Kašeľ a soplík u 1,5 ročného synčeka

airambe
16. nov 2015

už som z toho všetkého unavená, vyčerpaná, mám 1,5 ročného syna. Príde zimné obdobie, a stále sme chorí.. 2 týždne zdravý, týždeň chorý a dookola. Cez jar a leto bol v poriadku. Takto pred rokom bol chorý, a ťahalo sa to až do marca. chvíľu zdravý, chvíľu chorý. Vo februári sme boli v nemocnici, mal zápal priedušiek. potom v marci akoby uťalo do októbra nič, chvalabohu, a prišiel spomínaný október a zápal priedušiek zas, zas nemocnica, kopec vyšetrení, všetky ok. Alergie nemá, imunitu má v norme, ale chorý je furt. Akože nemyslím veľké choroby, ale soplíky a kašeľ má raz dva. A najhoršie je, že jemu to rýchlo zíde na priedušky a sme potom hotový. Kúpili sme zvlhčovač vzduchu, má aj masky na dýchanie, a proste v zimných mesiacoch ostane aj tak chorý.

mirorka
16. nov 2015

Moja dcéra takto fungovala asi do 4 rokov. Ako začal piaty rok, už to prestalo, odvtedy je chorá len pár krát do roka ako bežní ľuďia. Striedali sme sirupy, trošku pomáha Aerius - tlmí alergické prejavy, aj keď ani ona tiež žiadnu alergiu dokázanú nemala. Asi si tým musí Tvoj syn prejsť a Ty s ním. Viem presne, aké sú to nervy, ale vekom sa to bude lepšiť. Najhoršie to bude, keď začneš chodiť do práce a Ty budeš dva krát do mesiaca riešiť dilemu, kto ostane tentokrát s malým doma, aby sa na Teba v robote nedívali ako na simulanta, čo sa chce ulievať. Držím palce a pokiaľ budeš ešte nejaký ten rok doma s malým, možno pôjde do škôlky už zocelený.

airambe
autor
16. nov 2015

@mirorka strašne ma to vyčerpáva, do troch rokov s ním určite zostanem doma. Ja sa vždy bojím len toho, že mu tie sople stečú na priedušky a skončíme zas v nemocnici. Tam nechceme ísť. Darmo ho ja dám doma spať do zvýšenej polohy, keď sa on v postieľke krúti a spí aj tak inde. Verím, že to prejde čochvíľa a bude fit a zdravý.

bambola82
17. dec 2015

@airambe ahoj...aj ja mam 1,5 rocnu dcerku a ani pred mesiacom dobrala Atb a teraz je zase chora...kasel a sopliky...kasel ma iba, ked spi, strasne ju dusi a kasle dost sucho...cez den nezakasle ani raz...davam jej aj sirup Trifed, ale nejako nepomaha...len dufam, ze jej to nesadne na priedusky...tiez ju davam do zvysenej polohy, ale ona sa dost kruti po postielke