Kiahne priebeh a po

23. apr 2024

Zaujíma ma aký priebeh majú momentálne kiahne.?
Moja dcéra to mala pred 10 rokmi,mala vyrážky týždeň plus víkend a potom išla do školy.Teraz to dostal syn v sobotu,natieram ho tanno herbalom.Vyrazky má niektoré vysušené niektoré ešte vodnate.Hadam mu to do nedele prejde a bude ok.
Ešte mám otázku treba do škôlky papier od doktora že prekonal kiahne?Predtym dcére som nedávala žiadny papier.Neviem ako to je teraz.Kedze syn ešte nie je predškolák tak môžem aj ja ako rodič ho ospravedlniť či?

klarissa25
23. apr 2024

Načo by bol škole taky papier? Jasne ze netreba

janage
23. apr 2024

Možno pomôže

autor
23. apr 2024

@klarissa25 Volala som detskej doktorke pondelok a ona povedala že keď bude mať uz chrasty aby sme sa došli ukázať sa že vypíše papier že už není infekčný a môže ísť do škôlky.No teraz neviem či máme ísť k nej alebo stačí keď ja ospravedlním syna zo škôlky.?V škôlke na začiatku roka nám povedali že pokiaľ dieťa není predškolák tak môže ho ospravedlniť rodič a netreba papier od doktora.
@janage Toto som čítala na nete,tak teda 5 dní to bude do nedele.

janage
23. apr 2024

Ak už nebude ďalší výsyp a všetky chrasty budú zaschnuté.
Tých 5 dní sa počíta od posledného výsypu. U mňa mali obe deti úplne odlišný priebeh. Plus ak máš možnosť dieťa nechat doma dlhšie, nechala by som lebo po kiahnach býva často oslabené čo sa týka imunity. U môjho druhého to platilo do bodky. Prvé už bolo na ZŠ a tam to bolo v pohode. Obe ale boli 2 týždne doma. S druhým som bola na RD bolo malé tak sa dalo. A príbeh príšerný. Aj antivirotika brala.

janage
23. apr 2024

A v škôlke len pozri (napr. na ich stránke, ak majú) či papier nepotrebuješ v prípade infekčného ochorenia. Teda potvrdenie o bezinfekčnosti či potrebuješ či nie. Myslím, že ti to povedia ak zavoláš bez problémov.

autor
23. apr 2024

@janage Práve že nemám možnosť nechať ho dlhšie doma,nemá kto ho postrážiť.

lenka.25
23. apr 2024

V prípade infekčného ochorenia určite treba papier od lekára , že dieťa môže ísť do kolektívu . Aj dcéra teraz má kiahne a boli sme po týždni u lekárky a ešte musí byť týždeň doma , nepustila dcéru do školy

autor
23. apr 2024

@lenka.25 Tak to bude nejaka novinka,pred 10rokmi pri dcére nepotrebovali papier.Mozes mi dať fotku pre predstavu s akými chrastami tvoju nepustila doktorka do školy?

lenka.25
23. apr 2024

Páči sa

lenka.25
23. apr 2024

Len pre info , to nie je iba o chrastach , ale dieťa ma všeobecne veľmi oslabenú imunitu , tak sa ti veľmi ľahko môže stať , že dieťa ti po par dňoch ochorie .
Ale papier od lekárky potrebuješ že môže ísť do kolektívu , u nás by ju bez toho po kiahnach do školy nezobrali

autor
23. apr 2024

@lenka.25 Ďakujem,s týmto ju nepustila,moja dcéra mala takéto a išla normálne do školy.No to boli roky dozadu.Asi teraz to berú vážnejšie.

janage
23. apr 2024

Tak zas imunita dieťa v škole je u mnohých deti inde ako v škôlke. Aj chorobnosť škôlka škola je vo väčšine prípadov omnoho vyššia v škôlke.
Teda tým som chcelapovedat, že v škôlke sú deti náchylnejšie na choroby aj majú slabšiu imunitu.