Dlhotrvajúca nádcha u 7 mesačného bábätka

augustovkaa
11. mar 2014

Pekný večer, mám 7 mesačného syna. Prvé štyri mesiace bol zdravý ako ryba. Od piateho mesiaca máme stále nadchu. Dva týždne má nadchu, týždeň máme pokoj a potom zase. Už bral 2 x pamycon, penbene a načas to ustupilo a vrátilo sa to. Brali mu vyter z nosa. Doki povedal, že mu tam našli neviem či streptokoka či stafylokoka a dal mu ďalšie antibiotiká. Stále mu dávam morskú vodu, odsavam, dávam mu aj detské kvapky nasivin, nič nepomáha. Teploty nemá, chodím s ním každý deň na prechádzku. V noci zle spí, nemôže dýchať, kojit sa a ja som samozrejme nevyspata tiež. Polovicu noci ho nosím na rukách. Mám ísť s ním na ORL, alergologiu? Máte niektorá rovnaký problém?

monicm
11. mar 2014

@augustovkaa najskôr vyliečte streptokoka,alebo čo to máte a potom uvidíš,či sa mu polepší.ak nie,treba zájsť najskôr na orl a potom ak tam nebude rady,tak na alergo,ale to neviem,ako to funguje s takýmito malými deťmi.moji synovia sa tak raz trápili dlhooooooooo s nádchou a dr. už nevedela čo s nimi (pričom stery boli ok),tak im dala biseptol,síce s malou dušičkou,ale už fakt nevedela,čo s nami a ten im zabral do dvoch dní,ale je to "svinstvo",hlavne že zabralo a dúfam,že už nikdy viac nebude treba

monicm
11. mar 2014

@augustovkaa a ozaj,skúšali ste sinupret?neviem od akého presne je veku,môžu ho aj dojčatá a nám celkom slušne pomáha

alena0305
11. mar 2014

@augustovkaa Skús mu na noc - dať na vatovú tyčinku kvapky pinosol a vytrieť - sú také olejové s vôňou lesa. Väčšie deti a dospelí môžu kvapkať, maličké len vytierať. A počas dňa môžeš zvlhčovať noštek aj vatovou tyčinkou - nakvapkať materské mlieko veľa a tak povytierať. Ale po opakovaných nádchach sa môže zväčšiť aj nosná mandľa - v tedy dieťa chrápe v noci lebo sa mu zle dýcha - to už treba riešiť na krčnom. A na noc sa ešte u malých detí dávajú kvapky fenistil - (je to antihistaminikum - na alergiu) ale rozširuje opuchnuté dýchacie cesty a lepšie sa vyspí.

googlinqa
11. mar 2014

to môže byť alergia

googlinqa
11. mar 2014

naša krsna mala práve tieto problémy, lekárom našim vychýreným ! trvalo rok, kým malú poslali na alergologiu aj to na vyslovenú žiadosť matky!!!! že nie je normálne, aby dieťa malo stále nádchu

augustovkaa
autor
11. mar 2014

@monicm sinupret užíva

augustovkaa
autor
11. mar 2014

@alena0305 Ďakujem, na noc dávame fenistil. Ale on sa stále budí.

augustovkaa
autor
11. mar 2014

@googlinqa Aj mňa to štve, že nám stále len dáva lieky a nerieši to. Vytery mu brali po dvoch mesiacoch na moju vyslovnu žiadosť.

