Kašeľ u 10-mesačného

veronika356_
30. jan 2024

Prosím poraďte mi už som zúfalá môj syn mal tri dni vysoké teploty a vyšiel mu vysoký zápal v tele boli sme aj v nemocnici kde nás pustili s tým že má chytene hrdlo mať antb
Lenže začal kašľať hlavne v noci sa doslova dusi kašle aj hodinu
U doktorky sme boli dýchanie čisté a nemá ani zápal, vytery v poriadku
Máme stoptusin 3 x denne a na večer fenistil kvapky ale vôbec to nepomáha ja už neviem čo robiť nevie vôbec kvôli tomu spať tým ako kašle 😓😓😓😓😓
Kúpila som sirup stodal ale je písané že sa môže až od 2 rokov.😓

dzulli1980
30. jan 2024

Možno ho dráždi práve ten Stoptussin ... viem, že mnohým ľuďom pomáha, no u nás pravý opak ... dcéra si išla po ňom pľúca vykašľať, ja takisto ... aspoň na noc by som určite vymenila sirup od kašľa - dávala by som sirup na tlmenie kašľa ... + Fenistil, ten je OK.
@veronika356_

mima172
30. jan 2024

@veronika356_ Stoptussin je podľa mňa veľmi nešťastný liek. Tlmí suchý kašeľ a podporuje vykasliavanie. Podľa mňa treba podľa typu kašľa vybrať lepší prípravok. A najmä režimové opatrenia - vlhkosť vzduchu (kľudne aj 50-55%), vyvýšené spanie, u nás fičí a veľmi pomáha aj difuzer. Chápem, že si vystrašená, tiež som pri prvých vážnejších chorobách bola, no hlavne kľud. Kašeľ sa zle počúva, no je to obrana tela, suchý skus teda tlmiť a keď prejde do vlhkého, tak ho podpor. Z izby mojej dcéry tiež aktuálne počujem kašeľ, no už nie som taká vystrašená ako, keď bola menšia.
Keď som s nou ležala v nemocnici, keď mala 5m a malá silnú laryngitidu, tak mala cez postieľku mokru plachtu + kúsok od hlavy zvlhčovač vzduchu. Začni tým, že dobre zvlhci vzduch podľa toho aké % máte a daj pod matrac do postieľky klinovy vankúš.

weva0188
30. jan 2024

@veronika356_ Syn mal stodal ako 10mesacny, na odporúčanie dr., ale len polovičnú dávku.

marianarem
30. jan 2024

@veronika356_ Skus mu na noc nakrajat k posteli cibulu. Ja rozkrojim.jednu vacsiu na 8 kusov. Mojmu to uz niekolkokrat zabralo, hoci prvykrat som bola dost skepticka. Naposledy som k tomu pridala aj cibulovo-medovy sirup a to bolo.doslova za jeden den po kasli.

guliver19
30. jan 2024

@veronika356_ kupte si inhalator a dat mu inhalovat vincentku. Nebude sa mu to pacit ale ak pri tom deti vrieskaju este lepsie lebo toho tie dychacie cesty pojmu viac. U nas zabera na 100% vzdy. Zvlhci kasel ulahci vykasliavanie ozdravuje dychacie cesty.

roja01
31. jan 2024

Ako pise @mima172, nezabudni na vyvysenu polohu. Bud daj klin pod vankus ako maju deti pri refluxe, alebo pod matrac na mieste vankusa vloz podlozku ci tvrdsi vankusik.

taktotedanie
31. jan 2024

Daj tussin na vecer