Dehydratácia z melóna

lusia222
11. jún 2013

Ahojte,chcem sa opytat od akeho veku moze jest dieta melon?Myslela som si ze nakolko je to svieza zelenina tak kludne ju mojej 7 mesacnej dcere mozem dat.Ale minuly rok bol synovec hospitalizovany s tym,ze je dehydrovany z melona.Neviem ci ho vela pojedol a potom hnackoval alebo ako si to mam inac vysvetlit ale mam obavy tak sa pre istotu pytam 🙂 dakujem

stanislavao
11. jún 2013

@lusia222 urcite mozete 7 mesacnemu dietatu dat melon. len to neznamena, ze to ma miesto pitneho rezimu. a ano, pokial bol umyty v zavadnej vode a dieta hnackovalo, tak asi preto bolo dehydrovane. v zivote som nepocula o dehydratacii z melona.

yidaky
11. jún 2013

@lusia222 O dehydratacii z melona som ani ja nepocula. No napr. ked je melon prezrety alebo tak, naozaj moze byt z neho spatne-nevolnost /hnacka a aj zvracanie/. Stalo sa mi a pritom som vobec nemala pocit, ze by bol pokazeny ci vyrazne prezrety. Stalo sa mi to viackrat a od vtedy uz velmi nemam chut na melon 😝.

koniarova
11. jún 2013

Čo? Dehydrovaný z melóna? 😀 😀 😀 Najprv si poriadne zisti info, lebo toto je hlúposť. A tvoja malá melón kludne môže. 😉

simca06022011
11. jún 2013

Dehydratacia = laicky povedane, odvodnenie alebo proste clovek strati vela vody... napr. z hnacky... urcite nie z "melona" kedze mozno 90% melona je voda.. cize logicky to k sebe nejde. Hnacku dieta dostane aj z ineho ovocia/zeleniny, reps. spiny na nom.. treba to riadne umyvat (aano aj melon...), lebo vela ludi melony neumyva... rovno to nakrajaju a jedia... treba ho najskor riadne vyumyvat az potom porcovat. A dieta melon moze.. opatrna by som bola s jadierkami...

etel1
11. jún 2013

no. trošku sa pridám do diskusie,...Ja som prípad dehydratácie z melóna zažila, mali sme to priamo v rodine, brat. Suseda, stará tetuška pokrájala melón a dala deťom, ktoré sa hrali vonku. Bolo ich asi 5, alebo 6. Myslím tých detí vonku. Brat asi po hodine a pol prišiel domov s tým, že mu je zle, začal zvracať, hnačky, po skoro dvoch hodinách mama volala záchranku / brat už nevládal stáť, že ho nohy neposlúchajú,ani už veľmi nevnímal/ a ako povedal lekár na infekčnom, bolo to v hodine dvanástej. Brat bol totálne dehydrovaný/už po 2 hodinách!!!/, telo dostávalo kŕče, a keby nebol včas prijatý do nemocnice, kde mu okamžite nasadili infúzie a liečbu, bolo by to skončilo strašne. Prvé, čo sa lekár pýtal, bolo, čo jedol. Mama povedala: MELÓN! Lekár na to zareagoval slovami, " To mi stačí"Takže, tak. Nikdy by som nebola povedala, že z melóna. Bohužiaľ, bolo to presne tak. Vždy, keď vidím melón, alebo ho kupujem, spomeniem si na to. Ale jeme ho všetci a v pohode.Bratovi sa to stalo vo veku 5 rokov.

anjelicek26
11. jún 2013

@etel1 - brat dostal hnacku z melona, nebol dehydrovany z melona, to je trosku ze rozdiel 😝 Hnacku moze dieta dostat aj z hrusiek, marhuli, hrozna, v podstate z cohokolvek, ked to prezenie.... Dieta melon samozrejme moze, je to jedno z prvych ovoci, ktore moze, moji ho mali v pohode od 8-9 mesiacov pravidelne.

etel1
11. jún 2013

@anjelicek26 Ťažko budem písať a laicky posudzovať niečo ja, ktorá nie som lekár. Lekár potvrdil dehydratáciu z melóna, o čom je zaevidovaná správa v zázname, a to som sem aj napísala. Takže asi to možné bolo.Písalo sa na tému melón, svoju skúsenosť som napísala.Nerozoberala som hnačky, ale situáciu, ktorá sa stala skutočne. Hnačky určite nespôsobili kolaps organizmu. Spôsobila ju dehydratácia, ktorá nastala najmä zvracaním a neskôr aj hnačkami po požití melóna. Opäť podotýkam, nie som lekár, aby som tu riešila diagnózy, napísala som len svoju skúsenosť.

cloviecik
16. aug 2013

Melón nespôsobuje dehydratáciu! to si vyjasnime!, Pripadne ak by bolo na vine pokazene mäso: napríklad kuracie, hovoril by sme potom, že kurča spôsobuje dehydratáciu??? je to nezmysel!!!
Dehydratáciu a následný kolaps spôsobujú hnačky a zvracanie !!! tie sú spôsobené konzulmáciou pokazeného ovocia alebo jedla, vo Vašom prípade to bol pokazený melón (neumytý melón alebo špinavé neumyte ruky pred konzultáciou), tak isto to mohla byt hruška, jablko, pomaranč atd. , všetko čo sa skonzultuje pokazene alebo špinavé (nie je špina ako špina záleží ako dlho, kde sa čo váľalo vo svete kým to dorazilo na náš stôl) .
Ak si dotyčný neuvedomí keď dostane hnačku pripadne keď ju dostane niekto z rodiny , že musí dopĺňať primerane tekutiny do tela lebo hnačkou sa telo extrémne rýchlo dehydratuje, čo má za následok kolaps aj za 2 hodiny hnačkovania. Veľa záleží aj od jedinca akú ma silnú imunitu alebo aj podľa toho aký ma intenzívny priebeh (aké toxické to bolo v akom množstve ) otrava jedlom.

ive82
9. okt 2015

moja aktualna skusenost,prezrety melon,pat hodin na to strasne stavy,aj ja aj syn. Zvracanie,hnacky,nonstop zachod,clovek nevie koho zachranovat....keby mi niekto povedal,ze v oktobri konzumovat melon je zdravotne riziko tak.neuverim,po vcerajsku uz verim,brk!

veronka91
9. okt 2015
Používateľ veronka91 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronka91.

dehydratacia z melona? to sa mi zda ako uplny nonsens

katrin21
9. okt 2015

melon je z 90% z vody.. ako moze sposobit dehydrataciu??? 😀
jedine, ak je infikovany niecim a clovek potom hnackuje. napr. salmonela( ano, na melone moze byt)....
ale melon ako taky naopak svojim obsahom vody telo skor hydratuje.

ive82
10. okt 2015

Nie.dehydr z melona ale doslova otrava prezretym melonom,bol sladulinky a tak nam smakoval...fuj!

ive82
10. okt 2015

Salmonela nie,24 hod potom sme uz boli ok,som.to potom googlila,zrely melon je ok,ale prezrety je jed,blbe je ze to tazko rozoznat

ive82
10. okt 2015

Snad len to ze baby,v oktobri melony nekupujte!!!!!!

worker_falcon
10. okt 2015

on ako tak pozerám, tak vlastne aj voda dehydruje 😀

ive82
10. okt 2015

Mala som zalozit zvlast temu k otravam z melona,som len chcela upozornit aby sa niekomu co to bude citat neprihodilo. O dehytratacii som nic nespomenula. Koncim na tuto temu a na zaver neprajem nikomu prezrety melon