kkristin
11. mar 2014

Ked dieta dlhodobo bere lieky do nosa a ma opuchnute sliznice potom je mu tazko ked ich nema. Takze skor by som po dobrati ant. Vysadila vsetky veci a zacala zvlhcovanim izby na vecer zvlhcovacom alebo zavesenym pradlom aby sa mu lahsie dychalo.... pouzila ako vysie bolo spomenute nieco olejove d9 nosa aby sa mu dovre dychalo a cez den kvapkala koloidne striebro nam sa osvedcil na ale citricital kvapky / hlavne na stafylokoka a streptokoka/

kkristin
11. mar 2014

@augustovkaa cirticital treba riedit vodou a taak kavpkat ale nam velmi pomohol a este by som urobila kazdy den rano vecer nosnu sprchu na vycistenie dutin aspon mesiac kym dostanete infekciu prec... je to skvely sposob zbavenia sa soplov

googlinqa
11. mar 2014

@augustovkaa no vidiš na tvoju žiadosť až, lekári radi predpisujú lieky, ja by som sa určite pýtala na alergológiu a zdôraznila, že dieťa má v noci problém so spánkom kvôli tej nádche, ja sama mám alergiu a mala som permanentnú nádchu, zistili mi alegiu na prach a plesne, presťahovali sme sa z košíc do spišskej novej vsi, kde je vzduch oveľa čistejší, máme miesto kobercov plávačky, ktoré denne zmývam a nové jadro, čiže o plesnivom umakarte ani stopy, a čuduj sa svete žiadna alergia!!!! stane sa, že keď napr. dva tri dni nezmyjem podlahy tak ma už začne dusiť taký hnusný kašeľ, nuž musím úzkostlivo dbať na poriadok ale keď toto dodržiavam, som bez akýchkoľvek liekov, pričom v košiciach som musela brať lieky aj sprey do nosa, ja si myslím, tak preto sa ku tej alergii prikláňam

augustovkaa
autor
12. mar 2014

@kkristin ako sa robí tá sprcha a čím vyplachnut nos?

augustovkaa
autor
12. mar 2014

@alena0305 skúsim ten pinosol

augustovkaa
autor
12. mar 2014

@googlinqa koberce sme okrem obývačky vyhodili, každý deň utieram prach. Manžel je alergicky na prach, možno to má malý po ňom.

senta_sofia
12. mar 2014

@augustovkaa nejdu mu nahodou zuby? a ake ma sopliky? vodnate?

augustovkaa
autor
12. mar 2014

@senta_sofia už dva mesiace má nadchu a zuby nikde. S Sopliky má vodnate, stále mu tecu z nosa. Keď leží a dýcha nosom, mu to tam bubloce. Často sa nemôže nadýchnuť a budí sa na to.

lalinko2010
12. mar 2014

@augustovkaa ahoj, neskúšala si homeopatiká? je sprej do nosa - Euphorbium Compositum-Heel S Nosová Aerodispezia , spýtaj sa v lekárni. stojí okolo 5eur, môžu aj malé deti.
vysaď všetky kvapky do nosa, nedávať, návyk. ak kvapky tak len pár dní - 4-5 dní.

augustovkaa
autor
12. mar 2014

@lalinko2010 homeopatiká som neskusala. Kvapky do nosa mu dávam len max 6 dní pred spaním, potom týždeň mu ich nedávam, len morskú vodu a sinupret. Ale vždy sa mu nádcha vráti.

aliza
12. mar 2014

@augustovkaa po tom vsetkom ma tvoje babo uz znicenu sliznicu, preto ma iba vodnaty soplik a ta dlhodoba nadcha moze byt kvoli tomu. Nasivin by som uplne vyhodila a pokracovala len so slanym roztokom. A mne tiez pri detoch zaberalo Euphorbium compositum, skus radsej to, ale uz nedavaj ziaden pamycon, nasivin a podobne. Pri tom euphorbiu sa nam zvykol na par dni stav zhorsit, cize z nosa tieklo viac, ale na taky 3.den bolo po sopliku.

aliza
12. mar 2014

@augustovkaa napisem ti este recept na slany roztok -nie morska voda (tu v UK ho dostat normalne, neviem, ako na SK) a je to vyborne nielen na nadchu, ale aj v pripade alergie. Moje deti ine nepoznaju, odkedy nezijeme na SK a kazdy soplik sa tym vyliecil.
1.Das prevarit cca 240ml vody, nechas vychladit na izbovu teplotu
2. nalejes do vysterilizovanej sklenenej nadobky
3. das tam 1.2g nejodizovanej soli
4. daj tam 2.5g sody bikarbony

augustovkaa
autor
12. mar 2014

@aliza Ďakujem, ja som tiež proti kvapkam do nosa, dávam mu ich iba na noc. Čo by si robila, keby tvoje dieťa nemohlo dýchať, spať, kojit sa. Cez deň mu dávam len morskú vodu pre deti Libenar.

