Febrilné kŕče pri teplote.

brezulka
30. júl 2019

Moje krstniatko dostalo raz febrilne kŕče od teploty ale to už mal 40teploty boli v nemocnici teraz keď dostane teplotu robia chaos a paniku.Je pravda že On sa nemoze potiť ?? švagriná mi pise že to maju zakázané lebo by mohol naspet dostať ten kŕč ked nejde dole tak osprchovať alebo schladzovat s gélom na telo nesmie mat viac ako 38.5

andreja13
30. júl 2019

@brezulka tak ak jej to povedali asi to bude pravda. Zase myslim, ze paniku nemoze robit, taketo krce spaja aj ine veci, teplota k tomu pomohla, plus unava, dehydratacia, plac zalezi aj ako on sam to preziva a kolko ma rokov.

brezulka
autor
30. júl 2019

@andreja13 ona všetko preháňa má 3roky hučí a hysaky má za všetko a nebol pri tomto brat keď jej to povedali ona panikarila pri všetkom aj keď nemohol kakať a podobne.Vzdy ked mal mali teplotu musela tam ísť moja mama nikdy mu ju nevedela znížiť nešla raz a takto to dopadlo.Ja mám 3deti a nikdy som sa nestretla s tým že sa dieťa nesmie vypotiť veď ako sa inak zbaví choroby. Skôr ma zaujíma či má niekto skúsenosť a niekomu to lekár už tiež povedal alebo si ona vymýšľa čo je jej špecialita.

michaelka6
30. júl 2019

@brezulka kŕče sú z vysokej teploty, nie z potenia. Ak už raz dieťa malo febrilné kŕče, pri teplote nad 38 °C sa podáva napr. Paralen aj Diazepam aby sa predišlo kŕčom. A mali by mať doma aj rektálny Diazepam desitin, podáva sa pri kŕčoch do konečníka, jednoduché použitie, obsah tuby sa len vytlačí.

andreja13
30. júl 2019

@brezulka https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/neu... ak si precitas tento clanok mas tam odpoved, je to z horucky a teplota sa musi udrziavat pod 38 aby sa to neopakovalo. Takze isto jej to nepovedali tak, ze sa nemoze potit lebo ich dostane, nedostane ich ak sa mu bude udrziavat teplota pod 38.

brezulka
autor
30. júl 2019

@michaelka6 presne toto im hovorím.

brezulka
autor
30. júl 2019

@andreja13 Najlepšou prevenciou febrilných kŕčov je nedopustiť, aby teplota stúpala nad 39°C. Preto sa vždy treba snažiť teplotu nevystúpit ako ona lebo ešte není čas mu podať liek ako ona robila dodržovať intervali na minútu. raz mal už 40teplotu mama jej musela vychytit čipku z ruky a dať ju malému lebo babka ešte 5minut ju nemôže dostať a mali úplne horel. Presne ako píšeš išlo mi hlavne o tú hlupu vetu ich syn sa nesmie potiť.Fakt som si už pripadala ako hlúpa aký lekár by toto povedal.
Vieš malého zbožňujem že je jeho maminka aká je ok ale aby mi brat napísal mali má 38teplotu ale lieta a behá hovorím pustite mu rozprávky nech sa vypoti a povie že to on nemôže skoro ma natiahlo.UZ Som potrebovala slová od iných ľudí.Dakujem

andreja13
30. júl 2019

@brezulka no ved, ako to mozno len zle pochopila v tom strese, ale urcite nech ma kludovy rezim. Lebo mu bude horsie.