolovat preventovne o rok. Uz sme odvtedy neboli. On spominal, ze to ma vela ludi a ani o tom nevie.