Horúčka a kašeľ u štvorročnej slečny

timejka8
7. dec 2013

ahojte prosim vas poradte mi moja dcerka 4 rocna mal od nedele soplik postupne kasel a ked uz vykaslievala tak v stredu vecer zacala teplotovat teplota stale je max do 38.8 od strečdy aj dnes stale teplotujeme boli sme vo stvrtok u doktorky dychanie ciste mame trifed a crp sme mali pod 8..mam sa bat aj papa aj pije len stale ta teplota robievam jej aj zabaly aj kupele vzdy skoro klesne pod 38 ..moze to byt viroza lebo nieco vaznejsie.? kasle stale vykaslieva na nic sa nestazuje obcas na hlavu asi pred 2 mesiacmi sme prekonali mononukleozu ale po kontrole krvi nam ju uz nezistili...dakujem za vsetky rady nechcem zbytocne utekat na pohotovost pretoze u nas daju vzdy antibniotika mame koli tomu znizenu imunitu

srdiecko9
7. dec 2013

@timejka8 no príde mi to ako klasická viróza .. Myslím, ze utekať na pohotovosť momentálne nemusíš . Veď aj virózy môžu byt sprevádzané s vysokými teplotami a keďže máte negatívne crp, treba len znižovať teplotu ak je nad 38,5c . Inak kľudovy režim. Dôležitá je správna hygiena nosa ak ma sopel. Ked budú teploty este aj v pondelok, ísť k lekárke, nech ju znova popočúva, pozrie do hrdla, vyšetrí ju.

timejka8
autor
7. dec 2013

sopliky uz ani nemame hrdlo ma ciste teplota jej klesla na 37 tak dufam ze uz nam to odznie..aj viroza moze byt sprevadzana kaslom?

siska53
7. dec 2013

@timejka8 podla mna moze,my sme zatial mali vzdy len virozy a kaslali zo zatekajucich hlienov.ja som spravila na radu jednej mamicky z mk taky sirup na kasel,len moj maly zakasle tak raz za hodinu maximalne,skor tak raz za dve -tri hodiny,aj som na,jej radu davala koloidne striebro do nosteka,len,my mame aj velku mandlu,takze nam,to potrva. No a davam do izieb ocistenu nakrajanu cibulu,najlepsie na noc k posteli,to vraj jednak ulahcuje dychanie a cibula je vraj pozierac bacilov.

timejka8
autor
7. dec 2013

no skoncili sme nakoniec na pohotovosti lebo zase 39 teplota boli sme na rtg pluc a mame chytene priedusky dali antibiotika ale akurat osm jej nahmatala uzliny dve male na hlave je to normalne ?