Hypertonický syndróm

nini25
9. nov 2014

#Hypertonicky syndrom # Ahojte maminky máte s tým niektorá skúsenosť ? Ako je to s chôdzou a prečo nie choditko ? Prosim vaše skúsenosti ako vaše dieťatko prospieva moja dcérka ma 7mes.

pribinak
9. nov 2014

Choditko nici klby a chrbticu, ak ma dieta hypertonicky syndrom, je dobre chodit napr na plavanie ci masaze, aby sa svaly uvolnili a neboli take stuhnute

kaajuiaatko
9. nov 2014

My sme boli hypertonický od narodenia, chodíme na rehabilitácie, pravidelne cvičíme Vojtovu metódu a zlepšilo sa nám to, teraz ideme na kontrolu a podľa slov rehabilitačnej sestry to vyzerá tak, že už bude kontrola asi posledná. Malý je v chodítku, je tam spokojný. Tiež sme rozmýšľali či áno alebo nie, všade je niečo iné napr. že chodítko je super vec na druhej strane je kritizované. Ja som to konzultovala s našou pediatričkou a tá nám povedala že môže byť v chodítku ale nie dlho napr. max na pol hodinku a žiadne problémy nemáme.

bonaqa2013
9. nov 2014

Len cvičiť, cvičiť a ešte raz cvičiť. Ak cvičíte vojtovku, odporúčamreh. stredisko Corpus Olomouc. V Martine sme cvičili rok, nič sme sa dopredu nepohli, odporučili nám Olomouc. Tam sme sa po 3 mesiacoch postavili na nohy. Inak povedali, že na Sk to cvičiť nevedia, do Olomouca chodí veľa slovákov.

nini25
autor
9. nov 2014

@kaajuiaatko a aké máte staré dieťatko ....chodí ? Nám povedala rehabilitačná že budeme mať problém s chodzou

nini25
autor
9. nov 2014

@bonaqa2013 aha musím pozret čo je to ta vojtovka a to sa nedá cvičiť doma ?

bonaqa2013
9. nov 2014

@nini25 Vy necvičíte vojtovku? A čo cvičite, Chodíte na neurologiu? Možno že vy nepotrebujete cvičiť. To sami nemožte cvičiť, musí Vám to ukázať fyzioterapeut, naučiť vás to. a potom budete cvičiť doma 3-4 krát denne a chodiť na kontroly. cvičí sa niekedy aj rok. Ale to všetko musí povedať fyz.

nini25
autor
9. nov 2014

@bonaqa2013 no.my chodíme aj na neurologiu aj na rehabilitáciu ale ona mi tam iba ukáže niake cviky ako napr. Na lopte bruskom a hojdat hore dole doprava doľava a take jednoduche .....ale povedala že budeme mať probly s chôdzou

bonaqa2013
9. nov 2014

@nini25 no to nie len tak povedať že budete mať problémy. ona je tam od toho, aby tie problémy neboli. Dieťa má 7 mesiacov - už sa pokúša sedieť? Koľko mešká s vývojom?
Asi by som skúsila Olomouc, alebo aj Frídek - Místek. Čím skor.

nini25
autor
9. nov 2014

@bonaqa2013 no praveze ona ide akurát s vývojom len sa neudrží na rucickach ked je na brúsku nevie sa udržať na dlaniach a sedí už s opierkou

bonaqa2013
9. nov 2014

moja dcéra robila stojky na hlave a nevedela sedieť - mala tiež to isté čo vy, DMO.

marcelatje
9. nov 2014

@nini25 ???? nie je mi celkom jasné prečo sa toto deje... kedy tvojej malej zistili hypertoniu? Čo hovoria lekári? Cvičíte Bobatha? Nikdy si nepočula o Vojtovke?? 😕 naštudovala si si niečo samostatne? Ak mi niekto povie že moje dieťa bude mať problémy s chôdzou urobím všetko pre to aby som to nejako zvrátila, no ty nemáš základné informácie. Ani to že dieťa sa nedáva sedieť kým si samo nevie sadnúť, pasívny sed mu iba škodí.
My sme tiež mali problémy, lekári len čakali no ja som s malou chodila plávať, cvičiť, nakúpila som pomôcky aj domov a cvičili sme naozaj veľa. V 8 mesiaci nás konečne poslali na rehabilitáciu kde ma sfúkli kde sme dovtedy boli. Nemáš na čo čakať, je najvyšší čas začať riešiť.

canama
9. nov 2014

@nini25 no ak chodis do neurologickej ambulancie, lekar by ti mal vsetko vysvetlit...aky je proces rozvoja hrubej motoriky a preco nie je vhodne do tohto procesu umelo zasahovat...posadzat dieta v 7 mesiacoch by si sama rozhodne nemala...ked sa dieta samo posadi, ziadnu opierku uz nepotrebuje. na to aby sa dieta samo vedelo posadit potrebuje sa najskor vediet dat na styri.

@bonaqa2013 pokial nie je poskodeny mozog, tak by sa Vojtovka ordinovat vobec nemala...tak sudi znacna cast neurologov, bohuzial rehabilitacny lekari maju iny nazor a ordinuju Vojtovku aj ked nie je potrebna. moja dcera bola hypotonicka a cosi sme si pri Vojtovke odtrpeli....zbytocne.

kaajuiaatko
10. nov 2014

@nini25 malý má pol roka a dva týždne .. nie ešte nechodí, ale napreduje tak ako má dokonca je v niečom napr. pretáčanie sa a sedenie rýchlejší takže my sme bez problému