Dvojmesačné bábo má pupočnú herniu

14. apr 2023

2 mesačné bábo ma pupocnu herniu, také zvuky idú z toho pupka. Pediater videl, že zatiaľ neriešime. Chcem mu ho prelepiť, ako ss prelepuje?

miadi
14. apr 2023

Moj maly to mal nic som nelepila a same to zmyzlo. Podla mna nema zmysel to lepit. Bud to zmizne same alebo sa to neskor riesi operacne. Davaj ho radsej viac cvicit na brusko .

autor
14. apr 2023

@miadi ale nám ten pupok aj vydáva zvuky

panelacikova
14. apr 2023

si si istá, že zvuky vydáva pupok a nie črevá? inak u nás to bolo tak, ako píše
@miadi s tým, že dcére to nezmizlo. jednoduchý chirurgický zákrok absolvovala ako 7-ročná. mohli sme aj skôr, ale stále som dúfala, že to ustúpi samo....

autor
14. apr 2023

@panelacikova no tak sa mi zdá :/

panelacikova
14. apr 2023

autorka - tak za pediatrom, nech to pozrie, prípadne vás pošle na ultrazvuk alebo iné vyšetrenie. ja som za črevá 🙂

autor
14. apr 2023

@panelacikova no veď on to videl, povedal že to sa teraz nerieši lebo to odíde časom samo alebo chirurgicky po určitom veku

panelacikova
15. apr 2023

no tak to teraz nerieš, zrejme tiež usúdil, že sú to črevá. sono ste mali? či nie? ak nie, možno by nebolo od veci ešte nejaké sono. inak potom v neskoršom veku, ak by to bol estetický problém (ako u mojej dcéry), žeby sa ti to nepáčilo vzhľadovo, dajte to urobiť. odporúčam tak vo veku 3-5 rokov... rýchlejšie sa to hojí a čím mladší človek, tým zrejme aj poddajnejšie tie tkanivá (predpokladám). ja som rada, že som to dcére dala urobiť, mala pupok taký vypučený dovonka, vtedy jej to bolo jedno, ani nechcela, dnes je rada (má 13).