dasa999
12. mar 2014

@augustovkaa. Nám sa osvedčil nasledovný recept od bylinkárky, keď nám už nič iné nezaberalo. Tento recept používame dodnes. Do nádoby dám 1/2 sačka bobkového listu a 4 - 5 ks klinčekov. Zalejem to 1 litrom vriacej vody a nechám trošku vyluhovať. Potom nad tým naparujem chalanov.

aliza
12. mar 2014

@augustovkaa ked moj krpec nemoze v noci dychat, davam stale len ten slany roztok a potom mam taku masticku z eukalyptu, ktoru mu natieram na hrudnicek. ked bol babatko, tak to bola tymianova masticka a kvapkala som na servitku olejcek na inhalaciu, tu sa to vola Olbas, takisto som pouzivala zvlhcovac vzduchu. Moje deti pamycon nepoznaju, soplik maju 2x do roka.
toto je ta masticka:
http://www.snufflebabe.co.uk/what-is-snufflebab...
a tie kvapky na servitku:
http://www.olbasforchildren.co.uk/?gclid=COGyoN...
maju to aj na ebay, donaska celosvetovo alebo ti mozno niekto poradi slovensku alternativu. Mojim detom toto vzdy zabralo.

werka_t
12. mar 2014

@augustovkaa toto sme mali my 4 mesiace, skusili sme vsetko mozne (sinupret, prospan, fenistil, ATB,...aj na ORL sme boli), nic nepomohlo....preslo to zrazu same od seba. Teraz je zase soplik spat, dufam, ze to zase nebude trvat tak dlho ☹

senta_sofia
12. mar 2014

@senta_sofia tak na vodnate by som mu vobec nedavala pamycon a spol., resp. nedavala som mu nic... fenistilove kvapky si neskusala? ak by to bolo alergickeho povodu, mohli by zabrat. ale inak sa priklanam skor k tym zubom, ak su vodnate, zubky sa rezu dlho a moze mu ist kludne viac naraz 😉

augustovkaa
autor
12. mar 2014

@senta_sofia ale on ma tie sopliky žlté

augustovkaa
autor
12. mar 2014

@senta_sofia bodaj by to boli zuby

senta_sofia
12. mar 2014

@augustovkaa nas strasne trapia od zaciatku, uz chybaju len 5tky, teraz ma sople uz mesiac vkuse, tiez sama voda, funi jak jezko, fukat ani za svet, takze dufam aj za teba, ze len zuby a ze ich vylezie aspon 8 🙂))

babulka82
4. mar 2015

@augustovkaa prosim kedy vam prešli tie sopliky ? a čo ste davali na ne?

naš ma už tyžden vodove sople a nemožme sa ich zbavit boli sme aj na ORL lebo sa stažoval na uška a nič nezistili iba že ma zvyčšenu mandlu nosnu,vraj nemam davat dlho kvapky ako nasivin a to bolo všetko ,stale počujem ako mu tam tie sopliky chrlocu v nose a ked zaspi tak kašle.

mamima34
4. mar 2015

Aj my máme poriadne sopliská a dosť dlho, tak ma napadlo, že to vyskúšam s repíkom. A musím zhodnotiť, že úspešne. Naliala som repíkový čaj do nádobky od olynthu a tým striekam deťom nos aj každý 10-15min. Po pár hodinách som videla výrazné zlepšenie. Repík je bylina, po ktorej je asi najskôr vidno jej liečebné účinky. Je dezinfekčný, lieči rany - odporúčam!!!!!!